Dagens mama

DATUM: 2011-01-31 KATEGORI: ALLMÄNT

 

Fram med skinnjackan och "Hej vår väder".

REWIND

DATUM: 2011-01-31 KATEGORI: ALLMÄNT
Jag blickar tillbaka och märker att jag saknar den gamla goda tiden ( lite grann ). Är väldigt nöjd med det jag har nu men endå saknar jag det gamla. Om man nu bara kunde få spola tillbaka nått år eller två och ändra en massa för att snabbt spola tillbaka tiden till nutid. Hur skulle då allting sett ut?!?!

Jag skulle i alla fall ha fixat så att jag aldrig hade hoppat av skolan,
hur mycket jag än avskydde den, suddat ut dom dumma misstagen som man har gjort och upplevt dom bra stunderna en gång till.

MISS HAPPY

DATUM: 2011-01-29 KATEGORI: ALLMÄNT

Är på ett glatt humör idag. Hemmet är städat, kläderna är inplockade, storhandlat, tvättis imorgon och jag gick in i v.18 idag. Och blir så ivrig när jag kollar på datumet och inser att det bara är 10 dagar kvar nu tills vi får se h*n, ska bli så otroligt spännade!


Just för tillfället sitter jag hemma själv.
Viktor drog hem till en vän som han inte har "träffat" på länge men han lovade mig att inte bli så sen hem. Skönt! Tycker inte om att vara ensam så länge. Kanske jag tar och tittar förbi hem till min mamma m. respektive.

Nåja får se vad man hittar på, kvällen är ju fortfarande ung så att säga. Ni alla får ha en fortsatt toppen kväll. Hade!♥

V.18

DATUM: 2011-01-29 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
( tagen från familjeliv.se )

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Egna anteckningar: Har börjat få mer halsbränna nu. Allt är mycket tyngre att göra tex; ta sig upp ur ligg och sitt ställning och almäna saker. Ryggen och bäckenet är desamma, får mest ont efter långa promanader eller på kvällarna. Väntar ivrigt på att få känna den första sparken..

MY CRAVING

DATUM: 2011-01-28 KATEGORI: ALLMÄNT

Vet ni vad jag och Viktor hittade när vi var och handlade lite på ICA igår?!?! Nektariner! Tjihoo, som jag har haft sug efter dom och trott att dom bara kommer ut vid våren/sommaren. Behöver nog inte förklara vad jag snaskar på om dagarna..

KORTFATTAD UPPDATERING

DATUM: 2011-01-26 KATEGORI: ALLMÄNT
Var förbi arbetsförmedlingen idag och skrev in mig som jobbsökande. Äntligen fick man prata med någon trevlig person. Förklarade också för dom hur min situation såg ut, är liksom ingen idee att undan gömma vissa saker tex: som gradiviteten och dess besvär.

Efter de så tog jag mig en promenad upp till Viktoria och stannade kvar där tills klockan blev ungefär 9 på kvällen. Viktor kom förbi när han hade slutat på kvantumn. Blev bjudna på middag och spelade "nynäs spelet" och jag vann. Inte för att skryta men vem är bäst! Tyckte Oliver var så gullig idag när han bestämt sa med hostig röst;

Viktoria: Oliver vad har Mica i magen?

Oliver: Bebiis.. siin ( kusin )..

Viktoria: Jaha.. Men är det en pojk-kusin eller flick-kusin?

Oliver: Pojksiin

Viktoria: Är det en Vincent-kusin eller Nikolaj-kusin?

Oliver: Incent!


How cute! Kanske man ska ta och lyssna på han?

ROLIGT TEST

DATUM: 2011-01-26 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Flicka eller pojke?


Hjärtljuden

Under 140 slag/minut = Pojke ?
Över 140 slag/minut = Flicka ?


Lugn/Vild bebis

Lugn bebis = Flicka
Vild bebis = Pojke


Halsbränna

Mycket halsbränna = Flicka
Lite halsbränna = Pojke


Illamående

Mycket illamående = Flicka
Lite illamående= Pojke


Hög/låg mage

Låg mage = Flicka
Hög mage = Pojke


Toppig/bred mage

Bred mage = Flicka
Toppig mage = Pojke


Mammans hårväxt

Samma/mindre hårväxt = Flicka
Mer hårväxt = Pojke


Hickande bebis

Mkt hicka = Flicka
Lite hicka = Pojke


Pigmentsrand

Kort rand/ingen rand/svag rand = Flicka
Lång rand = Pojke


Mammas skönhet

Minskad skönhet = Flicka
Bibehållen skönhet = Pojke


Blödande tandkött

Mycket blödande tandkött = Flicka
Lite/inget blödande tandkött = Pojke


Mammans sug/cravings

Surt, frukt, grönsaker = Flicka
Choklad, salt, laktits = Pojke


Utputande navel

Tidigt i graviditeten = Flicka
Sent i graviditeten/inte alls = Pojke


Samlag under befruktning

Sällan = Flicka
Ofta = Pojke


Urinvägsinfektioner

Många UVI, ofta = Flicka
Inga/få UVI, sällan = Pojke


Viktuppgången

Mkt viktuppgång i början = Flicka
Lite viktuppgång i början = Pojke


Resultat (än så länge):
Flicka: 9
Pojke: 6

GISSNINGARNA ÄN SÅ LÄNGE

DATUM: 2011-01-26 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Team Flicka
Mamma
Mormor
Viktoria
Magnus
Nathali
Nathalie
Idah
Rune


Team Pojke
Viktor
Mike
Aron
Max
Oliver
Jasmin

NY KATEGORI; GISSA KÖNET?!

DATUM: 2011-01-25 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Så kom igen, gissa på bara. Jag tycker det är jätte skoj att få höra vad ni tror det är som ligger och vilar där inne♥

V.17 ( 16+3 )

DATUM: 2011-01-25 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Veckans magbilder dåra, fotot vart taget precis efter uppvak. Så allt ni ser är "bebis" och ingen mat i magen. Kanske jag försöker förtränga att jag börjar blir större och det syns på bild. Men jag tycker ändå inte att jag är så jäkla stor i verkligheten. Ser mest ut som om jag har en riktigt mensmage. Var ju väl förberädd på att gå upp 30 kilo som min mamma gjorde. Kanske det inte händer mig i alla fall.. Jippie!

 

Kollade upp hur mycket jag hade ökat i vikt sen inskrivningen när jag var hos min mormor och morfar. Det var ungefär 3 kilo. Är det för lite eller är det helt normalt?

WHY?!

DATUM: 2011-01-25 KATEGORI: ALLMÄNT
Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig på "mötet". Tydligen så var jag försent ute igen med bara några dagar. Sista ansökningsdagen var i fredags *men snälla, kom igen!* tänkte jag stilla för mig själv. Det enda jag kanske kunde söka var engelska A på distans. Visst det är mer än ingenting.. Men va faan..

Får väl se vad man bestämmer sig till!

ZOO

DATUM: 2011-01-24 KATEGORI: ALLMÄNT
Sitter i soffan och tuggar i mig en påse med zoo. Medans jag letar efter recept på hur man panerar kyckling. Ska göra en jätte god middag idag som är lite thai-inspererad.

Det gick jätte bra hos sjukgymnasten, nu har hon konstaterat att mina smärtor i rygg och bäcken är releterat med gradiviteten. Som jag redan visste! Ska fortsätta med att förbättra på min hållning och om bäckenet blir värre så ska jag få börja använda bälte.

Imorgon ska jag tillbaka till sjukhuset och prata lite med en person. Hoppas verkligen att allting går bra och att det går som jag vill denna gång. Tänker inte berätta vad det är jag ska göra idag. Berättar hur det gick imorgon..

DAGENS

DATUM: 2011-01-24 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN


Dagens klädsel

LUTFISK

DATUM: 2011-01-24 KATEGORI: ALLMÄNT
Sorry för den otroligt dåliga uppdateringen. Jag ska ändra mig och bli bättre, jag lovar!

Blev bjudna på middag igår hemma hos min mormor och morfar. Måste ju faktiskt säga att jag tycker det är mycket roligare att bli bortbjuden dit än att gå på resturang eller nått. Får alltid en sån otroligt god mat och ett sånt trevligt sällskap. Kan man få det bättre? Denna gång så blev vi bjudna på lutfisk, yam yam! Förstår inte hur vissa inte tycker om den maträtten. Visst så är fisken i sig inge vidare men det är ju alla kryddor och tillbehör som gör det.


Idag kommer jag längta ivrigt tills Viktor kommer hem. Han provjobbar på kvantum idag och jag bara måste höra hur det gick för han. Inte för att jag tvivlar på att det gick bra men jag är så nyfiken av mig.. Ska också förbi sjukgymnasten idag, de blir inge vidare.

V.17

DATUM: 2011-01-22 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

( tagen från familjeliv.se )

 

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.


Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

STÄDA + MIDDAG

DATUM: 2011-01-21 KATEGORI: ALLMÄNT
Godmorgon alla goa och glada.

Idag är planerna att städa för ovanligehetens skull. Slipper i alla fall tvätten, för där var man så duktig och tog den igår. Jag kan aldrig riktigt få ihop det när man är klar och allting ser så fint ut. För dan efter ser det ju likadant ut igen. Spelar ingen roll om jag tar några varv med dammsugaren och försöker bibehålla det hemtrevliga. Hur kommer det sig?!?! Eller kan det vara dom härliga hormonerna som spelar spratt med mig?!?!

Nåja i eftermiddag vid klockan 7 tiden så är Viktor och jag bort bjudna på midadg hem till min pappa och familj. Jätte mysigt! Får man se om det har hänt nånting mer med huset. Tycker verkligen att det ska bli jätte trevligt, träffar inte min pappa så ofta. Så dessa stunder blir mer "heligare" för mig än vad dom kanske ska vara.

GOBOKEN HAR KOMMIT HEM

DATUM: 2011-01-20 KATEGORI: TILL LITEN

Jag visste det nästan redan innan jag hämtade ut paketet att det var Goboken som hade kommit. Allt detta innehöll paketet och det kostade ingenting, inte äns frakt. Har lagt allting i vaggan som vi fick av Magnus och Viktoria i tisdags. Blir bara mer och mer ivrig för varje dag som paserar förbi..

AVI

DATUM: 2011-01-20 KATEGORI: ALLMÄNT

Så spännande, undra vad detta kan vara?!?!

FÖDELSEDAGSFIRANDE + PLUGGA

DATUM: 2011-01-20 KATEGORI: ALLMÄNT
Ingen uppdatering igår. Fick aldrig något tillfälle att blogga, skyller på Viktor som hade kontrollen över datorn och tvn hela kvällen. Grr! Vet inte om jag kan hålla det men jag ska försöka med att blogga varje jäkla dag..

Igår hade vi födelsedags firande. Viktors mamma fyllde år. Så vi var ju självklart hemma hos henne en bra stund på eftermiddagen fram tills en bit på kvällen. Vi blev serverade ( min favorit ) prinssestårta, bullar, afteregiht och självklart kaffe. Innan vi kom över så var vi hemma hos Viktoria och Magnus, eller i alla fall jag! Viktor var på jakt efter en laddare till en gammal bärbardator.

Dags att sätta på en panna te och göra iårdning några frukost mackor. Bänka sig framför "Days" som man troget följer. För att sedan försöka få tag på Ola Karlsson på gymnasiet. Japp jag har bestämt mig för att ta upp mitt pluggande nu. Om jag ändå inte får någe jobb så kan jag lika järna starta operation "få upp betygen i grundämnerna".

"SWEET TRANSVESTITE"

DATUM: 2011-01-18 KATEGORI: ALLMÄNT

En utav mina absoluta favorit-musikal-filmer, The Rocky Horror Picture Show, är helt galen i musiken. Tur att mamma min är lika smått galen som sin dotter och köper filmen. Måste ta och låna den av henne någon dag..


Enjoy!

 

V.16 ( 15+3 )

DATUM: 2011-01-18 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

En väldigt mätt mage från den goda soppan. Men dock inte så svullen..

BÄCKENET ELLER RYGGEN?

DATUM: 2011-01-18 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Det gick bra hos sjukgymnasten idag, ska dit igen på måndag. Hon kunde inte avgöra ifall det var ländryggen eller bäckenet som jag har ont i. Det sitter ju så när varandra och det hjälpte inte direkt att jag inte kan ligga på mage pga gradiviteten. Kan till och med vara så att det är båda jag har ont i. Denna vecka ska jag öva på min hållning för ryggens skull. Får se om det blir något bälte senare. Men ikväll blir det ingen träning alls för min del, orkar faktiskt inte. Är alldeles mör i kroppen. Kan ju säga ärligt att det gjorde riktigt ont att bli undersökt..

Efter gymnast besöket så var jag förbi en snabbis på försäkringskassan. Fy fan vad dom är otrevliga! Dit vill jag verkligen inte gå igen, men det kommer jag säkert att behöva göra. Drog hem till min mamma på en kopp kaffe och lite snack. Ibland kan man verkligen behöva ventilera av sig med sin mor om allt och ingenting.

Måste också bara säga att jag är riktigt duktig på att laga mat. Kanske till och med bäst?!?! Gjorde en riktigt god spenat soppa ( rikt på järn ) med ett hårdkokt ägg, en klick grädfil och toppat med hemma gjorda krutonger. Mums, det slank rätt ner i kistan på både mig och Viktor.

MOT SJUKGYMNASTEN

DATUM: 2011-01-18 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN


Börjar knata mot sjukgymnasten nu. Skriver mer om hur det gick när jag kommer hem igen. Tills vidare, ha en trevlig dag!

HEM LJUVA HEM

DATUM: 2011-01-17 KATEGORI: ALLMÄNT
Kom precis hem från Viktoria och Magnus. Jag och Viktor har varit där sen lunchtid, mycket trevligt som vanligt. Fick skjuss hem från "svärföräldrarna" vilket var mycket tacksamt. Ryggen sa till sist ifrån! Tur att jag ska till sjukgymnasten imorgon. Undra om man får ett bälte eller nått liknande? Är faktiskt lite nervös om jag ska vara riktigt ärlig. Tänk om det kommer göra jätte ont när dom undersöker än, alltså riktigt olidlig smärta snackar jag om.. *biter mig själv i läppen* Uwh.. Hoppas jag verkligen inte!

Tänkte ta och göra i årdning lite mat nu, innan jag svälter ihjäl mig själv. Kolla runt på alla dessa kanaler ihopp om att man finner nånting intressant.

MÅSTE HA TILL BEBIS

DATUM: 2011-01-17 KATEGORI: TILL LITEN

Jag bara fullständig smälter när jag ser på dessa kläder. Detta är ett måste till h*ns gaderob, spelar inge roll vad det blir för kön för det passar till båda. Kommer bli perfekt till sommarens kalla nätter!

SOVMORGON

DATUM: 2011-01-16 KATEGORI: ALLMÄNT
Vaknade vid 11.30 idag. Detta är väldigt olikt mig, brukar alltid i normala fall få liv i kroppen redan vid 8-9 tiden på morronen. Kanske man verkligen behövde den där lilla sovmorgonen?! Men jag är fortfarande trött konstigt nog!

Vardagen idag kommer nog mest att gå åt till att slappa och ta det lugnt. Om det inte finns nått bättre man kan hitta på en söndag när det är tö ute..

DAG 29

DATUM: 2011-01-16 KATEGORI:
Mina ambitioner är att bli en bra mamma, bli frisör, skaffa större tuttar, bostadsrätt, förlova mig, giftermål?, se värden lite, ta upp pluggandet, ha ett fast jobb, flytta från nynäshamn, vara lycklig och om nu mitt öde vill så tackar jag gärna inte nej till att vinna på lotto.

Är det för mycket?

RYGGBESVÄR

DATUM: 2011-01-15 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Idag får Viktor ta och hjälpa mig med det mesta tror jag. När jag vaknade imorse så hade jag jätte ont i ryggen m.m. bara av att böja sig och att ta sig upp är en påfrestning. Tycker detta är jätte jobbigt, är ju inte riktigt mig själv när det ska vara så här.

Än så länge så har jag tagit en varm dusch, i hopp om att de kanske blir lite mildare smärtor. Får väl se hur bra det hjälpte mig när jag reser mig upp efter detta inlägg och går ut med hunden. Men jag tvivlar starkt på att de skulle hjälpa!

V.16

DATUM: 2011-01-15 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
( tagen från familjeliv.se )

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet. 

Egna anteckningar: Bristningar på brösten och höfterna börjar bli mer tydligare. Men absolut inte till en överdrift. Ryggen och bäckenet blir "värre", nu är det jobbigt att bara böja sig ner. Humöret är fortfarande väldigt häftigt.

DAG 28

DATUM: 2011-01-15 KATEGORI:
Ibland kan jag sakna min barndom. Och detta är mest bara för att jag inte kommer ihåg så mycket av den. Vill minnas den på nytt, uppleva den på nytt.

DEJT MED SRV

DATUM: 2011-01-14 KATEGORI: ALLMÄNT
Jag och Viktor har en dejt idag med SRV, vi ska slänga i mängder. Försöka hinna med att röja ut hela garderoben som vi ska göra om till ett skötrum. Medans han är och hämtar sina färäldrars bil så passar jag på att tömma en massa och lägga det i slänghögen.

Äntligen får vi bort allt det där som vi har stört oss på. Skönt!

DAG 27

DATUM: 2011-01-14 KATEGORI:
Min favorit plats måste nog vara på en brygga vid vattnet när det inte är ett ända moln på himmlen. Eller så är det hemma. Tycker att det ordspråket stämmer in så bra, "borta bra men hemma bäst".

I'M DONE

DATUM: 2011-01-13 KATEGORI: ALLMÄNT
KLAAAR! Fan vad jag är duktig allting är älltid lika skönt när man känner doften av ett rent hem. Ska belöna mig själv med att gå upp till konsum och köpa nån godisbit till moi. Men först ska svettlöken in i duschen.

VAR DET NÅN SOM SA ASKUNGEN?

DATUM: 2011-01-13 KATEGORI: ALLMÄNT
Det fullkomligt bara öser kärlek från mig idag. Känner hur nästan hela jag bubblar av lycka. Vill ut och krama om hela värden, om det nu gick.
Hmm wonder why...? Vi skyller på hormonerna!

Dags att slita sig från datorn och påbörja dom vardagliga sysslorna som diska, dammsuga, damma, torka, skura. "Jippie! Jag har gått och blivit en hemmafru!"
Att leka askungen är alltid lika trevligt. Kommer att gå på knäna när jag är färdig. Detta kan jag utlova! Men jag får nog ta och skylla mig själv om jag har lovat pojkvännen att han ska få komma hem till rent hus.

NU KAN NI FÖLJA MIG I BLOGLOVIN

DATUM: 2011-01-13 KATEGORI: ALLMÄNT

LITE MER TILL BEBISEN

DATUM: 2011-01-13 KATEGORI: TILL LITEN

 


Boxen innehåller bl.a:

Pampers New Baby Blöjor, Pampers Magasin
Blöjhink från Angelcare
Amningsinlägg från Pigeon
Tidning Vänta Barn från Vi Föräldrar
Information från Go'boken
Fläckborttagningsmedel från Vanish
Baby Bubble Bath från Seba Med
Barnvagnsreflex från Tradera

 

 

 

Beställde hem lite mer grejer igår till barnet ( mig & viktor ) men denna gången så var det ett erbjudande från BabyBox. Som Viktoria hade tipsat mig om, hon har även tipsat mig om lite fler grejer som man kan hämta hem gratis till sitt barn. Måste höra med henne igen vad det var för hemsida. Man ska väl passa på när man kan få lite fina saker gratis.

DAG 26

DATUM: 2011-01-13 KATEGORI:
Jag räds ingenting, jag är otroligt modig! Fast om jag nu ska vara ärlig så tycker jag spindlar, ormar och småkryp är riktigt otäcka..

NU BLIR JAG SNART LAGAD

DATUM: 2011-01-12 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Då har man äntligen fått sig en tid till sjukgymnasten, förhoppningsvis så kan dom laga mig. Ska vara där den 18 klockan 13.00.

Dags att trycka i sig lite frukost och en niferex. Göra sig i ordning lite och ta sig till komunhuset och ställa dom en massa frågor som jag verkligen behöver svar på.

KUL FÖR BEBISEN

DATUM: 2011-01-12 KATEGORI: TILL LITEN

Fick ett väldigt intressant mail igår från familjeliv. Det innehöll ett erbjudande på alla dessa produkter från Goboken.se och det kosta ingenting. Blev glatt överraskad! Frågade Viktor om han kunde kolla på det också så att det inte var nått lurendrejeri ( som man har åkt på innan ), han kunde inte hitta nånting skumt med det. Så vi beställde hem det.

DAG 25

DATUM: 2011-01-12 KATEGORI:
En första.?

Det som kommer upp i huvudet är mitt "första barn" som ligger i magen och gottar sig.

V.15 ( V.14+3 )

DATUM: 2011-01-11 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Är det bara jag som tycker att jag ser betydligt mycket större ut med kläder på mig? Båda bilderna är tagna samma dag och samma tidpunkt.

FUNDERINGAR ÖVER KÖN

DATUM: 2011-01-11 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Min magkänsla säger mig att det är en liten flicka som ligger och vilar i magen. Och jag vill ta reda på könet när vi är på rutinultraljudet. Viktor och jag har pratat väldigt mycket om det och vi har pendlat fram och tillbaka väldigt ofta. Men vi tog beslutet igår att vi ska ta reda på vad det är som gömmer sig där inne. Direkt efter vi hade "bestämt" oss började jag tveka igen. Dumma mig! Kan jag aldrig bestämma mig eller?!

Tur är så är det nästan en hel månad kvar tills vi ska på ultraljud. Kan man ta och ransaka sig själv lite. Men innerst inne vet jag nog hur det kommer att bli. Har ju alltid sakt att när jag blir gravid så skulle jag ta reda på könet. Och sen så tjuvkikar jag alltid i mina paket..

DAG 24

DATUM: 2011-01-11 KATEGORI:
Kan börja gråta åt absolut ingenting. I söndags så var det verkligen en sån där "gråt" dag. Grät typ i stupa kvarten. Kan inte rå för det! Viktor tycker jag bara är jobbig och skrattar åt mig när jag får sånna flipp. Men då tycker jag att han kan ta och prova hur det är att vara gravid och vara super hormonell.

VÅRKÄNSLA

DATUM: 2011-01-10 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Sitter och pimplar i mig tonvis med te ( mitt nya kaffe ) och har en enorm vårkänsla i kroppen. Det fullständigt bara pirrar i kroppen när jag går ut. Försöker att fixa bloggdesignen lite men det går inge vidare. Fan jag som hade värdens inspiration!


blommigt & fint

Vill göra så mycket idag känns som om jag är full av energi. Ta en långpromenad med hunden som jag gjorde igår, rensa ur hela garderoben upp till loftet, göra om den garderoben till skötrum, måla om hallen. Ja ni fattar jag vill göra allt! Men det ända jag kan göra är att gå ut med hunden. Med resten behöver jag assistans eller målarfärg. Suck!

DAG 23

DATUM: 2011-01-10 KATEGORI:
Saker som kan få mig att må bättre, ja det är en lång lista där med.

Min mamma
Viktor
Kramar
Prata
Tröst
Sex
Sommaren
Ta promenader
Ben & Jerrys "choclate fudge"
Medecin ( om jag är sjuk )
Djur-bebisar

Kan jag ha fått med mig allt? Är väldigt osäker på den punkten. Men det mesta står där i alla fall. Visst är det intressant?

VILL SE DIG

DATUM: 2011-01-09 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN


Åh räknade precis dagarna i mobilen, 31 dagar/1 månad kvar tills man får se bebis. Längtar så otroligt mycket! Men ändå kan jag inte låta bli att få lite noja. Tänk om det skulle vara nånting fel? Folk säger att jag inte ska tänka så men i verkligheten kan sånt hända.

"Mamma längtar efter dig"

DAG 22

DATUM: 2011-01-09 KATEGORI:
Vad är det inte som upprör mig nu? Är väldigt hormonell, kan räcka med att täcket är fel så blir jag skogstokig.

Om man räknar bort det så har jag alltid hatat svält, krig, övergrep, svek, falskhet, pedofiler, våldtäcksmän, trafficking, mördare, djurplågeri kan forstätta i evigheter nästan. Men dom här hammar absolut på top 10 listan! Vi människor är våran egna död. Det är vi som kommer att förstöra/döda allt levande på våran jord. Men det var ju ingen direkt nyhet!

SKITER I DAG 20, KÖR PÅ DAG 21

DATUM: 2011-01-08 KATEGORI:
Ett annat ögonblick som jag har haft. Detta är mer en rolig grej som jag tänker dela med mig utav nu. Viktor och jag hade bara träffat varandra i några veckor typ en månad högst. Så var vi med Nathalie och Micke, skulle käka kräftor nere i hamnen och drika lite vin. Bara mys tyckte vi! Stannade till och med upp ett flertal människor som kom fram ( vi förbereder oss för en utskällning ) och säger vad mysigt ni har det. Efter en flaska vin och en massa kräftor i magen så slank frågan ur Nathalie om Viktor och jag var ett par än. Själv tänkte jag precis öppna munnen och säga att; Nej det är vi inte! Vi bara träffas. Hann inte komma så långt innan Viktor tog orden ur munnen på mig och sa; Ja vi är tillsammans! Vi har varit ihop nu i snart en månad.

Trodde nästan att jag skulle sätta vinet i halsen. Men det var så våran historia med varandra började, kan man säga. Tänk om vad som hade hänt ifall jag hade hunnit svara först. Hade det sett ut så här nu som det gör?

V.15

DATUM: 2011-01-08 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
( tagen från familjeliv.se )

Kroppen:
Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

Egna anteckningar:
Har själv märkt av att jag har lättare för att börja blöda näsblod och att tandköttet lätt börjar blöda. Men så har det varit i ungefär två veckor. Inte mycket nästäppa en så länge. Har inträffat 2-5gr då jag vaknat av att jag är helt täppt. Jag sover inte så bra, vaknar tidigt varje morgon och ett fler tal gånger under nätterna. Är orolig i sömnen.
Fick som någon sorts sammandragning i livmodern ( någon dag sen ) som varade i kanske bara någon minut. Har inte hänt någon gång efter de igen.

DAGENS PLANER

DATUM: 2011-01-07 KATEGORI: ALLMÄNT
Blev inte mycket bloggande igår. Vaknade upp med kronisk huvudvärk som spred sig ner till ögonhålorna plus detta så vart det några akuta toalettbesök igår. Tycker värkligen inte om att spy när man inte har nått i kroppen!

Nog om det, idag är planerna att städa och röja lite. Ovanligt eller hur? Känns som att det är det ända jag göra nu förtiden. Sen har jag ju självklart tvättstugan idag också och ett berg på cirka tonet av kläder. Min dag är spexad. Får se om man får in en lucka för att klippa hunden annars får det bli av imorgon.

Bild från i förrigår som jag hade utlovat, bättre sent en aldrig brukar man säga. Om man bortser att kläderna är en storlek förstora så sitter dom ändå ganska bra.

DAG 19

DATUM: 2011-01-06 KATEGORI:
Ångrar väldigt mycket då min pappa och jag bråkade ständigt i tonåren. Vi båda sa väldigt mycket som vi igentligen inte menade åt varandra. Vi är så olika men ändå så lika. Men det som är gjort är gjort det går inte att ändra på, vi har så många år kvar att dela med varandra.

Älskar dig pappa

BÄTTRE ÄN FÖRVÄNTAT

DATUM: 2011-01-05 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Har precis varit förbi city spel idag igen. Mina nya jeans och väskan hade kommit. Och måste ju bara säga att byxorna är så mycket bättre än vad jag hade förväntat mig kan ha dom efter gradiviteten också, bara lite förstora. Men det beror ju kanske på att jag beställde allting i en storlek större än vad jag redan hade. Så det mesta sitter ganska så löst ( än så länge ).

Slänger in en bild senare idag..♥

DAG 18

DATUM: 2011-01-05 KATEGORI:
Min favorit födelsedag måste ändå vara den här gången då jag fyllde 20år. Inte på grund av att jag kunde gå på systemet eller nått sånt. Jag bodde inte hemma vid det laget och ungefär alla undrade hur det såg ut i lägenheten som jag och Viktor ( bor ) bodde i. Smack! Så fick dom se det, även fast nu inte lägenheten är klar på långa vägar. Ett annat plus var ju också att jag fick ihop så mycket pengar som jag behövde till den nya soffan.

V.14 ( 13+3 )

DATUM: 2011-01-04 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Jag känner dig nog allt där inne ibland,
då slår alltid mitt mammahjärta extra hårt

DOM HAR KOMMIT

DATUM: 2011-01-04 KATEGORI: ALLMÄNT
Yees, yees, yees! Nu har äntligen kläderna från H&M kommit. Kan hämta ut dom efter klockan 16.00. på city spel. Kan knappt bärga mig till att prova allting.

Nu ska Mica bli fin!♥

DAG 17

DATUM: 2011-01-04 KATEGORI:
Mitt favoritminne måste jag nog ändå säga ( just nu ) var när jag fick reda på när jag var gravid. Chocken tog över och när testet va klart så gick jag ut till nathalie som satt i väntrummet. Så berättade jag självklart för henne och tydligen så hade jag en sån min i ansiktet som jag har när jag ljuger om nått.

Jag: *singnalerar med händerna på magen mot henne*

Nathalie: Vad menar du?

Jag: Ja är gravid!!!!

Nathalie: Men vah! Alvarligt?

Jag: Ja jag är alvarlig.

Nathalie: Sluta ljug, jag ser ju på dig att du ljuger.

Jag: Men jag lovar jag ljuger inte. Jag är gravid!

Självklart har jag många andra minnen som kanske är mycket roligare och bättre än denna. Men i min mening så tycker jag att den här är värd att vara först ( just nu ) nu när alla har tagit det så bra. Det var ju därför det inte var så roligt i början. För man viste inte hur alla andra skulle ta det eller hur Viktor och jag skulle göra eftersom det absolut inte var rätt tid att skaffa barn. Men allting blev ju bra i slutändan!

DEN SER FAKTISKT BRA UT

DATUM: 2011-01-03 KATEGORI: TILL LITEN
Ni kanske tycker att jag är jätte konstig som kollar på barnvagn redan nu, så här tidigt i gradiviteten. Men jag vill bara vara väl förberädd om vad som finns där ute och vad man redan vill kolla lite extra på. Kollade runt lite idag ( mest som tidsfördriv ) så fick jag syn på denna "goding". Tycker att den ser bra ut och det låter som att den är bra. Det enda som jag behöver köpa till är åkpåse, regnskydd, insektsnät och lite sånt som man själv vill piffa upp den med. Och nämnde jag att den finns i fler olika färger och varijanter.

Barnvagn Focus Duo


Barnvagn Focus Duo, är en exclusiv barnvagns serie där allt följer med som du behöver tills barnet inte vill åka mer barnvagn.
Vagnen är stabil och lätt hanterlig
Denna vagn är 2 barnvagnar i en , den har en vändbar liggdel samt en vändbar sittdel med bygel.
Fjädring är av senaste modell vilket ger bra komfort och gör det enkelt att vagga barnet till sömns.
Tålig och vattenavvisande materiel som är UV beständigt och flamm säkert.
Handtag, ryggstöd och benstöd är ställbara.
5-punktssele.
Ramen är gjord av aluminium
Reflexer på barnvagnen

Ingår i vagnen:

• Kullagrade lufthjul med kromade fälgar (För bästa rullning)
• Liggdel med madrass (hårdlift) har även två sittläge
• Sittdel som enkel monteras i båda färdriktningarna, har även fullt liggläge
• Stor Inköpskorg
• Skötväska

2995:- frakt 29:-

Storlek hopfälld 90x60x40
Liggdelens mått 83x37cm
Vikt 16.5 kg.

Våra bilbarnstolar från nyfödd upp till 13kg hjälp av adapter kan den placeras direkt på vagnen.

1 års garanti

Uppfyller Säkerhetskraven enligt :CE- EN1888

TIDSFÖRDRIV

DATUM: 2011-01-03 KATEGORI: ALLMÄNT
100 frågor

01.Vad är klockan: 11.10
02.Vilket namn stå det på ditt födelsebevis: Mica Christina Ericson
03. Smeknamn: Micus eller bara Mica
04. Vad heter dina föräldrar: Ewa och "Rolle" Roland
05. Antal ljus på din senaste tårta: 0
06.Husdjur: Hund
07.Hårfärg: Askblon/ brun
08.Favoritfärg: Rosa eller svart
09.Piercing: Navel, tunga, öron och bröstvårtan
10.Tatuering(ar): En på ryggen, en bakom örat och en i ljumsken
11.Födelseort: Södertälje
12.Bostadsort: Nynäshamn
13.Nuvarande bostad: Lägenhet mitt i centrum
14. Har du varit kär: Bara Viktor
15. Har du varit i några andra värlsdelar: Teneriffa och Norge men jag förstår inte riktigt frågan?
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nej eller jo om man räknar med den gången då min mamma somnade framför ratten när jag var yngre. Inget alvarligt hände.
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): 4
18. Kaffe eller glass: Väljer båda
19. Snuttefilt eller kramdjur: Kramdjur
20. Salladsdressing: Cesarsallads dressing
21. Färg på strumporna: Barfota för tillfället
22. Lyckotal: 5 eller 10
23. Favoritfilm: Har ingen favorit film men jag älskar skräck
24. Favoritcitat ur en film: "Hasta la vista, baby!"
25. Bästa semestern: Stugan i Norge, är alltid lika roligt att åka upp till
26. Favoritmat: Sushi
27. Bästa veckodagen: Fredag
28. Senaste låt du har lyssnat på: "Love the way you lie" - Rihanna
30. Favorit TV-program: Desperet Houswifes, Grays och jag kommer alltid att älska Big Brother
31. Favoritrestaurang: Sushibarer är perfekt för mig
32.Favoritblommor: Champange Rosor är helt gudomliga annars måste jag säga att jag är helt förälskad i körsbärsblomm.
33. Tycker inte om: Orättvisor i almänhet
34. Sport att titta på: Finns ingen sport att titta på
35. Snabbmatrestaurang: Mc Donalds
36. Senaste sjukhusvistelse: MVC kollade mitt blod och skrev lite i min shornal
37. Favoritdricka: Coca Cola eller citron vatten
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Säg de du
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Har inget körkort, det säger väl ett och annat
40. Var är du om 10 år: Gråhårig med en massa stressrynkor som håller koll på mitt/mina barn
41. Vem fick du senast e-mail från: Expert
42. Är du dömd för något brott: Nope
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Vill inte hamna i lyxfällan. Så nej tack!
44. Vad gör du när du är uttråkad: Blir almänt galen eller får städryck
45. Fras/ord du använder (för) ofta: "Är du dum eller?!"
46. Vän som bor längst ifrån dig: Kusin Nathalie och hennes kar kanske
47. Vad retar du dig på: Är hormonell så säg mig vad jag inte retar mig på
48. Det bästa du vet: Att få som jag vill! ^^
49. Läggdags: När jag vill och hur jag vill
50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här: Ja inte är det jag i alla fall
51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: Det vet väll inte jag
52. Vad är klockan: 11.36
53. Favorit beatle: Ingen av dom där äkliga håriga männen
54. Favoritlek: Charader är jävligt roligt om man är med rätt människor
55. Favoritfilmmusik: ... Står stilla i huvet...
56. Skostorlek: 36-38
57. Syskon: Två bröder Max och Isac
58. Favoritpålägg: Ost
59. Om du skulle skänka bort: En slant
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Jag älskar dig
61. Bästa bok du läst: Läset inte böcker
62. Är du internetberoende: Kan man säga
63. Favoritdjur: Får bli hundvalpar eller kaninungar
64. Gillar du snö: Både på gott och ont
65. Favoritglaglass: Ben & Jerrys "Chocklate Brownie" eller hallon sorbet
66. När köpte du något åt dig själv sist: Inte länge sen jag klickade hem lite mammakläder åt mig ^^
67. Är du långsint: Oja fast det beror på vad den andra har gjort
68. Favoritgrupp/artist: Står nog fast vid Lady Gaga
69. Vilken är din bästa egenskap: Envisheten
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Motherhood
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Aldrig i livet att jag skulle skade något så oskyldigt!
72. Vad gör du: Svarar på dom här frågorna som tydligen aldrig tar slut. Kanke har man tagit sig vatten över huvudet?!
73. Mest intressanta stad du varit i: Oslo
74. Vilket djur skulle du identifiera dig med: Guldfisk
75. Vad fascinerar dig hos andra människor: Falskheten som man hör ibland slutar aldrig att förvåna mig
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Viktor
77. Favoritgodis: Naturgodis och choklad
78. Spelar du nåt instrument: Lite piano och pytte lite cello "Köttbullar med lingon" ^^
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Ridning ( är friheten själv ) och kampsporter ( bara att träna inte att kolla på )
80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Jonny Deep
81. Vilken film såg du på bio senast: Kommer inte ihåg men om planerna går som dom ska så kommer Viktor och jag att titta på bio i helgen, MYSSS!
82. Senaste köpa skiva: Bränner
83: Roligaste konserten: Den senaste var "My Chemical Romance" med min mamma i malmö. Så jag säger den!
84. Bästa känslan: Splattret i magen <3 efter det så måsta jag säga efter sexet när båda börjar dåsa till
85. Samlar du på något: Om jag kollar i min väska och i min plånbok så måste det nästan vara kvitton. Men det är inte med min mening.
86. Isåfall vad: Läs frågan innan
87. Är du feminist: Nej
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: Trummor
89. Favoritskiva: No one
90. Bästa kompis: Om ni har läst min blogg innan så vet ni vad jag tycker om "bästa kompisar"
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Bitchig eller korkad ^^
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Mitt bäcken
93. Favoritlåt: Just nu: Oj det är många
95. Har du en mobiltelefon: Skulle aldrig klara mig utan
96. Vem är du kär i just nu: Blir ni förvånade om jag säger Viktor
97. Vad är det vackraste som finns: Kärleken måste det väl ändå va
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Jamaica men måste jag välja ett ställe?
99. Är du homo- eller bisexuell: Straight
100. Vad är klockan nu när du är klar: 12.13

AJAJ

DATUM: 2011-01-03 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Har haft lite ont i ryggen samt bäckenet i några veckor nu. Men det blir inte bättre! Igår så hade jag skarpa obehagliga smärtor ungefär hela dan och det hjälpte inte med att jag rörde på mig. Vill verkligen inte få någon form av foglossning men det är säkert förtidigt med att få det nu.

DAG 16

DATUM: 2011-01-03 KATEGORI:
Min första kyss. Öhm okej låt mig tänka...
Nej jag kommer inte ihåg!

V.14

DATUM: 2011-01-02 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka. De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

EN FÖRSENAD DAG 14+15

DATUM: 2011-01-02 KATEGORI:

DAG 14

( nyårsafton )

 

DAG 15

Jag som många andra har ganska många drömmar och förhoppningsvis blir några av dom till verklighet. En utav dom är att förstora brösten, det har jag velat göra sen jag typ va 13år. Och det kommer att bli verklighet nångon dag! Vem vet vad framtiden har inplanerat för mig. Kanske alla ens drömmar kommer att slå in? Men det blir nog knappast idag eller imorgon så det är bara att kämpa efter det man så gärna eftersträvar..

 

Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin