Ny "familjebil"

DATUM: 2012-01-31 KATEGORI: MOBILBLOGGAR
Roadtripp till solvalla idag. Viktor sålde sin föredetta bil igår och skulle nu idag köpa sig en ny som han tittat ut. Det blev en "riktig familjebil", volvo v70 classic. Större utrymme och lite säkrare för tillskottet än den förra bilen. Helt klart en förbättring!

Tack så mkt för era kommentarer. Är själv inne på samma spår, ska ringa MVC imorgon. Risken är nog att dom vill att jag ska avänta tills jag varit på RUL som är på torsdag.

Ljus rosa/beige

DATUM: 2012-01-30 KATEGORI: GRAVID
Varning för lite snuskig text.

Har haft lite annorlunda flytningar nu i dom närmsta två dagarna, mest på morgonen. Färgen är ljus rosa/beige ungefär. Och jag blir självklart hur nojjig som helst! Har sökt via google och letat runt i flera forum om liknande senarium. Men jag finner ingenting som direkt lugnar mig. Det står att det kan vara normalt i början av graviditeten med att får lite små nidblödningar. Men inte kan det vara det som händer mig nu när jag har kommit en sån bit med min gradivitet?

Strul med mobilappen

DATUM: 2012-01-29 KATEGORI: ALLMÄNT
Går inte att kommentera? Har själv kollat upp det och jo visst det stämmer. Magbilds inlägget la jag först in via mobilappen sedan förfinade jag till det via datorn. Varför går det då inte att kommentera om man lägger in det via mobilen? Störande!

4 dagar kvar ♥

Magen i vecka 18

DATUM: 2012-01-27 KATEGORI: GRAVID

 

Vecka 18 ( 17+0 ) - det börjar ta sig. Känns som om magen är lägre och har en annan form. Men sen har jag ju inte samma kroppsbyggnad som jag hade förra gången.

 

Flicka? Pojke? Flicka? Pojke? Flicka? Pojke? Flicka? Pojke?

Hmmm..

 

Gravid i vecka 18

DATUM: 2012-01-27 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR


Barnet,

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar.

Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.

Vikt 220 gram.

 

Mamma,

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska. Bli inte orolig om du tycker att du går upp för lite. En del kvinnor behöver inte gå upp så mycket i vikt för att graviditeten ska utvecklas normalt. Diskutera med din barnmorska.

 

Pappa/partner,

En delaktig partner har en betydelsefull roll under graviditeten. Rent fysiskt är det kvinnan som är gravid och som är i centrum. Men graviditeten påverkar er båda. Ditt engagemang och stöd till henne gör det lättare. Ditt deltagande bör inte bara handla om att serva din partner. Du måste också ta fasta på dina behov och frågor. En god relation kännetecknas av att båda mår bra, tillsammans och som individer.

 

Egna funderingar,

Nu växer det så det knakar - syns utanpå kläderna. RUL närmar sig med stormsteg ( nervös, nyfiken ), Viktor och ja har bestämmt att efter ultraljudet så ska vi köpa något klädesplagg som avslöjar vilket kön det blir på pyret. Hoppas h*n är med villig också.

Förutom detta så har halsbrännan smygit sig på en och bäckenet börjar strula lite mer nu efter sjukdagarna som man hade. Men det är hanterbart, ingenting som direkt plågar mig.

Pillar på ny design

DATUM: 2012-01-26 KATEGORI: ALLMÄNT
Pillar och pillar men blir aldrig riktigt nöjd. Är inte klar med den nya layouten än men är på god väg. Det skall in en ny header, lite fler och nyare bilder sen ska jag fortsätta att fixa stilmallen lite. Kan ju ta ett tag innan man blir nöjd!

Magsjuka

DATUM: 2012-01-24 KATEGORI: ALLMÄNT
En liten uppdate; har varit helt sänkt sen i söndagsnatt. Magsjuka är verkligen min akilleshäl! Hade ingen som kunde ta hand om mig direkt heller eftersom att Viktor vart smittad väldigt fort där efter och vart en ännu större bebis en mig.

Vi båda mår bättre nu men är ej helt friska. Känner av mattheten direkt så fort man antränger kroppen lite. Blir en soffdag idag igen och hoppas på att man slipper ovälkommna toalettbesök och feber toppar.

En fråga, tror ni att bäckenet påverkas när man ligger sjuk med feber m.m.? Har haft så sjukt ont i mitt bäcken under dessa timmar/dagar. Visst har jag haft ont i alla andra muskler i kroppen men absolut inte mätbart med bäckenet, har inte funnit någon ro alls.

Hej, jag känner dig

DATUM: 2012-01-21 KATEGORI: GRAVID
Fick den första riktiga sparken i går från pyret! Innan har det mest varit lite rörelser och tickningar i magen men igår så kände jag markant en liten duns på den vänstra sidan under naveln. Kunde inte låta bli att ha ett leende på mina läppar medans jag fortsatte gå mot Viktors jobb. Berättade såklart om händelsen direkt när jag mötte upp Viktor, vilket resulterade till ett till leende.

Magen i vecka 17

DATUM: 2012-01-20 KATEGORI: GRAVID

 

v.17 ( 16+0 ) enligt våra och BMs beräkningar. Bry er ej om bristningarna, blåmärkena eller nålsticken. Så här ser jag ut.

 

Seven months

DATUM: 2012-01-20 KATEGORI: FINASTE ÄNGELN
7 månader sen vi åkte in till BB som förväntansfulla blivande föräldrar.
7 månader sen våra hjärtan bokstavligen slets ur våra kroppar.
7 månader sen jag kämpade för mitt liv.
7 månader med evig saknad och smärta.
7 månader som änglaförälder till vårat mirakel Nicholaj ♥♥tiden går fort♥

Gravid i vecka 17

DATUM: 2012-01-20 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR


Barnet,

Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.

Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.

Vikt 170 gram.

 

Mamma,

Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning.

 

Pappa/partner,

Dags för ultraljud. Nu kan du få se ditt barn för första gången. För många blir det en aha-upplevelse och först nu förstår man vad som faktiskt försiggår i den växande magen. För pappan känns det otroligt att där finns ett litet liv som ni skapat tillsammans. Vid en del mottagningar får man en bild eller video att ta med sig hem.

 

Egna funderingar,

Magen växer på fint, man kan skymta en liten kula. Börjar dessväre att få ont i mitt bäcken speciellt när jag rör på mig. Jag vet vad jag har framför mig.

Min matlust är inte på topp men det har den inte varit under hela gradiviteten än så länge. Försöker äta bättre men det är svårt att trycka i sig mat när man inte är hungrig alls. Ibland tröttnar man på allas tjat kring min mat och vad jag stoppar i mig, jag lever ju och magen fortsätter att växa så det går ingen nöd på varken pyret eller mig.

Det var ju onödigt

DATUM: 2012-01-19 KATEGORI: ALLMÄNT
eller kanske inte. Det är bra med motion. Men när foglossningen börjar smyga sig in i ens vardag så är det inte lika skönt att ta en promenad i onödan.

Viktor hade skjussat upp mig till min mamma så jag kunde gå ut med hunden som jag lovat men det behövdes tydligen inte ( mammas sambo var hemma ). Passade då på att gå till centrum för att kika lite på gardiner som vi behöver in till vardagsrummet. Ett stort dilemma uppstog inne i butiken! Jag kunde inte bestämma mig alls stog och höllt i ett antal gardiner som var jätte fina men kunde inte ta ett beslut. Fick gå hem tomhänt.

Och redan efter 10 minuters traskande hemmåt så började jag känna av mitt bäcken. Kunde jag bara inte ha fått med mig nånting hem så att det inte hade känts så förbaskat onödigt med hela den promenaden.

Så här tror ni

DATUM: 2012-01-17 KATEGORI: GRAVID

Carolina
Felicia
Jessica S.
Mimmi
Nathalie
Nathali Ö.

Terese

Min egna gissning ligger här också


Alexandra
Celine Naminah
En blogg om Kevin
Ewa ( mamma )
Ida
Idah
Jasmine
Jennie
Mike
Mikaela
Nathalie A.
Patricia
Rebecca
Sabina
Sofia
Viktoria

Pappa Viktor har nu ändrat sig och tror på en flicka


Nu får vi hoppas på att pyret inte är blyg vid RUL så vi kan få reda på könet. Så här har i alla fall ni gissat. Det får gärna komma in fler gissningar av er läsare, ju mer som deltar desto roligare.

Magen

DATUM: 2012-01-16 KATEGORI: GRAVID

Magen/pyret i v.16 ( 15+3 ) som vi än så länge har beräknat.♥

 

När tankarna kommer ifatt en

DATUM: 2012-01-16 KATEGORI: FINASTE ÄNGELN
Det är dagar som denna som verkligen får en att fundera. Allt är det första hela tiden! Sånt som man tog för givet som man skulle få uppleva med Nicholaj.

♥ Den första månaden
♥ Den första julen
♥ Den första snön
♥ Det första året

Kan sitta och skriva ner hur många punkter som helst men det ändrar ju ändå inte faktumet att allt detta är förlorat med just honom. Han och vi kommer aldrig att få uppleva det med varandra. Vi fick inte ens uppleva dom första blickarna mot varandra. Att inte ha fått titta in i sitt barns ögon, ja behöver jag beskriva det igentligen? Det sägs ju att ögonen är en bit av själen samt leendet på en människa ( allt levande! ).

När kommer det sluta kännas som den största käftsmällen? När kommer det bli "bättre"? ALDRIG! Det kommer att plåga en tills jag själv går i graven. Det blir lättare med tiden att hantera men så fort man börja tänka för mycket så känns det precis som om man är på ruta ett igen. Precis kommit hem från sjukhuset och plågas av att komma hem till det som man kallar hem. Men vad är ett hem utan glädjen, kärleken och familjen.

Förhoppningsvis kommer vi att få uppleva allt det som vi missade, med pyret. Vågar man ta saker i förskott igen? Mycket frågor men inget som man kommer få svar på! En sak är ändå säker och det är att Nicholaj lever vidare med oss.

Gardiner & väggtext

DATUM: 2012-01-15 KATEGORI: FÖR HEMMET

Dessa gardiner är jag sugen på till vardagsrummet. Färgvalet får diskuteras vidare mellan mig och Viktor när vi är väl inne i affär och tittar "in real time". Men det står mellan vitt och grått. Vill varken ha en annan färg eller mörkare än grått, vill bryta av lite av det hårda och kantiga som vi har det just nu och tror då det blir bäst med ett par ljusare/naturfärgade linnegardiner.

Bilden är tagen från hemtexs hemsida.

Och när sovrummet är ommålat så är jag sugen på att ha en väggdekal ovanför sängen. Det står mellan dom två över!

Gravid i vecka 16

DATUM: 2012-01-13 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR
Barnet,
Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga. Barnet är cirka 11 centimeter och väger cirka 80 gram.

Mamma,
Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.

Pappa/partner,
Känns det fortfarande overkligt? Prata med barnet genom magen och försök skapa dig en bild av hur barnet kommer att se ut. Ett bra sätt att börja forma ditt föräldraskap är att läsa på, prata med din egen pappa eller andra vänner som har barn.

Egna funderingar,
Rutinultraljudet skrämmer mig. Mina tankar och känslor rusar runt i min kropp. Det är svårt att koppla bort tankarna kring det "onda". Någonstans i mig känns det som om det skulle vara lättare ( rent känslomässigt ) om vi fick en flicka men jag vet innerst inne att det spelar ingen roll om vad det är för kön på pyret - det kommer vara jobbigt med känslorna kring förlossningen ändå. Vi tror i alla fall själva att det är en lite pojke i magen.

Prinsessa eller prins?

DATUM: 2012-01-11 KATEGORI: GRAVID
Klockan 8.30. den 2a februari har vi tiden till RUL i södertälje. Lika mycket som jag ser fram emot detta så är jag exakt lika vettskrämd. Börjar inbilla mig dom värsta sakerna redan, som en försvarsmeckanism - så att det inte skulle göra lika "ont" ifall det nu skulle vara något allvarligt.

Om jag ska focusera mina tankar i annat nu så kan jag tänka på vad det kan vara för kön på pyret. Prinsessa eller prins? Själv tror både Viktor och jag på att det är en liten prins som ligger och växer i min mage. Vad tror ni?

Trygghansa

DATUM: 2012-01-09 KATEGORI: GRAVID


Nu är både pyret och jag försäkrade via trygghansas gravid försäkring. Var inte ett så svårt val att ta deras, dom hjälpte oss väldigt bra med Nicholaj och för mig känns det rätt att vara försäkrad genom dom igen. Viktor och jag kommer nog att uppgradera försäkringen lite framöver.

Ibland så är du jobbig

DATUM: 2012-01-09 KATEGORI: ALLMÄNT
- Ska du ha nånting från affären? Åker nu!
- Ja.. Köp med dig hem lite surt godis.
- Fixar det.

...tidslucka...

- Fick du med nått surt godis?
- Ja, varsegod.
- Varför köpte du djungelvrål för?
- Surt?
- Dessa är jätte salta! Var ju sugen på surt godis inte salt!( älskar dig fast du inte är en sån bra budbärare, följer med nästa gång så att det blir rätt )

Bristningar tips?

DATUM: 2012-01-08 KATEGORI: GRAVID

Skulle behöva tips från er läsare på en bra olja för bristningar? Fick på mage, höfter, bröst och lite på låren. Det är ingenting jag vantrivs med men dom behöver gärna inte sprida sig eller bli större.

 

 

Gratis produkter för dig som är gravid

DATUM: 2012-01-07 KATEGORI: GRAVID
♥GoBoken
♥AlltFörFöräldrar

Dom ovan har jag klickat hem till mig och pyret, fanns en massa fint i innehållet på dessa gravidpaket: MorEpa Vitamintillskott för gravid och ammande, V6 Fluor tuggumipåse, Bambino Mjuk sked, Föräldrar&Barn Tidning, Sebamed Necessär fylld med badprodukter, Philips Avent 2st nattnappar, Paket med 6 dubbelvikta kort och kuvert, Handboken Lek & lär tillsammans, Ett härligt mjukt hjärta i velour, En liten prins det är en liten greppvänlig kartongbok, Boken om dig är ett unikt babyalbum, Värdecheck på en valfri body från KappAhl i 100% ekologiskt bomull, 25% rabattkupong på valfritt damplagg hos KappAhl, Värdecheck på haklapp från Lingon & Blåbär, 25% rabatt vid köp av Lingon & Blåbärs babykläder, 63% rabatt på produktpaket från Burt's Bees, 40% rabatt på bunden bok eller spiralbok från minbebisbok.se., Kostandsfri fotobok från Önskefoto, Värdecheck på 220 kr att handla för på Mom2moM, 51% rabatt i webbshoppen på bitring/smycke från Teething Bling, 20% rabattkupong i Allt för föräldrars shop, Tidningen Föräldraguiden Gravid från Allt för föräldrar.
Allt detta får man bara från dom tre översta. Urvalet kan variera! Men varför skulle man inte passa på när man får sådanna fina erbjudanden?

Såklart finns det så mycket mer sidor som man kan hämta hem ifrån - libero ( libero brukar man få med sig hem från BB ), pampers, semper m.m klicka in dig på denna sidan så får du upp några av dom sidorna samlade.


Gravid i vecka 15

DATUM: 2012-01-06 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR

Barnet,
Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamma,
Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 - 50 procent. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. De flesta kvinnor pendlar under den här tiden av känslor mellan lycka och förtvivlan. Reaktionerna kan vara häftiga, ungefär som tonårstidens humörsvängningar. Tankar och fantasier om barnet är vanliga. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars. Det är inte ovanligt att man blir mer skrockfull än vanligt och känner behov av att besvärja och gardera sig för att något går galet.

Pappa/partner,

Stundtals kan det vara besvärligt att leva med en gravid kvinna. Humörsvängningarna kan periodvis vara stora. Ena stunden kan hon vara hur glad som helst, nästa stund kan allt vara botten. Eftersom du står närmast kan du få klä skott för en del av hennes nedstämdhet. Du kan påverkas av detta och själv bli både ledsen, arg och frustrerad och undra hur det här ska gå. Försök att inte låta det påverka er relation allt för mycket.

Egna funderingar,
Svullnaden som gick ner har nu kommit tillbaka. Börjar äntligen att visa lite smått, men bara vid buken. Folk utifrån ser den inte på samma sätt som jag och Viktor gör - i deras ögon ser det väl mest ut som en mensmage men för våran del så börjar vi att märka skillnad.
Är mer rädd nu än vad jag var innan. Fick RUL på samma datum som Nicholaj hade sitt och det skrämmer mig. Jag vill inte att det ska skrämma mig men jag kan inte låta bli mina tankar att flöda iväg. Kommer aldrig att komma ifrån dom, kanske jag behöver prata med någon?

Den första magbilden

DATUM: 2012-01-04 KATEGORI: GRAVID

Magen/pyret i v.14 ( 13+5 ) som vi än så länge har beräknat. ♥

Kallelsen är nu skickad

DATUM: 2012-01-04 KATEGORI: GRAVID
Då var det fixat! Dom skickade iväg kallelsen direkt när jag sa till dom att den ej hade kommit än. Fick redan på datumet också, den 2 februari. När dom sa det datumet fick jag både glädjerus igenom kroppen och rysningar.

Den 2 februari hade vi vårat RUL med Nicholaj och nu ska vi ha pyret på samma datum. Jag kan inte låta bli att bli skärrad och nervös. Visst allting var perfekt när vi var på RUL men kolla hur det blev i slutändan. Bara för att allt ser bra ut så behöver det inte gå bra!

Jag är rädd att det ska hända igen..

Samma blodgrupp

DATUM: 2012-01-03 KATEGORI: GRAVID

Ringde idag till MVC nynäshamn i frågan om; Varför vi ännu inte fått hem någon kallelse till RUL och att vi inte fått hem papprerna om vad pyret har för blodgrupp? Kan inte minnas att det tog så lång tid för oss den förra gradiviteten efter inskrivningen om att få dessa papprena hemskickade.

Vi fick reda på att pyret i magen har samma blodgrupp som mig ( A- ), papprerna kommer vi att få vid nästa koll. Skönt att ha vetskapen om att jag slipper ta RHD sprutor denna gången också.

Ska ringa till Spec. MVC i södertälje i morgon och be dom skicka kallelsen hem till oss ( vi har tydligen en tid inbokad?! ) samt lite fler frågor kring gradiviteten. Hoppas på att det inte är allt för många veckor tills RUL, är riktigt nyfiken på om det är en lillasyster eller lillebror som ligger och växer i min mage.

God fortsättning

DATUM: 2012-01-01 KATEGORI: ALLMÄNT
En stillsamm och lugn nyårsafton vart det i år. Firade tillsammans med min kusin, hennes pojkvänn och självklart Viktor. Vi åt god mat, smällde av några raketer vid tolvslaget, spelade sällskaps spel och pratade. Var faktiskt riktigt skönt med en lugn nyårsafton och att fira med en som också måste lägga alcoholen åt sidan, så att säga. ^^

Vi hoppas på ett "bättre" år med lycka och glädje. En god fortsättning till er alla!
Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin