Uppdatering

DATUM: 2011-05-31 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Dagens inköp blev en skötbädd med medaljong-motiv, ett täcke till spjälsängen och en kudde till vagnen.

Åka Vagn:

Vagn
Regnskydd
Myggnät

Kudde
Filt
Åkpåse
( kommer inköpas mot kallare tider )
Vagnleksak
Reflexer

Åka Bil:
Babyskydd
Solskydd
Leksak

Sova gott:
Vagga
Spjälsäng
Spjälskydd
Madrass
Filt eller täcke
Kudde

Dra-på-lakan
Påslakan
Nattlampa

Sköta om:
Skötbord
Skötbädd

Våtservetter
Blöjor
Blöjhink
Leksaksmobil
Skötväska
Tops till navelrengöring

Mini-Apotek:
Inotyol, kräm mot röd bebisrumpa
Bepanthen
Renässans, näsdroppar för spädbarn
Febertermometer
Näs-Frida

Äta mat:
Amningsbh
Amningsinlägg/kupor
Amningskudde
Handdukar
(till eventuellt kräk)

Pump
Nappflaska
Flaskborste
Modersmjölkersättning

Bada:
Badbalja
Tvättlappar av frotté
Babyolja
Babyshampo
Badhanduk med huva

Övrigt:
Kläder
(men vi ska absolut ha mer)
Filtar
Bärsele
Babysitter
Snuttefilt
Nalle/gosedjur
Bitleksak
Babygym
Napp
Handdukar
Plastad frotté
Haklappar

Hur det gick på första träffen

DATUM: 2011-05-30 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Blev ett lite senare inlägg än vad jag hade tänkt mig. Mötet/träffen gick jätte bra. Kändes som att vi fick riktigt bra information om allt och att man fattade ordentligt. Är glad att Viktor kunde följa med också och han känner samma sak som jag - att det var riktigt skönt att följa med och ta in all information själv samt höra den med egna öron.

Efter mötet så gick vi faktiskt ut och åt på rotundan nere i hamnen. Fick med oss grannarna som också ska ha en liten i juli. Blir full rulle i denna trappuppgång på fredsgatan i sommar. Nej nu ska jag tvätta av mig sminket och faktiskt gå och lägga mig, är väldigt trött efter dagens händelser.

Dröm sött!

40 dagar kvar - nervös

DATUM: 2011-05-30 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Oh my god, 40 dagar kvar nu tills beräknad BF!!! *biter på naglarna*

Idag ska Viktor och jag på vårat första föräldragrupps träff/möte. Vi ska bli informerade om förlossningen och smärtlindring denna gång. Spännande! Måste säga att jag längtar lite tills klockan blir halv fem ( då det börjar ), kommer att berätta hur det gick när vi har kommit hem.. :)

Morsdag

DATUM: 2011-05-29 KATEGORI: ALLMÄNT
Har precis kommit hem från mammsen - både firat morsdag samt en försenad födelsedag
( viktors ).  Köpte med oss en jätte god chokladmouse-tårta toppat med hallon. Kan ju säga att den blev riktigt populär från allas munnar. Innan vi gick över dit så hade jag och Viktor finbesök av min kära pappa, han ville också gratta Viktor i efterskott. Var så fint väder just då så vi satte oss ute på baksidan i solen och tog en kaffe. Riktigt trevligt hade vi det!

Kan knappt tänka mig att nästa år så är det även min tur att få ta del utav denna dag, morsdag liksom.. Hihi!!!

V.35

DATUM: 2011-05-29 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Egna anteckningar: Allting har blivit så påfrestande nu för tiden både fysiskt och psykiskt. Är inte alls mig själv kan jag känna i mellan åt. Längtar något fruktansvärt tills bebis är här! Skulle gärna vilja att han kom ut nu men nu är det inte jag som bestämmer.

Myskväll med magen

DATUM: 2011-05-28 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN


Ska snart sätta/lägga mig i soffan med ett iskallt glas svärtvinbärssaft och sappa mellan alla dessa kanaler tills man hittar nånting som faller en i smaken. Invänta Viktors hemkomst från jobbet, blir inte mer intressantare än så.

Glöm det jag skrev angående knoddens blivande vikt

DATUM: 2011-05-28 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Haha ja är jag blond eller vadå?! Tydligen så hade jag ( och viktor ) totalt missuppfattat det jag skrev senast om lillpojkens vikt. Trodde ju sten hårt på att han skulle vara en liten räka när han skulle födas och började fundera på hur man skulle få hem en sådan liten krabat som skulle drunkna i allt tex. babyskyddet. Tur nog så har jag blivit underlättad av vissa att det inte stämmer och att han kommer att vara lite större än just 2293g när han föds.

Så jag och sambo Viktor tackar för att ni förklarade detta för oss! :)

Efterkoll på tillväxtultraljud

DATUM: 2011-05-27 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Åkte in till huddingesjukhus för en efterkoll på tillväxtultraljudet igår - kollade så liten följde sin kurva och det gjorde han. Hade ju mina föraningar om att det inte alls var en pojke i min mage utan att det var en flicka som låg där inne. Men jag hade fel igen och jag vet inte varför jag fick för mig en sån sak heller?! Tokiga mig! Han visade så stolt upp sin snopp ( hela tiden ) och inget annat.

Eftersom att han är klassad som ett mindre barn så lyssnade dom på navelsträngsljudet lite extra också. Vart lite knepigt och knåpigt där ett tag men till slut så fick vi till det, vi alla var tvungna att hjälpas åt lite. Lät så festligt. Ungefär som att någon skrek waow waow waow hela tiden. Kollade lite extra noga på pappret som jag fick med mig hem där det står hans beräknade vikt och vad dom förväntar sig att han ska väga.

Beräkning        Förväntad        Beräknad        Avvikelse i %
Vikt                 2293g              1837g             -19,9%


Om detta nu stämmer och han inte kommer vara större än 2293g när han föds, vilken storlek på kläder ska man ha till en sån plutting? Han kommer väl ungefär drunkna i allt kan jag tänka mig. Förresten när tror ni att han anländer ( tidigare, senare ) tycker det är så roligt och spännande att få höra om vad andra tror!

Skriver av mig lite tankar

DATUM: 2011-05-25 KATEGORI: ALLMÄNT
Kanske det låter hemskt att säga men jag börjar få lite smått panik över min kropp. Jag hinner liksom inte med i svängarna längre. Vissa dagar vill man bara dra täcket över huvudet och inte visa sig alls speciellt när man inte har några kläder kvar som man känner sig fin i. Medans andra dagar så är man ganska så stolt över hur man ser ut, man bär ju på det bästa i värden och kunde inte bry sig mindre om att man ser ut som en översvullen michelingubbe i sina kläder.

Men när dom där neggo dagarna kommer så är det faktiskt inte så kul längre. Nästan så att man bryter ut i gråt för minsta lilla. Vill inte vara gravid längre - vill bli mitt gammla jag igen! Så ställer man sig frågan kommer jag någonsin att se ut som jag gjorde förut? Trodde aldrig att jag skulle börja känna så här som jag gör ibland. Trodde att jag skulle skita blanka fan i vikten och bristningarna som man har fått. Dessvärre gör jag tvärt om! Tänker väldigt ofta på det och undrar vad Viktor fortfarande finner attraktivt med mig. Själv kan jag inte hitta mycket som jag gillar med mig själv och det kommer nya fel varje dag. Så hur ska jag hitta den där självsäkra sidan igen? Kommer den komma tillbaka efter barnet har kommit eller är den förlorad för evigt?

Skulle absolut inte oönska barnet i magen som jag bär på men va fan jag saknar den som jag var innan lite grann. Och jag tror absolut inte att jag är den enda som kan känna sig så här till och från. Vill bara hitta "mig" själv igen!!

//Hjärnspöket

V.34 ( 33+3 )

DATUM: 2011-05-25 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGENDu får gärna komma nu bebis!

Så där, då var barnvagnen hemma

DATUM: 2011-05-24 KATEGORI: TILL LITEN

Titta vad som kom hem till oss idag! Vart ju väldigt glatt överraskad kan jag ju säga. Viktor och jag hade nästan precis börjat med "stor- städningen" som det plingade på dörren och då var det brevbäraren. Inte visste vi att vi skulle få den hemkörd och allt, vilken lyx!

 


Klickbara bilder!

BM V.34 ( 33+1 )

DATUM: 2011-05-23 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Vikt: 84kg ( 65kg vid inskrivningen )
SF-mått: 30cm
Järnvärde: 120
Blodtryck: 118/70
Fosterljud: 142 s/minut

Kan också tillägga att barnets huvud är nu fixerat i bäckenet!


Glöm inte att gissa datumet!

Lite bilder från dagen

DATUM: 2011-05-22 KATEGORI: ALLMÄNT

 

Bli inte avundsjuka nu..

DATUM: 2011-05-22 KATEGORI: ALLMÄNT
..men jag drar ut på sjön nu i det härliga sommarvädret med familj, hur skönt är inte det på en skala 1 till 10? Höhö!!

I'am thaking the camera whith me!

V.34

DATUM: 2011-05-22 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Egna anteckningar: Finns inte så mycket att säga eller rättare sakt informera om. Allting flyter på som vanligt och jag mår som vanligt också. Lite trött, vätskefylld, foglossning m.m. kan inte bebis komma nu!!!

 

femtio dagar kvar

DATUM: 2011-05-20 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Nu när det bara är 50 dagar kvar så börjar jag fundera mer på själva förlossningen. Hur kommer den bli? Kommer jag att klara av det? Ja en massa frågor snurrar runt i mitt huvud. Är faktiskt inte så rädd inför vad som kommer hända men självklart har jag också några punkter som skrämmer mig lite. Förutom att man är rädd att det ska vara nånting fel på barnet så är jag faktiskt nästan mest rädd för att jag inte ska klara av smärtan och att totalt tappa kontrollen över mig själv.

Redan innan jag vart gravid så har jag alltid velat föda vaginalt och amma mitt barn. Det har inte ändrats heller! Vill fortfarande föda vaginalt och amma. Men sen får man ju se ifall min kropp vill detta. Jag kanske inte ens kan göra nånting av båda delarna?!?! Man får helt enkelt vänta och se vad som händer. Men man kan ju alltid hoppas på att det blir som jag vill och så som jag har planerat de.

Medaljongmotiv é fint

DATUM: 2011-05-19 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Har gått och blivit helt förälskad i vissa babysaker med motiv medaljong. Dessa ska vara mina innan bebis anländer!

Just love it!

Uppdaterad gissningslista

DATUM: 2011-05-18 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Glöm inte att passa på att lägga era egna gissnigar här!

Dom BF datumen som vi har fått är:
8 Juli - Sista mens
9 Juli - Ultraljud

Vid tillväxtultraljudet den 12 maj så vägde lillen 1533g, ligger snäppet under medel- linjen ( -18 ).Pappa Viktor tror redan att bebben kommer runt den 25/6 men han hoppas mer på att han dyker ut den 27/6 då vi firar 3år tillsammans.

Själv tror/hoppas jag att lillen kommer den 3/7, tidigare är också välkommet. :)

Era gissnigar
Ida - 6/7♥
Sabina - 7/7♥
Nathalie - 8/7♥
Therese - 12/7♥
Felicia - 14/7♥
Viktoria( tror också på 6-9/7♥ ) - 15/7♥

V.33 ( 32+3 )

DATUM: 2011-05-18 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Överansträngd

DATUM: 2011-05-18 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Ufh, är helt slut i kroppen idag ( får skylla mig själv ). Har redan somnat på soffan två korta stunder och är helt bombsäker på att det kommer bli fler under dagen/kvällen. Tror jag överansträngde mig lite när jag och Viktor gick upp till kvantum för att handla hem lite "mat". Eftersom att han skulle börja jobba vid tre så bärde jag hem dom två matkassarna, blev ett antal drickpaouser på vägen hem. Tittade in i den nya "svens leksaker" idag också. Hittade mycket fint som ska hem till oss!

Nepp nu hade jag tänkt mig att börja laga lite middag till mig och magen innan jag total däckar igen eller innan bäckenet säger upp sig. Hör att jag kommer få en rolig kväll fylld med svullna ben/fötter och ömmande bäcken. Duktiga mig!

sjuttonde maj

DATUM: 2011-05-17 KATEGORI: ALLMÄNT

Norges nationaldag. Hipp hipp hurra!

Skulle igentligen vilja vara uppe i stugan ( mitt andra hem ) nu och delta i firandet. Får väl göra det på svenskmark i år igen antar jag. Igentligen skulle jag faktiskt ha åkt upp dit i sommar med min mamma och resten av familjen men pga att det var så nära inpå BF så fick jag och Viktor stunta i att följa med. Vi tar det nästa år istället och då har vi ju liten med oss! :) Ser verkligen fram i mot att få visa Viktor och lillen allt det där vackra och fängslande som gör mig till den jag är. Gah! Älskar verkligen det härliga landet!

Hälften klar!

DATUM: 2011-05-16 KATEGORI: ALLMÄNT
Då har man kommit en bit på vägen i alla fall. Resten av städeriet tar jag imorgon ( svabba, damma, vika ) pga foglossningen. Man kan ju inte göra allt så att säga! Nu ska jag fixa lite krubb till mig och bebben i magen. Vi får avnjuta fiskbullar med hummersås, jum jum.

Nästäppan börjar släppa

DATUM: 2011-05-16 KATEGORI: ALLMÄNT
Äntligen börjar förkylningen bli lite bättre men än är man inte helt frisk känner jag. Idag ska jag försöka göra lite nytta och ta tag i städningen som man har skjutit upp i några dagar nu, ta en liten "längre" promenad med hunden innan man gör honom fin också.
Hoppas inte det börjar regna!

V.33

DATUM: 2011-05-15 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exemel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Egna anteckningar:
Känner verkligen och ser att min kropp börjar samla på sig mycket vätska. Börjar få en  kontig känsla i benen ( om jag korsar dom ) när jag sitter en längre stund. Ungefär som om att dom ska spricka isär i början på smalbenet och en bit upp. Har det mycket lättare att bli anfådd nu, räcker med att prata i mobilen ibland så låter det som man får andnöd. Har också börjat få mer och kraftigare förvärkar än tidigare.

Förkyld

DATUM: 2011-05-14 KATEGORI: ALLMÄNT
Har gått och blivit riktigt kron- förkyld, min dag har mest bestått av vilande och sovande. Som ni hör så mår jag inge bra alls idag. Förhoppningsvis så blir jag snart frisk och kry igen. Har knappt någon ork till något så som jag känner nu, vill gärna bli pigg igen..


Hoppas ni resten av folket får en underbar fortsatt lördag. Hade!

Glöm inte..

DATUM: 2011-05-13 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
..gissa datumet, gott folk!

När tror ni lillparveln kommer titta ut?

Förvärkar

DATUM: 2011-05-12 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Det här med förvärkar måste jag säga är inte så roligt eller poppis. Vaknade i natt av en mensliknande känsla fast starkare. Om man ska vara riktigt grov så spred den sig liksom bak till analen också. Nej inte en trevlig känsla! Desutom så gör det ju ont ( ! ) och man har nästan som träningsvärk hela dan där efter sen.

Hur kommer förlossningen att bli?

Tillväxtultraljud i vecka 32

DATUM: 2011-05-12 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Var som sakt på tillväxtultraljud i huddinge idag och hade självklart med mig Viktor som sällskap. Allting såg bra ut, en riktig lättnad från mina axlar har lyft kan jag nästan känna. Har varit lite smått orolig att barnet inte skulle ha vuxit som den skulle pga mitt Hb. Den följde sin egna lilla kurva ( 1533gr ), lite under medel- kurvan. Blir inte förvånad om jag ska vara ärlig. Hade varit mer förvånad om det hade varit ett stort barn i magen eftersom både Viktor och jag var små/normal stora när vi föddes.

Fick en ny tid när jag var där också. Så om två veckor ( 26e. ) så ska jag/vi dit igen och kolla så att han inte sjunker under kurvan, vilket vi inte tror men dom måste vara säkra. Ska då också fråga om dom kan kolla könet igen en extra gång och lite nogrannare. Har börjat tveka på ifall det verkligen är en lite pojke jag har i magen eller om det är en flicka?!?! Blir ju självklart glad oavsett vad som dyker ut i slutändan, bara barnet är friskt! Men jag ville ju dock ta reda på könet för att kunna göra det lite mer personligare med sakerna till barnet innan h*n kommer.

V.32 ( 31+3 )

DATUM: 2011-05-11 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Längtar sååå efter dig!

Grattis på födelsedagen min käresta

DATUM: 2011-05-10 KATEGORI: ALLMÄNT

Ett liv utan dig
vill jag inte leva
ej heller ha.
Utan dig hur skulle det gå?
Bara med dig
kan jag leva och finnas.
Utan dig klarar jag mig ej!
Nyckeln till mitt inre
bara du kan öppna.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Vill bara att du ska veta
att för mig är du den ende,
ett liv utan dig
är som ett liv utan syre
Jag är så glad
för att du finns du är mitt liv
Jag älskar dig!

Snurrar i huvudet

DATUM: 2011-05-09 KATEGORI: ALLMÄNT
Fått hem ännu ett brev från försäkringskassan ( begäran om föräldrapenning ) och är fortfarande lika förvirrad. Har noll koll när det gäller dom där papprerna, kan dom inte göra dom lite tydligare och enklare att förstå?!?

Åhh jag blir galen!!

V.32

DATUM: 2011-05-08 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Egna anteckningar:
Humöret är på topp nu men jag märker verkligen fysiskt av denna gradivitet nu. Min foglossning/ryggproblem har eskulerat och vissa dagar är det olidligt. Tyngden börjar också bli ett problem, har märkt att det är en himmla prossedur att bara plocka upp nånting från marken utan att nästan ramla framlänges. Får glädja mig vid att det inte är så längt kvar till BF nu. Jag ( vi! ) längtar så!

I brist på annat att göra

DATUM: 2011-05-07 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Jag fick reda på att jag var gravid: 10e november 2010

Såhär fick jag reda på det: Gick och testade mig på MVC, men jag trodde inte att jag var gravid! Hade till och med bokat en tid efter testet för att prata om eventuella preventivmedel. Trodde väl mest att jag var sjuk eller nått eftersom jag var så trött och öm i kroppen hela tiden.

Detta gjorde jag efter att ha fått beskedet: Fick direkt göra ett ultraljud ( hade som mens liknande smärtor i sidan av buken ), sköterskorna befarade att det var befruktat i eggledaren. Så jag fick inte riktigt smälta helt och hållet att jag var gravid. Där efter så gick jag och min kusin på en promenad och jag ringde Viktor och berättade läkarna hade sakt.

Jag tror det kommer att bli: Jag och Viktor valde ju att ta reda på barnets kön vid rutinultraljudet och då visade det sig att vi väntar en liten pojke. Men jag har börjat få mina tvivel nu! Får se i slutändan om vad det verkligen blir, blir glad oavsett.

Det här undviker jag att äta och dricka: Har inte ätit "röttkött" på flera år och har inte börjat med det heller under gradiviteten. Håller mig stadigt till fisk/skaldjur/kyckling och veggo. Dricker självklart ingen alcohol och äter inte sån mat som ej rekomenderas för en gravid.

Lukter som jag inte klarade av i början: Var inte så känslig för dofter i början ( är det mer nu! ) men jag var lite extra känslig just vid svettdofter. USH, men vem tycker om dom odörerna?!?!

Första gången det rörde sig i magen:
Första gången då jag kände att det var nånting som var inne i magen var väldigt tidigt ungefär när jag var i v.13 - v.14, men sen försvann det i flera veckor och jag var hur orloig som helst eftersom jag inte kunde känna av bebis längre.

Första gången det började sparka ordentligt: 8e mars kände jag den första riktiga sparken från lillen. Så awseome!

Såhär kändes de första sparkarna: Svårt att beskriva men jag tycker att det kändes som ett snabbt pet inifrån och ut. Följt med en massa rörelser i magen.

Musik jag spelar för bebisen i magen:
Det jag själv lyssnar på. Mycket blandat mellan Rnb och rock, tror han gillar det där inne.

Magen började synas:
För mig började magen synas redan på engång när man bestämde vad man skulle göra. Men för alla andra i omgivningen kanske det inte började skymtas utan på kläderna fören vid v.20

Såhär kände jag vid ultraljudet: En stor oro att nånting skulle vara fel. När dom sa att allting var perfekt och att allting var normat då kunde jag pusta ut och började små le lite grann. Kunde inte slita mina ögon från skärmen. Konstiga var att jag var helt inställd på att det skulle vara jag som skulle börja gråta men det vart helt tvärt om där. Var riktigt gulligt och se när Viktor fällde sina första tårar för detta barn.

Första gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det: Ungefär nästan samma känsla som vid ultraljudet. Men skitungen i magen är ju så bestämd av sig så han ville inte vara med på noterna där inte. Han bara sparkade på den där makapären och simmade iväg där inne.

De första mammakläderna var: Mina mammajeans från lovleymamma och några t-shirtar från H&M

Mina favoritmammakläder: Förut var det mina älskade mammajeans men nu är det mer lättare kläder som är skönast, värmen börjar ju sätta igång ordentligt


denna lista är tagen från http://feliciasbebis.blogg.se/

Magbilder i V.31 ( 30+3 )

DATUM: 2011-05-07 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Fina krigs- ärr man har fått, men dom bär jag faktiskt upp med stolthet. Värdens finaste har ju faktiskt gjort dom!♥

Datorcrash och veckan som har gått

DATUM: 2011-05-07 KATEGORI: ALLMÄNT
Som ni kanske har märkt så har jag varit rätt så inaktiv hela denna veckan. Anledningen har varit att hela vårat data system lade av här hemma, kan ju säga att jag vart rätt nojig. Hade det inte gått att fixa ( som det tur nog gick! ) så hade tre års bilder m.m. försvunnit för alltid. Från och med nu ska jag börja spara mina bilder på en skiva/memorystick också!Denna vecka har det varit ganska fullt upp om jag nu tänker efter. Viktor och jag har börjat spray- måla spjälsängen mattsvart nu, den kommer verkligen bli asläcker när den är klar. Om allt nu går som planerat kommer den stå på plats redan på tisdag eller onsdag. LÄNGTAR! Vi har också börjat lite smått inne i de så kallade skötrummet. Skötbordsskivan är uppe och metallhyllan är monterad där under. Det enda som återstår där inne är två hyllor ovanför och lite små detaljer som man gör klart mot slutet.

Jo har ju börjat få mina järninjektioner denna vecka. Både i onsdags och idag har jag varit på sjukhuset redan vid klockan nio på morgonen och är kvar där i ungefär 20-30min. Har ju själv trott att det var sprutor jag skulle få ta men ikee! Det är via dropp som man får de. Har inte märkt någon större skillnad själv än, återstår väl att se. Men jag har dock fått höra från flera personer att jag har fått färg i ansiktet. Tycker att det är lite märkligt eftersom att jag inte direkt har solat fejan på ett tag. Kan det bero på de extra järnet jag får i mig nu?!?! ;) Ska i alla fall fortsätta att ta dom nästa vecka också, 3gr kvar sen är det slut.

Peace out!

Två bilder från helgen

DATUM: 2011-05-02 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Det är nästan det enda jag fotar längre, vad rolig jag är! Ska verkligen försöka bättra mig!

 

V.31

DATUM: 2011-05-01 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Egna anteckningar: Har märkt av på den sista tiden nu att allting har blivit så himmla tugnt. Samlat/samlar på mig så mycket vätska nu så jag är nästan okändbar.
Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin