Dagens planer + mama

DATUM: 2011-02-28 KATEGORI: ALLMÄNT

Ska dra fram damsugaren och ta mig ett varv runt i lägenheten. Vika in den nytvättade tvätten i lådorna och bädda sängen står också på listan. Hinner nog med en kopp teé innan jag börjar röra mig upp mot ica för att möta upp sambon.


En dagens mama kommer hära också, vi kan kalla den "bekväma morsan".

Svar från de gammla jobbet

DATUM: 2011-02-28 KATEGORI: ALLMÄNT

Det var mig ett intressant samtal man precis gjorde till sitt gammla jobb. Ringde upp dom i tanke om att jag ska ännu engång höra om dom behöver lite extra. Innan har det varit nej! Men nu så var det ett helt annat svar man fick tillbaka;

" Jaha men vad bra då vet man att man kan ringa till dig nu! "

Öhm.. Jag vet inte riktigt hur jag ska svara på detta. För det första så har jag hört av mig innan till dom och då fanns det inga tider m.m. och så har dom mage nu att säga så här. Jag fattar ingenting?! Måste ändå hoppas på att det finns några tider som man kan ta, det är ju ändå ett jobb. Jag och Viktor skulle verkligen behöva dom där extra slantarna nu + att jag verkligen skulle behöva komma utanför dessa fyra väggar här hemma och träffa lite folk. Om man säger det så..

V.22

DATUM: 2011-02-27 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
( tagen från familjeliv.se )

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Egna anteckningar: Blir lättare anfådd nu, även om det bara gäller att gå ut med soperna. Magen har blivit riktigt hård och spänd. Är väldigt roligt att se att magen även finns kvar när man ligger på rygg och spänner in magen allt vad man kan. Börjar bli mer och mer bekvämare med min gravida kropp.


Gravidstatus

DATUM: 2011-02-26 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Status: Glad och uppe i varv
Svårigheter: Bäckenet
Cravings: Äppel-cider, herraljungas
Info: Kollar på Viktors roliga miner när han spelar sitt PS3, snart in i dushen!
Vikt: Tippar fortfarande på +4-6 kilo ( men har i själva verket inte en bleckaste aning? )
Vecka: 21 ( 20+6 )

Härliga lördag

DATUM: 2011-02-26 KATEGORI: ALLMÄNT
En väldigt lungn morgon har det varit i denna stuga. Vaknade redan vid klockan 7 imorse och kunde inte somna om, har legat och halv dåsat i soffan medans man sappade mellan flera olika kanaler. Ska snart hoppa in i dushen och sen sätta på mig ett ansikte. Ta en sväng med vovven och kicka förbi min mors hus.

Planerna för idag är väl inget som skiljer sig från dom andra dagarna. Ska bara ta det lungt och får se vad som dyker upp. Antagligen så kommer vi åka på kalas nere i sorunda eftersom kusinen Oliver fyller år. En tripp till Viktoria m. familj kanske det blir senare mot kvällen, man får helt och hållet se hur dan spelas ut!

MVC strulet är löst !

DATUM: 2011-02-25 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Jag tar det från början. Efter rutinultraljudet så ska man ju få ganska så direkt en ny tid på MVC, jag ringde upp  dom i fredags men jag fick inget svar så jag lämnade ett röstmedelande som dom skulle se på månda. Undrade lite varför det tog sån tid för dom att höra av sig men men jag väntade. Så fick jag höra från Viktor ( när jag tog upp det i bilen ) att dom hade ringt upp honom i onsdags. Dom hade tydligen försökt nå mig, men dom fick inget svar. Hmm konstigt tyckte jag. Så jag gick dit idag och pratade med en barnmorska som hette Ann och frågade om dom hade rätt nr till mig och om vi kunde boka in en tid fast inte "min" barnmorska var där.

Tydligen så hade dom fel nr till mig. Dom hade missat att sätta in en 3a efter 07 så dom hade 076 nr till mig som inte alls stämmer, annars förutom de lilla misstaget så stämmde resten av siffrorna överrens. Ganska lätt hänt med en sån miss! Fick en tid inbokad också, så nästa gång som jag ska dit är på torsdag. Spännande! Undra ifall Viktor vill följa med denna gång?

Olivolja på bröstvårtorna..

DATUM: 2011-02-24 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
..ja visst! Det låter säkert skumt men jag kan säga att det är en riktig mirakelkur för torra bröstvårtor. Har själv provat de nu i två dagar och det har verkligen hjälpt mig.

"Innan led jag av torra/ömma bröllor men nu har jag lena/mjuka. Så fort verkar det! Till och med Viktor har märkt en stor skillnad, han kan inte låtan dom vara nu ^^ "

Den som delade med sig av denna lilla "hemmakur" var ingen mindre än gulliga Viktoria. Ett stort tack!

Dagens mama

DATUM: 2011-02-23 KATEGORI: ALLMÄNT


Och ja! Jag har på mig mina mammajeans som jag tydligen bor i!

Det ligger en sanning i de

DATUM: 2011-02-23 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Det finns mycket att vara tacksam för och i det här fallet är det att vara människa:
  • En noshörningspenis är 60 cm lång.
  • En myggpenis är 1/4 mm lång.
  • Bönsyrsehonan måste bita av hanens huvud under parningsakten.
  • Elefanthonor är gravida i två år.
  • Många djurarter föder ett dussin eller fler ungar på en gång.

V.21 ( 20+3 )

DATUM: 2011-02-23 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
( klicka! )


Småsaker som..

DATUM: 2011-02-22 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
..får en att inse hur lyckligt lottad man igentligen är. Fick ett sms från Viktor nyss ( skickade själv iväg ett sec innan )  tydligen så delar vi samma hjärnvågor nu också. Men i hanns så stog det;


"Hej babe först vill jag bara säga att jag älskar dig något otroligt *pussgubbe*. Känner att allt bara funkar nu är så jävla glad för det här jobbet, har varit jour hela dagen, skit stressigt men ass kul. Vi ses senare Puss till dig och Nicholaj."


Naaw, mitt hjärta smälter! Samtidigt som jag läser detta så har lillen boxningsmatch där inne. Hur kunde jag ha blivit så lyckligt lottad? Är så stolt och glad för Viktors skull över det här jobbet. Ska ta och möta upp honom när han har slutat, hoppas bara inte på att det kommer snöa så intensivt som det gör nu.

Slöisdag & äkel-disken

DATUM: 2011-02-21 KATEGORI: ALLMÄNT
Vilken slöis dag det har varit. Knappt orkat gå ut med hunden, nåja sånna dagar har man väl också. Förutom allt sängliggande och soffsittande man har utfört idag så har jag faktiskt varit lite duktig och gjort äkel-disken. Till och med så att jag drog igång ett litet project som jag så gärna kallar "operation få det fint i skåpen", Viktor kom hem mitt i allt så jag fortsätter med resten imorgon.

Tycker faktiskt att jag förkänar en fem minuters klining av fötter/ben och kanske något gott att tugga på. Ska nog gå och smöra lite mer för sambon min ( annars lär jag ju aldrig få ut det jag vill ha ). Kanske till och med blir så att man lägger till nånting extra i utbyte tex: _ _ _ ! Vad gör man inte för lite klining och nam namn...?!

Htlm-koder

DATUM: 2011-02-20 KATEGORI: ALLMÄNT
Nu börjar utseendet på bloggen att arta sig lite grann. Är inte riktigt hel nöjd med headern, men det tar jag någon annan dag när jag har tid och lust. Har svurti så många gånger idag på grund av htlm-koderna. Vissa spyr man bara på!

Sitter och inväntar tills jag ska börja röra mig mot min mor. Senaste gången vi skulle kolla på bebis-sängen så sköt "vi" upp det till idag. Så jag hoppas att hon håller vad hon lovar denna gång. Annars kommer jag nog bli lite smått besviken.

V.21

DATUM: 2011-02-20 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
( tagen från familjeliv.se )

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Egna anteckningar: Känns som om jag går på moln i mellan varven. Börjar känna av bebis mer och mer, han till och med kan hålla mig vaken om nätterna ibland. Är relativt trött både från sömnbristen och järnbristen. Magen sticker ut mer och är hård. Ingen pigmentrand än!

Renovering pågår

DATUM: 2011-02-19 KATEGORI: ALLMÄNT
Som ni kanske har märkt så håller en renovering på i min blogg. Har därför inte bloggat så mycket! Kommer väl antagligen att blogga mer under kvällen eller imorgon. Vill först och främst få det klart...

Gravidstatus

DATUM: 2011-02-19 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Status: Lite trött och seg, annars mår ja prima.
Svårigheter: Bäckenet och ländryggen ( som vanligt )
Cravings: Granny Smith äpplen och apelsin jucie
Info: Ska ta mig en lite längre promenad med hunden, det är ju sånt härligt väder ute.
Vikt: Säkert är det +4 kilo nu, sist jag vägde mig så var det +2½ kilo men det var ju tre-fyra vekor sen nu.
Vecka: 20 ( 19+6 )

Diinglis kossa

DATUM: 2011-02-18 KATEGORI: TILL LITEN

Jo glömde bertätta igår att jag även köpte hem denna snuttefilt till "Nicho", kunde inte låta bli när jag ändå var på ica för att möta upp sambon min. Även denna gång blev det kossan. Den är faktiskt sötast av dom alla! Tror att jag har fått en liten fetish för diinglisar.. ^^

Räcker ut min hand

DATUM: 2011-02-17 KATEGORI: ALLMÄNT
Finns det någon sötnos där ute som skulle kunna tänka sig lite välgörenhet? Jag fixar och trixar med min bloggs-utsida men jag får aldrig riktigt till det. Det blir inte som jag vill! Så om det finns någon begåvad och villig där ute som råkar läsa min blogg så får ni gärna kontakta mig. Behöver verkligen lite hjälp.. :)

Dom första kläderna

DATUM: 2011-02-17 KATEGORI: TILL LITEN

Detta var vad jag fick med mig hem idag. Lovar och svär på att jag stog säkert i minst en timme och kollade på alla kläder. Kan ju säga att jag fick några skumma blickar på mig titt som tätt! Nåja folk får väl tro vad dom vill, tänker inte skynda på mig för de. Bara de bästa för min lilla kille!

 Alla kläder är säkert förstora för honom när han väl tittar ut men hellre har jag lite förstora kläder än försmå. Då har han ju nånting att växa i också. Men nu är ju frågan om jag tog i lite väl mycket med storleken? Sättet med byxorna och munkjackan är i s56, bodyn är i s50 och strumporna är i s10-12.

Not home

DATUM: 2011-02-16 KATEGORI: ALLMÄNT

Är på besök hemma hos Viktoria m. familj. Har visat Viktor lite bebiskläder som jag tänkte införskaffa mig i, fick tummen upp så imorgon ska jag på stan och "fynda" lite. Kan tänka mig att efter jag har handlat det jag ska och lagt upp det lite fint där hemma så kommer jag bli mer otålig till BF.. Suck! Kan man inte spola fram tiden lite grann!

Nepp nu ska jag slita mig från datorn och vara lite social med dom andra. Hade hade..

V.20 ( 19+3 )

DATUM: 2011-02-16 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Om jag ändå kunde få hålla dig i mina armar nu, men det är bara hälften av tiden som har gått än. En lång väntan kvar för min del..

Dagens mama..

DATUM: 2011-02-15 KATEGORI: ALLMÄNT
...warm and cosy...


Dagens planer

DATUM: 2011-02-15 KATEGORI: ALLMÄNT
Fick precis ett jätte trevligt samtal från min mormor. Hon ville nämligen bjuda mig på lunch idag med mamma, ying och isac. Det ska verkligen bli jätte trevligt tycker jag. Sen efter det så har mamma och jag planerar att vi två ska upp till agessa och kolla på en spjälsäng som både max, isac och jag har legat i när vi var små. Hoppas verkligen att den står kvar där och är i någorlunda bra skick. Det går ju att fixa upp lite grann själv också. Men det skulle underlätta mer om den inte var fallfärdig.

Har laddat upp kameran till fullo, planerar att ta med mig den idag. Får se om man får lite fina bilder under dagen som man kan ladda upp här på bloggen. ^^

Två starkare tryck

DATUM: 2011-02-14 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Min pojke börjar få rutiner i magen. På morgonen är han nästan som mest aktiv och självklart när man trycker i sig lite mat så rör han sig extra mycket, kanske han blir glad?! Igår på kvällen kände jag två starkare tryck i magen ( no kick ) efter jag hade käkat lite. Nu är det inte långt kvar tills man får små sparkar från lilleman. Kan knappt vänta!
klicka på mig!

En liten del av min helg

DATUM: 2011-02-14 KATEGORI: ALLMÄNT
Så har man legat på latsidan igen och knappt bloggat nånting. No Más! Igår hade man tvättstuga så hela dan/kvällen gick åt att springa upp och ner i dom fördömda trapporna. Tur att man fick bär-hjälp både ner och upp. Utan den hjälpen så hade jag nog bara kastat ner alla sakerna, lite svårare på väg upp. Men som sakt tur att jag har Viktor som kan hjälpa mig lite. ^^

I lördags så var Viktor och jag bortbjudna på middag hem till min pappa ( förra gången så blev det förhinder ), åh så mysigt vi hade det. Visade dom första bilderna på Nicholaj. Pihi var tvungen! Åt jätte god mat följd med en grym efterrätts-paj som bara Jenny kan laga. Vi prata och skratta fram tills klockan blev elva eller nästan halv tolv på kvällen, dags att börja röra sig hemmåt.

V.20

DATUM: 2011-02-13 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
( tagen från familjeliv.se )

Kroppen:
Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman. På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

 

Egna anteckningar: Börjar känna av Nicholaj mer och mer. Det är mycket tydligare för både mig och min sambo nu att vi ska bli föräldrar, innan var jag bara gravid. Men efter rutinultraljudet så blev allting så mycket mer verkligare för båda parter. Nu väntar vi båda ivrigt på den där stora sparken som både han och jag känner.

 

Har inte fått nån hormonrand än och jag vet inte om jag kommer att bli utan en. Ingenting jag direkt sörjer! Bristningarna på brösten har ändrat färg till lite mer blå-röd aktiga, något som lindrar bristningar så vill jag gärna höra tips?

Nu händer det grejer

DATUM: 2011-02-11 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Under dom senaste dagarna nu efter ultraljudet så har jag känt nånting i magen. Har bara trott att det har varit bubblor eller nått liknande. Men nu har det varit ungefär samma "känsla" ( som att någon trycker innefrån och ut ) varje gång och det händer oftare. Jag tror bestämt att det är lille Nicholaj som stökar omkring i mammas mage nu. Åh vilken känsla det är, blir helt varm i kroppen för varje gång det händer. Som att jag vore nykär!♥

Vilka bekymmer

DATUM: 2011-02-11 KATEGORI: ALLMÄNT
Godmorgon alla underbara läsare. Sovit gott? Själv så är jag stel som en pinne (AJ) och super pigg. Har vart det nu i kanske 2 timmar. Så jag har varit uppe med tuppen kan man säga!

Håller på att kocka upp mitt te-vatten, men vilken smak ska jag ta idag? Ska jag ta min favorit Forest Fruit eller ska jag vara dare devil och ta Blue Fruit. Hmmm...
Vilket dilemma man har?

Vagnhänge

DATUM: 2011-02-10 KATEGORI: TILL LITEN

Kunde inte låta bli, köpte en liten leksak till den framtida vagnen. Den längst till höger ( kossan ) var jag bara tvungen att ha. Så söt, den kommer Nicholaj gilla när han kommer ut!

Ni som gissade rätt

DATUM: 2011-02-10 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Team Flicka
Mamma
Pappa
Mormor
Viktoria
Magnus
Nathali
Nathalie
Idah
Rune
Johanna
Linda
Oscar
Jessica

Team Pojke
Viktor
Mike
Aron
Max
Mikaela
Oliver Ö.
Oliver N.
Jasmin
Angelica
Patricia

♥ Gratulerar till er alla som gissade korekt! ♥

Avslöjar könet..

DATUM: 2011-02-10 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

..tada..

Ett litet missförstånd

DATUM: 2011-02-10 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Jo jag tänkte ta och passa på att berätta om ett "litet" missförstånd jag hade dagen innan ultraljudet. Kommer glömma bort det annars! Fick hem ett brev från karolinska i huddinge ( dit vi skulle på UL ) trodde direkt att det hade nånting med morgondagen att göra, vi säger att jag trodde att det var en påminelse-lapp eller nått i det stuket.

*Öppnar brevet väldigt fort, för jag ska precis dra mig utåt och möta Viktoria*

Hinner bara läsa första meningen i brevet innan jag får panik och hör av mig snabbt till Viktoria. När jag hade pratat med henne ett litet tag så förstod jag mer vad det handlade om och jag var lungn igen. Men varför skriver man så i ett brev? Man kan ju så lätt misstolka som jag gjorde. Lovar att mitt blodtryck var säkert lika högt som ett höghus.


Den första meningen i brevet som fick mig att flippa ur;
"Vi har fått besked från Blodcentralen att Du bär ett RhD positivt foster."


Kanske det var löjligt av mig att brusa upp mig över det. Men jag hade ju ingen aning om att jag bara skulle få ta en spruta med antikroppar. Min första tanke var ju direkt att det var nått fel på barnet! Jag tar mig själv i försvar och säger att detta är mitt första barn och jag har aldrig fått någon sån här lapp förut + att jag är en väldigt vimsig person av mig. Hehe, men jag måste ju faktiskt medge att jag kände mig lite smått dum efter jag hade pratat med Viktoria.. ^^

Svar på tal!

DATUM: 2011-02-09 KATEGORI: ALLMÄNT
Har fått en fråga från Therese angående mina mammajeans och jag tänkte besvara den frågan på det här sättet, i fall det skulle vara någon mer intreserad. :)

Först och främst så får jag tacka så mycket för komplimangen och gratulera till din egna gradivitet. :) Har faktiskt fyndat och köpt dom online på en utav mina nya favorit butiker LovelyMama , om du tittar ner bland mina länkar så hittar en länk dit. Måste också säga att dom är otroligt sköna och jag bor nästan i dom. Vet tyvär inte om dom har kvar just dom jeansen ( köpte dom på mellandags rean ) men jag rekomenderar starkt att kicka på sidan. Det finns mycket fina saker där! :)

Good Luck! :)

V.19 ( 18+3 )

DATUM: 2011-02-09 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Woow hände detta under bara en vecka. Börjar bli lite lätt "hemmablind" antar jag, har märkt att när jag försöker komma igenom lite trängre utrymmen så går det inte lika bra som innan gradiviteten. Jag fastnar på tvären!

*Mica du har inte en platt mage längre*

Den första bilden

DATUM: 2011-02-09 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Gisses kan man älska någon mer..?


 

Som sakt vi var på ultraljud igår, allting gick jätte bra. Barnet är fulkomligt perfekt ( precis som sin mor ^^ ) inga defekter alls. Bara ett helt normalt barn precis som det ska va. Skönt! Var ju lite orolig där i mot slutet att det skulle vara nånting "fel", hade ju inte känt lill-fisen ordentligt än. Mest som en försvars mekanism så började jag sakta tänka på det värsta som kunde hända.

 

Förstår ändå inte hur jag inte kan ha känt en spark än? När vi tydligt såg hur h*n röjde omkring som en liten kickboxare där inne. Bilden som är där ovan är en ren lycko-bild, h*n var stilla i typ en sec. Kan säga att h*n vet redan hur man posar för kameran. Jo det här om hur gammal h*n igentligen var. Blev tillbaka dragen bara en dag, så en dag yngre är skrutten så det blir 18+3 ( v19 ) idag.

 

Jag ( vi ) kommer att hålla er läsare lite längre med vetskap om könet. Det var Viktors vilja att det skulle hållas lite mer privat i någon dag till. Men jag kan lova er att det kommer att avslöjas snart.

ULTRALJUD

DATUM: 2011-02-08 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Nu får vi äntligen se våran skrutt i magen. Som vi har längtat efter denna dag. Undra om vi får reda på könet idag? Önska oss lycka till!♥

SPÄNNING

DATUM: 2011-02-07 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kan man få en mer pirrande/nervös mage än vad jag har just nu? Skulle inte tro det! Imorgon smäller det och jag är full av en massa känslor. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva dom, det är ju så många. Men tänk att imorgon så får jag inte bara se utan förhoppningsvis så kan dom avgöra om det är en h*n. Åh så spännande!!!Mamma och pappa längtar så mycket efter dig, vår lilla skatt♥

TUFFT

DATUM: 2011-02-06 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Denna dag kommer att bli tuff, både fysiskt och psykiskt. Tänkte ta tillfälle i akt och "stor-städa". Vänta in Viktor och ta en ganska lång och behövande promenad i solskenet. Längtar tills på tisdag. Det håller humöret uppe!


Är det roligt att såra mig? Om inte, varför då göra det igen?

V.19

DATUM: 2011-02-05 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
( tagen från familjeliv.se )

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


Träningstips: Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

JAG OCH MIN HUMOR

DATUM: 2011-02-04 KATEGORI: ALLMÄNT
Jag bara fullkomligt dör av skratt! Men är jag ensam om att tycka att dessa serier är as-roliga? Visade dom för Viktor och han tyckte inte dom var ett dug roliga, det enda han visade var ett litet leende i slutet. Tråkiga jävel!

JÄMFÖRELSE

DATUM: 2011-02-04 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
klickbara bilderVänster sida så är jag i v.10 ( 9+3 ) och höger sidan så är jag i v.18 ( 17+3 ), så häftig att se. Det händer ju faktiskt grejer!

SÅ HÄR HAR NI GISSAT

DATUM: 2011-02-04 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Team Flicka
Mamma
Pappa
Mormor
Viktoria
Magnus
Nathali
Nathalie
Idah
Rune
Johanna
Linda
Oscar


Team Pojke
Viktor
Mike
Aron
Max
Oliver Ö.
Oliver N.
Jasmin
Angelica

VI KÖR ENGÅNG TILL; GISSA KÖNET?

DATUM: 2011-02-03 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

 

 

( alla som vill får vara med )

DAGENS PLANER OCH MINA SÖMNPROBLEM

DATUM: 2011-02-03 KATEGORI: ALLMÄNT
Men vad är det med mig? Nu tar jag upp sömnen igen! Sov i alla fall lite bättre i natt men det var fan inte mycket bättre än i går. Hann aldrig hamna i den där djup-sömnen för en viss person måste gå och kissa stupa kvarten. Hur kan det komma sig att jag måste gå på toaletten så ofta om nätterna när jag inte ens dricker så mycket innan jag går och lägger mig?! Livets mysterium...

Idag ska jag upp till Viktors jobb vid ett tiden, han lovade mig igår att vi kunde ta en fika tillsammans under hans lunch. Vem tackar nej till ett sånt erbjudande. Efter det tror jag nog att jag ska höra med Viktoria om det är ok om jag tittar förbi en liten stund. Passa på medans man är i trakterna så att säga! ^^

Nepp nu drar sig magen och jag in mot köket och brygger lite kaffe. Sen tar vi oss in i badrummet och gör oss färdiga för att gå ut och möta värden.

ONÖDIGT INLÄGG

DATUM: 2011-02-02 KATEGORI: ALLMÄNT
Sitter och kollar på Irene Huss med finaste sällskapet. Dricker kaffe och musar i mig hemmalagad kladdkaka ack så mumsigt. Bloggar mer imorgon!

VART ÄR JOHN BLUND ?

DATUM: 2011-02-02 KATEGORI: ALLMÄNT
Fasiken! Inatt har jag inte alls sovit bra. Har bara vridit och vänt på mig, ligga i samma läge gör "ont" efter ett tag plus det så har man varit "täppt" i näsan. Men den boven som har hållt mig uppe ungefär hela natten måste nog ändå vara nervositeten. *Rycker på axlarna* Har jag nånting att vara nervös över?

När Viktors veckaklocka ringde tidigt vid 06.00 i morse så vaknade jag en sista gång och kunde inte somna om. Har väl ungefär sovit ( om jag skulle gissa ) i sammanlagt 2-3 timmar. Får leva på sparlågan idag. Känner hur trött jag är men kan inte koppla av när jag lägger huvudet mot kudden. Dam!


En sak ni inte visste om mig: Jag fungerar inte utan sömn..

8 DAGAR KVAR NU

DATUM: 2011-02-01 KATEGORI: ALLMÄNT
Den första februari mycket som springer omkring i mitt huvud. Om exakt 8 dagar ( med idag ) så får Viktor och jag se vårat fina underverk och inte bara det förhoppningsvis så kommer vi få det bekräftat om det är en h*n som ligger och gömmer sig där inne. Åh vilken känsla, den är så svår att beskriva! Svårt att begripa att man redan kan älska något mer än livet själv när man inte äns har träffat h*n. Börjar mer och mer förstå vad min mamma och pappa pratade om i alla dessa år och vad dom menade.

Idag så ska jag i alla fall träffa min kusin Nathali. Det var ett bra tag sen nu! Har bestämt att vi ska ta en promenad, hur tråkigt det än låter. Kanske man tar en lova upp mot kvantum och möter upp Viktor när han slutar. Bara det inte börjar regna?!

V.18 ( 17+3 )

DATUM: 2011-02-01 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN


Nu ligger jag verkligen i, en till morgon mage. Det är så roligt att se skillnaden från mina första bilder tills nu. Att man har vuxit så mycket ändå? Helt otroligt! Ska nog ta och lägga ut en tidigare bild i gradiviteten och gemföra den mot en nytagen mitt i veckan så får ni också se.Mamma & Pappa älskar dig lilleplutt!
Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin