Tindra Lilly Ericson

DATUM: 2012-06-28 KATEGORI: 0-3 MÅNADER
Så efterlängtad och nu är hon äntligen här, våran Tindra. Den 21 juni klockan 17.50. tog hon sitt första andetag. Hon vägde 3380g och var 50cm lång. En riktigt snäll och rofylld princessa har vi fått. Nästan aldrig arg och ger knappt ifrån sig några skrik.
 
 
Nu har hon redan hunnit bli en vecka gammal. Tiden går så fort. Är så lycklig och lever fullt ut i den bubblan. All min tid går åt till henne, kan inte stirra mig mätt på min älskade gosunge. Jag är så KÄR!!

Imorgon åker vi till förlossnigen

DATUM: 2012-06-20 KATEGORI: GRAVID
Det blev ingen igångsättning i tisdags. Tråkigt men det var för det bästa. En förlossning kan ju faktiskt dra ut på tiden och vissa datum ska man lämna orörda kom läkaren, Viktor och jag fram till. Idag är det faktiskt Nicholajs 1års dag och jag skulle aldrig kunna se mig själv föda fram "Lillis" samma dag ett år efter själva händelsen.
 
Nu till lite roligare nyheter..
Vi ska in redan imorgon! Och då åker vi hem om några dagar som tre. Kommer att ringa in till förlossningen tidigt imorgon och säga att vi börjar åka in - om det nu skulle vara fullsatt så får vi vänta tills eftermiddagen innan vi kan åka in. Hoppas på att dom får en lugn natt där borta så att vi får komma in redan när vi ringer på morgonen. ;)
 
Snart kommer lillasyster att vara hos oss ♥

Ett år

DATUM: 2012-06-20 KATEGORI: FINASTE ÄNGELN
 
Kommer aldrig glömma drömmen som blev till en verklig mardröm förra året. Aldrig har jag känt mig så liten-hjälplös-maktlös-förtvivlad. Nu står jag här ett helt år senare som en överlevare med min älskade Viktor i väntans tider på lillasyster. Du är storebror-våran förstfödde-vår ända son med vingar. Vi saknar dig, vi älskar dig, vi kommer aldrig att glömma dig Nicholaj ♥

Gravid i vecka 38

DATUM: 2012-06-17 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR

Barnet,

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

 

Mamma,

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

 

Pappa/partner,

Nu kan förlossningsväskan packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske något att äta till dig själv. Du eller din partner kan ansvara för att en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon kommer med till förlossningen. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran kan också vara bra att ha. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Har barnmorskan skrivit ner era tankar och önskemål till förlossningen i journalen? Om ni vill kan ni skriva ett eget förlossningsbrev och lägga i er pappersjournal. Ni kan skriva fritt med egna ord eller använda er av någon mall som går att hitta  på nätet. Hör med din partner om hon vill det.

 

Egna funderingar,

Dom sista förberedelserna görs nu. Tråkigt att man fortfarande inte har fått leveransen från jollyroom ännu - hoppas jag får den imorgon. Så att Lillis sovhörna m.m. är klart tills den 19e. Med allt "stå hej" så har det kommit mer förverkar. Ser det bara som positivt då det kanske kan påverka ännu mer om beslutet på tisdag. Ja ungefär det ända som är i Viktors och mina tankar är nr 19 - tisdag - förlossningnen - hoppas, hoppas, hoppas!

Sista kontrollen hos barnmorskan

DATUM: 2012-06-15 KATEGORI: GRAVID
Som tidigare nämt så hade jag lovat att berätta om hur det gick hos barnmorskan idag. Kan med ett stort leende på läpparna medela att det gick jätte bra, verkligen suveränt! Ingen hinnesvepning utfördes men bli inte så förvånade om jag inte kommer uppdatera efter tisdagen ( 19e ). Hon tror nämligen att vi inte kommer att få komma hem efter kollen med spec. MVC som vi ska ha. Vilket bara kan betyda att det troligtvis kommer att ske en igångsättning redan då.

Efter undersökning av min livmodertapp så vart hon nästan ännu mer säker på att Lillis kommer att anlända den 19e. Den var mjuk och fin, med andra ord mogen för en förlossning. Ett uttalande från hennes sida var att hon vill gärna att vi kommer och visar upp Lillis efter midsommar. Nu väntar vi med spänning tills den 19e och hoppas innerligt att allting kommer att gå enligt planerat.


en glad - förväntansfull - spänd - trött mama som längtar nått extremt tills den 19

Babygym

DATUM: 2012-06-15 KATEGORI: TILL LITEN

bild tagen från google

Exakt ett sånt här babygym har fått bosätta sig hemma hos oss. Är jätte nöjd med den än så länge och längtar tills våran skatt kommer ligga på den. Verkligen hur mysig som helst!

Vuxen shopping

DATUM: 2012-06-15 KATEGORI: TILL MAMA&PAPA

I veckan så droppade jag in på lindex och handlade till mig själv - HÖR OCH HÄPNA! Fick med mig hem en ny tunika ( kommer nog införskaffa mig en till fast i annan färg ), knäkorta tights, två st amningsBH ( den svarta är ej med på bild ) och sen slank det ju ner ett litet pannband till Lillis. Det är faktiskt jätte svårt att inte handla nånting till henne. Fortfarande i magen men redan bortskämd.

Ingen bebis än

DATUM: 2012-06-14 KATEGORI: GRAVID
Ville bara titta in lite och uppdatera er läsare om bebis fronten. Nej! Ingen liten har tittat ut än men snart så. Har haft många bollar i luften denna vecka därutav bristen på inlägg. Kommer att lägga upp lite bilder imorgon hade jag tänkt mig. Har varit iväg och små shoppat lite till både mig och "Lillis" - vill ju då självklart visa er vad för fint jag kom hem med.

Imorgon ska jag och Viktor till barnmorskan igen. Då blir det vanlig undersökning, skriva brev och kolla hur mogen min kropp är. Om hon kan nå cervix så har vi bestämt att hon kommer att utföra en hinnesvipning. Vi får se helt enkelt hur det blir imorgon. Kommer självklart att skriva mer då.

Gravid i vecka 37

DATUM: 2012-06-10 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR

Barnet,

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

 

Mamma,

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

 

Pappa/partner,

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.

 

Egna funderingar,

Är trött och vill att allting bara ska vara över så att vi får ha henne med oss. Visst är det inte alls långt kvar nu, nu räknar man inte ner veckor och månader längre. Nu räknar man ner dagarna. Lite frustrerande. Det känns så långt bort men ändå så jädrans nära. Rädd och orolig är jag också men det är oundvikligt. Behöver nog inte förklara mig mer i det.

Ännu mer saker hemklickat (!)

DATUM: 2012-06-09 KATEGORI: TILL LITEN

Allt ovan är nu beställt! Lär väl komma i veckan som kommer. Allting är från jollyroom förutom väggtexten som jag beställde från unikdekor. Åh vill bara få hem det nu så jag ( vi ) kan "boa" färdigt Lillis sovhörna och pimpa upp barnvagen. Det fattas igentligen ingenting som vi inte redan har men med ett nytt barn så vill man ha lite nya grejer också. Vilket vi också har råd med denna gången.

BM kontroll i vecka 36 & i vecka 35

DATUM: 2012-06-09 KATEGORI: GRAVID
Har inte skrivit ner mina senaste BM besök här i bloggen än. Var där igår och förra fredan. Allting har självklart gått jätte bra och magen växer på fint. Jag och min BM bestämmde att vi kommer att ha kontroll en gång i veckan så jag kommer självklart att dra på kontroll igen redan nu på fredagen som kommer. Då kommer Viktor att närvara, vi ska sammanfatta ett "brev" eller vad det nu är. Vi ska i alla fall få ner vad vi helst vill ha och göra under förlossningen sen så ska jag bli undersökt och se om vi kan påverka nånting tills den 19e. ;P Sen blir ju magen mätt och lyssnad på, ni vet standard undersökning.

Vecka 36 ( 35+5 )
Sf-mått:
32cm
Järnvärde, Hb: 106
Blodtryck: ?
Fosterljud: 130-140 s/minut

bebis är helt fixerad och oruckbar. helt startklar! själv har jag nästan gått ner ett kilo och är väldigt trött efter den nya medecinen men mår bra. ”

Vecka 35 ( 34+5 )
Sf-mått: 31cm
Järnvärde, Hb: 96
Blodtryck: ?
Fosterljud: 145 s/minut

bebis fixerad men lite ruckbar. startar den nya medecinen. ”

Magen i vecka 36

DATUM: 2012-06-07 KATEGORI: GRAVID

vecka 36 ♥ ( 35+4 )

Små förberedelser

DATUM: 2012-06-06 KATEGORI: MOBILBLOGGAR

Gravid i vecka 36

DATUM: 2012-06-03 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR

Barnet,

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

 

Mamma,

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

 

Pappa/partner,

Du har väl läst artikeln om Pappans/partnerns roll vid förlossningen.

 

Hos barnmorskan,

Någon gång vid denna tid är det dags att välja barnavårdscentral. Ni väljer själva vilken ni vill tillhöra. Fråga din barnmorska vilka barnavårdscentraler som finns eller sök själv här på Vårdguiden. Barnmorskan skriver in vald BVC i journalen, för att BB sedan ska kunna skicka barnjournalen till rätt barnavårdscentral.

Spec. MVC kontroll i vecka 35

DATUM: 2012-06-01 KATEGORI: GRAVID
Kontrollen på spec. MVC gick jätte bra. Känns som om jag verkligen fick ur mig det mesta som jag har gått och grublat på. Vår läkare "R" tror själv att igångsättingen kommer att ske runt midsommar, allt beror lite på hur min kropp mognar till en förlossning. Ju tidigare den mognar desto tidigare kan förlossningen sättas igång. Wiie!

Ska ner igen den 19e, men då till en annan läkare som ska undersöka mig. Om kroppen är redo då så kommer igångsättningen att ske snabbt där efter. Viktor och jag har sakt till varandra att vi kommer att ha allting färdig packat tills det datumet. Lite som ett slutdatum. Håller tummarna på det.

Mer som vi kom fram till och gjorde under kontrollen var;

Ett TUL, och hon var större än vad jag någonsin hade kunnat ana. Normal stor. Jag som var helt inställd på att jag skulle få en pytte bebis igen eftersom att jag följer magkurvan precis som jag gjorde med Nicholaj. Får tillägga att pappa Viktor är riktigt stolt och nöjd.

• Den 11e ska jag få sluta med Trombylen.

• Ska börja med en till medecin. Ångestdämpande, för min stress.

• Mitt Hb hade rasat ner till 97 så jag får höjja niferex dosen och om inte det skulle hjälpa så får jag börja med järninjecktioner.

Resultatet på spjälsängen

DATUM: 2012-06-01 KATEGORI: TILL LITEN

Som ni ser så var den svart innan ( med några slitmärken efter flytten ) nu är den i en matt grå färg, nästan lite "blågrå". Vart verkligen jätte fin och både Viktor och jag är supernöjda med resultatet. Det som återstår i Lillis sovhörna är bara lite småsaker nu. Ska tex bädda, sätta dit nått mjukisdjur, få upp väggtexten, ja göra det hela lite mer personligare och lite "flickigare".

“ Klappar mig själv lite på axeln, ja jag är duktigt! ”
Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin
RSS 2.0