Gravid i vecka 37

DATUM: 2012-06-10 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR

Barnet,

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

 

Mamma,

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

 

Pappa/partner,

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.

 

Egna funderingar,

Är trött och vill att allting bara ska vara över så att vi får ha henne med oss. Visst är det inte alls långt kvar nu, nu räknar man inte ner veckor och månader längre. Nu räknar man ner dagarna. Lite frustrerande. Det känns så långt bort men ändå så jädrans nära. Rädd och orolig är jag också men det är oundvikligt. Behöver nog inte förklara mig mer i det.


Kommentarer
Postat av: sara's hemligheter - att överleva våldtäkt

grattis! :D

2012-06-10 @ 12:42:02
URL: http://sarashemligheter.blogg.se/
Postat av: M

Grattis! Hittade din blogg idag:) /M

2012-06-11 @ 16:03:34
URL: http://dailyview.blogg.se/
Postat av: Lina Smulan Ekesrydh

Har följt dig sedan.. ja vecka 17? så roligt att se att de går framåt! snart har ni bebis i er famn! =) KRAM!

2012-06-11 @ 17:06:04
Postat av: Felicia - Mamma till Melwin ♥

uppdatera! :D

2012-06-14 @ 08:30:00
URL: http://feliciasbebis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin