Gravid i vecka 27

DATUM: 2012-04-01 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR

Barnet,

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.


Mamma,

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

 

Pappa/partner,

Graviditeten blir än mer verklig med din kvinnas mage som växer och fosterrörelserna som du kan känna utanpå. Tiden för den beräknade förlossningen är inte så långt bort. Många par kan känna att de har fullt upp nu. Kanske har förädragrupperna börjat redan och ni har flera träffar inbokade närmaste tiden. Intervallen mellan besöken till barnmorskan blir också tätare snart. Det kan kännas som att ni behöver planera och ordna med praktiska saker inför förlossningen och förädraskapet. Prata med varandra om era förväntningar, er eventuella oro och andra funderingar ni har. Skriv gärna ner tankar eller frågor ni har och ta med er för att diskutera med barnmorskan vid nästa besök.

 

Egna funderingar,

Börjar bli mer och mer rastlös. Vill att Lillis ska komma till oss nu, orkar inte vänta mer. Allting flyter på som vanligt annars. Trycket och tyngden neråt blir "värre" ju större magen blir. Känns som om ryggen ska gå av och att ungen ska ramla ut vid vissa tillfällen. Annars är allting på tipp topp!

 


Kommentarer
Postat av: Frida - Mamma till Liam och bebis i magen

Oj vad jag tycker veckorna går fort för dig :)

2012-04-01 @ 11:30:44
URL: http://frudrutt.devote.se
Postat av: Carolina

Hej Mica! Hoppas att du mår bra. Kul att du är i vecka 27 nu :) För mig väcks starka minnen upp. Vecka 27 kommer alltid vara en speciell vecka för mig, det var då min första son kom till världen. Tänker på honom då & då. Angående din rygg.. tips.. investera i en varmvattens flaska ( finns typ att köpa i hälsokost affär ) eller prova gravid massage. Be V massera din rygg åt dig :) Ta hand om dig! Många kramar

2012-04-01 @ 21:51:37
URL: http://lillenandme.blogg.se/
Postat av: Ulrika Emini

Varifrån är det du får de här uppdateringarna? Jag får ett kort brev varje vecka från Babycenter, men dom här tycker jag verkar mycket bättre.

Ta hand om er! / Ulrika

2012-04-05 @ 20:38:43
URL: http://ulrikaemini.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin