Havrekakor
I'm a sucker fore havrekakor, så därför bakade jag egna idag. Dom blev riktigt goda! Nästa gång ska jag nog testa att lägga i lite russin, nötter och kanske choklad.
• 200g margarin ( rumstempererat )
• 2dl socker
• 1tsk salt
• 6dl havregryn
• 2dl vetemjöl
• 1tsk salt
• 6dl havregryn
• 2dl vetemjöl
Skär upp margarinet och lägg i en bunke. Häll på socker, knåda med händerna till en jämn deg och tillsätt saltet. Blanda igen! Häll i havregryn och vetemjöl, knåda tills det blir jämnt fördelat. Tryck sedan ihop smeten till valfri storlek av klumpar och lägg upp på plåten. Ta en gaffel och tryck till varje klump så att del blir en jämntjock kaka.
Grädda mitt i ungnen i 200°C i 10-12min till en gyllenbrun färg. Ta ut dom och låt dom svalna på plåten, sen är det bara att av njuta kakan till teet/kaffet eller det ni dricker..
Grädda mitt i ungnen i 200°C i 10-12min till en gyllenbrun färg. Ta ut dom och låt dom svalna på plåten, sen är det bara att av njuta kakan till teet/kaffet eller det ni dricker..
Kommentarer
Postat av: Emelie, gravid i v22
Och jag har gjort kalaspuffskakor, som också blev väldigt goda :)
Trackback