Gravid i vecka 35

DATUM: 2012-05-28 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR


Barnet,

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

 

Mamma,

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

 

Pappa/partner,

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

 

Egna funderingar,

Visst har jag nämnt innan om hur tungt allting är just nu? Och kan ju säga att det har helt plötsligt blivigt ännu tyngre. Förvärkarna kommer mycket oftare och magen blir stenhård samt jobbigare att bära på när det känns som om den är påväg att spricka under förvärkarna. Lillis är en riktigt aktiv bebis med mycket hicka. Kan utan några större problem visa hur hon ligger och märka ut vart hennes kroppsdelar är till mina nära och kära runt om som vill känna på magen.


Kommentarer
Postat av: Lina Smulan Ekesrydh

Jag har nog följt dig sedan du var i vecka 18 eller något, redan vecka 35? det går snabbt, väntar på att se en liten bild på ert andra mirakel! =) kram!

2012-05-28 @ 08:38:43
URL: http://http://ekesrydh.bloggplatsen.se/
Postat av: naliie

vet du en sak! jag drömde om dig och bebisen idag helt galet! :) snart kommer hon!! :D

2012-05-30 @ 22:00:28
URL: http://naliie.blogg.se/
Postat av: Mimmy

Vill först & främst säga att ni är starka. Jah är själv änglamamma.

Grattis till tillökningen! :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin