Och här har vi henne

DATUM: 2012-02-28 KATEGORI: ALLMÄNT

Hon ser så mycket större ut på bilder än vad hon igentligen är. Storleksmässigt så är hon pytte! Blandras mellan vanlig bondkatt och skogskatt. En riktigt charmör som redan har satt otroligt många "tassspår" i våra hjärtan.

Gravid i vecka 22

DATUM: 2012-02-26 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR

Barnet,

Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen.

Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.

Vikt 510 gram.

 

Mamma,

Hormonerna som förändras i din kropp kan göra så att tandköttet svullnar upp och att du har lättare att få karies. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt. Bäckenuppluckring kallas även symfyseolys eller foglossning. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär. När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få. Prata med din barnmorska.

 

Pappa/partner,

Ta vara på tiden under graviditeten. Fyll på kärlekskontot och fördjupa er relation. Passa på att göra saker som kan bli svårare att göra när barnet kommer. Gå på bio eller restaurang. Bjud in era bästa vänner till en fest. Åk på en kortsemester. Ta hand om varandra.

 

Egna funderingar,

"Lillis" har gjort så mycket framsteg under veckan som gått. Hon har börjat sparka så man både ser och kan känna dom utanpå magen. Mysigt! Viktor och jag har märkt av att hon blir lugn när vi lyssnar på hög musik i bilen, för så fort musiken slutar så kan man börja känna av henne igen.

Gradivitets hormonerna börjar spöka igen. Kan börja gråta för absolut ingenting. Är så känslig. Men sen har man ju den riktigt elaka bitchen i sig som kan dyka upp ibland.

BM i vecka 21 ( 20+5 )

DATUM: 2012-02-24 KATEGORI: GRAVID


Allting såg bra ut när vi var på mödravården idag. Ska börja knapra 2st niferex om dagen, järnvärdet är ren mystik för mig. Lyckas aldrig få riktigt bra Hb värden. Vi har en riktig busfia i magen som var helt uppe i varv när vi skulle lyssna på fosterljuden. Hon var uppe i 160 s/minuten när vi började lyssna. Vi lyssnade lite extra länge för att vara säkra på att hon skulle "lugna" ner sig lite - vilket hon gjorde och vi fick fram 150 s/minuten. Några starka sparkar gav hon ifrån sig under tiden också ( har till och med fått se den första sparken utanpå magen idag ♥ ). Nästa BM blir den 23 mars.

Vikt: 75kg ( 72 vid inskrivningen )
Järnvärde: 110
Blodtryck: 117/70
Fosterljud: 150 s/minut

Ni behöver inte oroa er

DATUM: 2012-02-23 KATEGORI: ALLMÄNT
Anonym: Se till att du INTE gör rent i kattlådan bara, det är skadligt om man är gravid! Kram

Hej, vi har redan kommit överrens om vissa saker Viktor och jag. Han fick lova mig några grejer för att han skulle få skaffa denna katt. Dels att det är han som kommer att få ta kattlådan ( men det är en ren självklarhet! ) speciellt nu när jag är gravid men det är hans huvudansvar efter gradiviteten också. Det är mer hans katt än min katt men eftersom vi nu bor under samma tak så blir det ju "våran".

Jag har genomgått mer än en "vanlig" människa ska behöva genomlida. Jag skulle aldrig utsätta mig för onödiga risker och det skulle inte Viktor tillåta mig göra heller.

Vi visste redan om detta med bakterierna i kattlådan. Min hund som jag hade hemma när jag väntade Nicholaj fick den baktierien i sina öron tidigt i den gradiviteten och vi råd frågade våran barnmorska då om vad vi skulle göra. Vi kunde då behålla hunden men jag skulle dock undvika hundens öron under den tiden han fick medecin mot bakterien. Men jag kunde fortfarande klappa och visa kärlek till honom.

Men tack för omtanken!
Kram

Kisse

DATUM: 2012-02-23 KATEGORI: ALLMÄNT
Idag skulle vi igentligen hämta våran lilla nya familjemedlem, katten Skrollan. Efter så mycket tjat från Viktors sida så gick jag tillslut med på(t). Orkade bara inte med hans stora hundögon varje gång han gosade med min kusins katter. Så japp nu kommer vi vara kattägare, fast det blir på lördag som vi hämtar hem henne. Bild kommer då!

Annars så är det helt underbart väder ute. Får kli i benen och måste bara ut på en "liten" promenad. Blir nog att man tar fram sin älskade jofama skinnjackan idag också. Känns som om det är dags. ^^

Vart köper man filten?

DATUM: 2012-02-22 KATEGORI: ALLMÄNT
Det är några av er som undrar vart man kan köpa Babynomade filten. Länkar till sidan här!

Babynomade Fleece

DATUM: 2012-02-20 KATEGORI: TILL LITEN
Åh tack för den reklamen hotmail! Nu måste jag ju bara ha den filten/overallen/lekmattan, den verkar hur praktisk som helst. Kanske man till och med kan önska sig en sådan av familjen när "Lillis" är utanför magen ♥

Multifilt som passar i bilbarnstolen, bärselen, babysitter, barnvagnen o.s.v.

8 månader

DATUM: 2012-02-20 KATEGORI: FINASTE ÄNGELN

Våran finaste ängel Nicholaj

Magen i vecka 21

DATUM: 2012-02-19 KATEGORI: GRAVID

v.21 ( 20+0 )Lillasyster
nu är magen bredare och ganska runt formad när man tittar framifrån, den har blivit lite tydligare i profilen men ingen "mega mage" direkt.

Gravid i vecka 21

DATUM: 2012-02-19 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR

Barnet,

Fostret har ännu inget underhudsfett. Det sväljer fostervatten och tränar därmed matsmältningsorganen. Fostret kissar i magen.

Tänderna börjar utvecklas nere i tandköttet. Fostret har hårväxt över hela kroppen men det faller av vid födseln. Antikroppar förs över från mamman till fostret.

Vikt 420 gram.

 

Mamma,

Nu börjar en härlig tid. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över Har du oroat dig för missfall så har troligtvis den oron minskat markant vid det här laget. Humöret brukar vara stabilare och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten har inte börjat än.
Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo. Viktuppgång är individuell. Om du äter näringsriktigt behöver du inte oroa dig för några extra kilon. Ta kontakt med din barnmorska om du behöver kostråd.

En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att  barnet i magen nu upplevs alltmer som individ och dina tankar, fantasier och önskningar allt oftare rör sig kring barnet.

 

Pappa/partner,

Prata med din partner så ni är överens om vad hon behöver för stöd. Glöm inte att även säga hur du själv känner och mår. Under graviditeten är du beroende av din kvinna på ett nytt sätt. Det är endast genom henne som du kan få kunskap om hur ert väntade barn har det. Detta beroende i kombination med att hon kanske är mer innesluten i sig själv kan kanske få dig att känna dig utanför och kanske känna dig svartsjuk på din kvinna som bär ert barn men även på barnet som växer i henne. Det är inte ovanligt att känna så, men det viktigt att du får sätta ord på dessa tankar och känslor så att  du kan bearbeta dem.


Egna funderingar,
Sömnen blir påfrestad - mycket drömmar, plötsliga vaknanden, svårt att somna om och ett eller två toalettbesök varje kväll. Kroppen har nog fastnat i ett rullande litet schema på nätterna. Humöret kan svänga från glad och lycklig till ledsen och irreterad på bara några secunder. Skulle vara roligt att få se det utifrån hur jag håller på ibland.

Yes, kläderna kom igår

DATUM: 2012-02-18 KATEGORI: TILL LITEN

Svar

DATUM: 2012-02-17 KATEGORI: GRAVID
Felicia - Nu måste jag ha missat något(om du har skrivit det alltså), men kommer du bli igångsatt? Eller menar du Om du blir igångsatt? :o

Vet faktiskt inte om jag har skrivit ner det i bloggen tidigare. Med en ganska så stor säkerhet så tror jag att jag kommer bli igångsatt denna gången. Vet ännu inte när.

Detta är någonting som nästan har varit bestämt ända sen jag låg inne på sjukhuset med Nicholaj. Vi pratade om nästan allt med läkarna och barnmorskerna. Och det är nånting som dom har sakt till oss både då och efter att jag absolut inte får gå över tiden ( riskerna är mkt större då ) och att jag inte får gå en full gradivitet ut.

När jag fick moderkaksavlossningen så hade jag nästan gått hela gradiviteten ut. Var i v.38 ( 37+1 ) när allting hände. För att då minska mina risker ännu mer denna gången så lär det nog bli en planerad igångsättning ( som dom redan förberätt oss på ) lite tidigare än själva BF datumet. Allt för att dom ska ha mer koll och kontroll på mig under hela förlossningen.

Kallelse

DATUM: 2012-02-16 KATEGORI: GRAVID
Fått hem kallelsen från spec. mvc i södertälje nu. Ska dit den 14e för ett till ultraljud men denna gången ska min läkare göra det och focusera mest kring blodflödet mellan "Lillis" och moderkakan. Små nervös. Men jag vet att om det nu skulle vara minskat så kommer dom ha ännu mer stenkoll på mig.

Får se om man kanske kan börja luska ut redan nu när dom vill planera en igångsättning. Ska också till labb den 5e för att analysera mitt blod.. igen..

En bra start på dagen

DATUM: 2012-02-16 KATEGORI: ALLMÄNT

Jag har då aldrig varit den mest frukost glade personen. Skippar gärna det målet! Men nu när man har sitt lilla hjärta i magen så får man tänka om lite, tvinga i sig liksom. Det underlättar lite grann om det är saker på frukostbordet som man verkligen tycker om ( jordgubbar tex ) + att "Lillis" blir jätte glad.

Hoppas verkligen att jag får ett litet mess från hm som säger att jag kan hämta min varor idag. Jag verkligen älskar att hämta ut paket. Känns lite som julafton varje gång, men man får det man exakt vill ha.

Jag hjärtar dig

DATUM: 2012-02-15 KATEGORI: ALLMÄNT


Ja vet att han älskar mig men man känner sig lite extra speciell när mannen kommer hem med blommarangemang, hjärtgodis, färska jordgubbar & ett granny smith äpple ( som jag avgudar! )

Kärleksmums

DATUM: 2012-02-14 KATEGORI: ALLMÄNT


Botten

250g margarin
5 dl socker
5 st ägg
5 dl vetemjöl
1.5 dl kakao
3 tsk bakpuler
2 tsk vaniljsocker
2.5 dl mjölk

Glasyr
100g margarin
5 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl starkt, kallt kaffe
kokosflingor ( valfritt )

♥ Sätt på ungnen på 200 grader.
♥ Smält smöret och låt svalna.
♥ Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i smeten.
♥ Tillsätt till slut det avsvalnade smöret samt mjölken och rör till en jämn smet.
♥ Häll smeten i en smord långpanna och grädda i mitten av ungen i ca. 20 min.
♥ När kakan börjat svalna kan du börja göra glasyren: smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör om till en jämn smet. Bred sedan ut glasyren på kakan och strö på kokosflingor eller valfri dekoration. Låt glasyren stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.

Alla hjärtans dag

DATUM: 2012-02-14 KATEGORI: ALLMÄNT
Effektiv dag. Tvättstugan - check! Bakat kärleksmums - check! Men dock så hade jag glömt kokosflingorna till kärleksmumsen, kom jag på lägligt när dom var klara och jag hade hällt på glasyren. Suck! Men det får faktiskt funka utan. Det är ju tanken som räknas, right?

Väntar för tillfället in mitt stora hjärta tills han slutar jobbet. Får se hur vi "firar" denna dag. Annars vill jag önska er läsare en glad alla hjärtans dag

Magen i vecka 20

DATUM: 2012-02-13 KATEGORI: GRAVID

Svar på frågestunden

DATUM: 2012-02-12 KATEGORI: ALLMÄNT
Hej! Jag undrar bara, Hur mår du? =)
Jag mår bra men det kommer ju dåliga dagar också.

Hej! Ny läsare! Tycker din blogg är fin och du är en väldigt stark tjej! Tänker på det här med moderkaksavlossning. Går du på specialmödravården för extra koll? Finns det nått dom kan kolla efter?
Tack så mycket! Ja vi går både på vanlig mödravård och spec. mödravård. Jag får medecin mot blodproppar och dom kommer att kolla upp blodtillförseln mellan moderkakan och barnet. Eftersom detta är så ovanligt så vet dom inte vad som framkallar moderkaksavlossning, dom vet inte vad dom ska leta efter. Det dom kan göra för oss är just att kolla upp oss mer.

Hur stor är risken för att det kan hända igen?
Jag förklarar som läkaren förklarade för oss. I vanliga fall så drabbar det 0.1%, och det är ännu sällsyntare när mamman också är så pass dålig som jag var. På just södertäljde sjukhus så får dom kanske in en pacient med moderkaksavlossning en gång per år, ibland ingen per år. Och som jag skrev innan var jag inte äns klassad som 0.1% eftersom jag var så dålig. Risken för mig har självklart ökat men bara med nån futtig procent.

Hur känner du inför att det är en flicka den här gången? Är det skönt? jobbigt?
Jag tycker att det ska bli kul och spännande. Hade ju självklart varit glad om det var en pojke i magen också. Inbillar mig att det kanske kommer att bli lättare rent känslomässigt vid förlossningen nu när det är en flicka. Lite mindre att relatera till? Men realisten i mig säger att det spelar nog ingen roll. Det kommer vara hur jobbigt som helst. Inte bara vid förlossningen utav efter den också.

Får ni extra kontroller på spec. mvc?
Ja mer av allt kan man säga. Mer tester, ultraljud, koller, möten m.m.

Har du märkt någon skillnad på graviditeterna hittills? :)
Förutom att magen är lägre så känner jag denna bebis lite mer ( vilding i magen! ) och att jag mådde mer illa den här gradiviten. Är mer för sura/syrliga godisar och är helt såld på apelsin jucie. Annars så är det inte så mycket som skiljer sig.. än.

Hej Mica! Hoppas att du mår bra. Kul med frågestund.. Jag undrar hur länge du & viktor har varit tillsammans? Hur ni träffades? Ta hand om er! Kram
Viktor och jag har varit tillsammans sen den 27 juni år 2008, vi firar 4 år i sommar. Vi träffades under en fest hos en dåvarande gemensam vän till oss. Det ena ledde till det andra och här står vi idag.

Vad ska eran dotter heta?
Vi har inte bestämmt riktigt än vad hennes namn ska bli. Men vi har kommit överrens om att vi kommer att avslöja "Lillis" namn när hon har kommit till värden.

Undrar också om och isåfall vilka namnförslag ni har till tösen? :)

Nichole, Angel, Lilly ... kommer säkert att komma fler namn till oss under gradivitetens gång.

Gravid i vecka 20

DATUM: 2012-02-12 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR

Barnet,

Barnet är från huvud till stjärt ungefär lika stort som en honungsmelon. Alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20, sedan ökar skillnaderna.

Fostret får nu det vita fosterfettet som ska skydda huden mot fostervattnet.

Vikt 350 gram.


Mamma,
Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten. Järn finns i blodpudding, kött, ärtor och bröd. The, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. De flesta gravida brukar rekommenderas tillägg av järntabletter från denna vecka. Hör med din barnmorska.

Pappa/partner,
De flesta kvinnor och män börjar fundera mer på sin relation till sin egen mamma och pappa. Du kan kanske prata med dina föräldrar eller far- och morföräldrar för att få deras historia. Kanske får du en annan bild av dina nära när du hört deras berättelser. Du kan kanske få svar på frågor och funderingar kring din egen uppväxt.

Egna funderingar,
Som sakt halva tiden gången. Vad fort det har gått! Kan ibland få dåligt samvete av att jag inte visar lika mycket uppmärksamhet till denna gradiviteten. Kanske det är ett rätt så vanlig känsla man får när man väntar sitt andra barn, eller vad vet jag?

Städtant & våga

DATUM: 2012-02-10 KATEGORI: ALLMÄNT
Vilka vårkänslor man får i kroppen när solen tittar fram så här som den har gjort idag. Blir varm inombords! Ska ta och "avnjuta" en kopp kaffe innan effektiviteten sätter igång. Hade tänkt att sätta upp två vita lack hyllor från ikea idag, måste bara invänta Viktors hemkomst. Behöver den där extra hjälpande handen nu när det är fullkomligt omöjligt att göra det helt själv. Sedan "måste" jag röja undan lite. I mitt tycke så här vi det jätte stökigt här hemma nu och det menas med att det är tre glas i disken och lite dammigt. Har blivit en rikigt städfreak sedan jag vart gravid för andra gången, vill ha det fint och hemtrevligt.

Tycker ni har varit lite dåliga med att ställa frågor. Våga. Jag svarar gärna på era funderingar men då måste ni också fråga mig.

Frågestund

DATUM: 2012-02-08 KATEGORI: ALLMÄNT

Det blir mer läsare för var dag. Tänkte starta en frågestund. Där ni kan fråga mig vad ni vill. Frågestunden kommer att avslutas på söndag!

Jag tar också emot era frågor via min mail micaericson@hotmail.com

Klickat hem mer kläder till "Lillis"

DATUM: 2012-02-07 KATEGORI: TILL LITEN

Vill ni?

DATUM: 2012-02-07 KATEGORI: ALLMÄNT
Funderar på om jag ska starta en frågestund.? Är det nånting som intresserar er läsare...

Svar på kommentarer

DATUM: 2012-02-06 KATEGORI: ALLMÄNT
Vart hittade du oljan och vad kostade den? Vill också ha den! :-)
Oljan köpte jag på apoteket i haninge C och den kostade 118kr, inte alls för dyr.

Superfint!!! Vart har ni hittat filten?
Gallerfilten köpte jag på babyland i handen eller som det nu kallas barnenshus. Annars vet jag att det finns ett stort urval av dessa på jollyroom eller i allt för föräldrar shoppen. 

Eller om du nu menar snuttefilten ( dinglissen ) så köpte jag den på ICA kvantum i nynäshamn.

BioOil vad är det?

BioOil är än olja som ska förebygga bristningar, hjälpa mot ärr, åldrande och torr hy m.m. Blev tippsad om den förut och dom på apoteket rekomenderar den skarpt. Man kan säga att BioOil är en "allt i allo" olja.

Skillnad

DATUM: 2012-02-05 KATEGORI: GRAVID
Frida; Måste fråga dig om du märkt någon skillnad denna gång med magen. Växer den snabbare ? har hört att det brukar göra de andra gången. Kram

Svar; Visst har jag märkt en liten skillnad men den är inte så stor som jag trodde att den skulle vara. Om magen växer snabbare, nja?! Man blir ganska så blind. Känner mig inte så mycket större, nästan mindre. Men sen är ju hela jag lite "större" än vad jag var när jag väntade Nicholaj. Magen syntes mycket fortare och bättre när jag väntade honom eftersom att jag var liten i kroppen.

 

Det som jag mest har märkt skillnad på nu är att magen är rätt så låg. Men det har jag fått höra att det kan det bli så när man väntar det andra barnet och speciellt om det inte är så lång tid i mellan gradiviteterna. Sen har jag nu moderkakan i framvägg så då borde magen bli naturligt större denna gången, hade moderkakan i bakvägg när jag väntade Nicholaj.


( kommer att lägga upp fler jämnförelsebilder med mer exakta datum under gradivitetens gång! )
Kram

Magen i vecka 19

DATUM: 2012-02-05 KATEGORI: GRAVID

v.19 ♥ ( 18+0 )

Lite nytt till "Lillis"

DATUM: 2012-02-05 KATEGORI: TILL LITEN

+


BioOil till moi - får se om den nu fungerar.

Gravid i vecka 19

DATUM: 2012-02-05 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR

Barnet,

Nu syns naglar, hår och ögonbryn.

Vikt 280 gram.


Mamma,
Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, men det är olika från kvinna till kvinna. Magen börjar märkas tydligt nu. Kom ihåg att äta rätt och röra på dig. Promenader är jättebra motion. Du vill kanske läsa mer om graviditeter, förlossningar och hur det är att bli mamma. Här på Vårdguiden har vi samlat många artiklar om olika saker som rör graviditeten men det finns också en mängd böcker, tidningar och andra internetsidor om graviditet och förlossning.

Pappa/partner,

De senaste åren har det börjat skrivas en hel del även för män. Böcker och artiklar tar upp hur det är att vara med om graviditet och förlossning, och hur det är att bli pappa. Det bästa sättet för dig att få veta mer är kanske att prata med kompisar och vänner. Pappaskapet engagerar och de flesta pratar gärna om sina erfarenheter. Det finns vissa saker du inte kan läsa dig till.

 

På föräldrautbildningsträffarna har du möjlighet att träffa nya, blivande vänner. Ni kan träffas och stötta varandra under föräldraledigheten och i många andra sammanhang.

 

I föräldragrupperna får ni bland annat information och möjlighet att diskutera hur förlossningar kan gå till, olika typer av smärtlindring och vad du som partner kan göra. Ni får möjlighet att ställa alla era frågor. Ta tillfället i akt och prata med andra par om hur de tänker inför förlossningen och inför föräldraskapet.

 

Egna funderingar,
Nu har vi äntligen varit på det fruktade men ack så efterlängtade rutinultraljudet. Lättnanden i kroppen som blir när man får veta att allting är bra den är himmelsk. Känns som om man har slängt ut en utav dom större stenarna som man har packade i ryggsäcken.

Tycker att det ska bli lite spännande att bara få se hur magen kommer att bli denna gången - eftersom jag både har moderkakan i framläge och en flicka i magen.

RUL

DATUM: 2012-02-02 KATEGORI: GRAVID


En fullt frisk och välskapt liten bebis ligger i min mage. Helt perfekt! Ett riktigt litet krutpaket - låg knappt stilla i en sec. Var fart och fläkt hela tiden och fick känna på en och en annan spark under tiden vi var på ultraljudet. Datumet var flyttat med två dagar så BF är nu den 7 Juli

Och könet. Ja, min lilla pojke hade varken snopp eller pung. Pappa Viktor hade rätt igen. Vi får en liten sessa

Tankspridd

DATUM: 2012-02-01 KATEGORI: GRAVID
Ush fy fan! Tankarna är överallt, hur kommer jag ( vi ) reagera imorgon?

Så fort man slutar tänka så flyger tiden iväg och här står vi "redo" för vårat andra rutinultraljud på lite mindre än ett år med den andra gradiviteten. Jag vågar inte släppa tankarna som är i mitt huvud! Tiden kommer åter igen flyga iväg då och det kommer vara morgon och vi kommer vara där. Misstolka mig inte. Jag vill se pyret, jag vill höra att pyret mår bra, jag vill åka in. Men djupt innom mig så ryggar jag kraftigt tillbaka. Allting kommer att bli så mycket mer verkligt.

Har tankar om att dom inte kommer hitta något hjärtljud på h*n i magen. Om jag redan har förberätt mig på det värsta så kanske det inte kommer kännas lika fruktansvärt i fall det skulle vara dagens sanning. Men det förändrar nog ingenting oavsett hur jag tänker. Skulle det inträffa så skulle jag gå under.

Och om nu allting skulle se bra ut vad är det då som säger att allting faktiskt kommer att gå bra? Jag har redan misst min förstfödde son och det var i slutet av gradiviteten. Vid den tiden det är ju då man boar färdigt och bara väntar ut tiden. Allting är ju självklart då! Man bävrar mer för hur förlossningen ska gå till och hur ont det kommer att göra. Inte att man kanske kommer stå utan sitt barn, det är overkligt! Sånt tänker man ju inte på. För sånt exsisterar inte.

Igentligen skulle jag vilja slippa dessa tankar. Men dom är ju en del av mig och jag förväntar mig inte så mycket av mig själv, sätter ingen press. Likadant gör jag för Viktor. Försöker luska lite då och då i hans tankegång. Men vill han inte dela dom så behöver han ej det. Alltså ingen press på honom heller. Ingen av oss vågar riktigt tänka för mycket in i framtiden. Drar oss fort tillbaka i våran verklighet och tänker logiskt. Mördrömmar kan faktiskt inträffa. Det har vi ju själva varit med om.Nu vart säkert texten väldigt osammanhängade. Men det skiter jag i. Mina tankar som jag behöver ventilera av mig med. Dom är många. Mycket fler än vad jag skriver om. Går inte att skriva ner precis allt. Hoppas ni begriper lite av vad jag delar med mig utav i alla fall.
Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin