Slemproppen har nu gått

DATUM: 2011-06-19 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Slemproppen har nu gått vi har ringt förlossningen och pratat med dom. Kommer kanske att åka in redan ikväll beroende på hur mycket smärta jag klarar av. Än så länge funkar det men det gör ont!


Tänk Nicholaj kanske kommer snart!!! ♥

Utmanad

DATUM: 2011-06-19 KATEGORI: ALLMÄNT
Jag har blivit utmanad av Felicia att skriva 15 st bekännelser om mig själv.

Själv utmanar jag;
Naliie
Idah
Sabina


Detta är valfritt i fall man vill anta utmaningen. Själv så antar jag den mest för brist på annat att göra. :)

1. Har haft ätstörningar under tonårslivet! Började ungefär redan vid 11års ålder då jag började smygäta och skämdes för både det och min dåvarande vikt. Bestämde mig vid 13års ålder att det skulle bli ett slut på det och började lite oskyldigt att sluta med ALLA sötsaker och snacks. Gick jätte bra till en början men sen tyckte jag själv att det gick för långsamt ( ville ju bara vara så smal som alla andra flickor i den åldern var ) så började jag skippa mål. Började ljuga för mina föräldrar om vad jag åt och vad jag hade ätit. Manipulerade dom till att tro att jag faktiskt skulle äta hemma hos en kompis ikväll eller att jag redan hade ätit frukost. Tillslut så gick det så långt så att jag till och med handvägde vattenglasen som jag skulle dricka - tyckte jag att det kändes för tungt så hällde jag ut lite vatten och drack bara det resterande. Allting kom ut i det öppna när jag svimmade under lektionerna i skolan, dom flesta visste redan vad som försigick men dom visste bara inte hur dom skulle hantera det och konfrentera mig. Men när det väl hände så var det dags att ingripa.

2. Är extremt kroppsfixerad! Och detta är väl nånting som kan återspegla sig till mina ätstörningar. Kan fortfarande än idag få flipp till att banta m.m. Men har mer kontroll över det hela + att dom i min närhet vet om vad jag har genomgått så dom har ett litet extra vakande öga mot mig när jag små bantar.

3. Vill göra en bröstoperation! Eller rättare sakt jag kommer att göra en bröstoperation innan jag fyllt 30. En utav mina högsta drömmar, hihi! Är inte nöjd med det lilla jag har och har sedan en väldigt ung ålder velat förstora dom. Så som jag har planerat nu så kommer det bli ett litet spar + ett lån när jag har ett fast arbete. Och att allting går runt som det ska sen kommer en utav mina drömmar bli sanna.

4. Har väldigt lätt att dömma en människa efter första stund! Detta är en väldigt dålig sida av mig men den kan förekomma väldigt ofta i min vardag. Men jag kan fortfarande ändra mitt dömmande av den människan om jag träffar den fler gånger. Antingen så hade jag så otroligt fel eller så hade jag så rätt!

5. Långsynt! Haha, japp jag har ett minne som en elephant ibland. Om nått/någon har gjort mig riktigt ont så har jag svårt att bara glömma det och gå vidare. Kan hålla kvar det väldigt länge och verkligen utesluta just det/den som har gjort mig ont. DET/DU  ÄR UTE UR MITT LIV OCH KOM INTE I NÄRHETEN FÖR DÅ TÄNDER JAG AV!

6. Har en sån otroligt kort stubin! Passa dig för vad du säger för jag kan riktigt tända till om du säger fel sak och inte ursäkar dig själv efteråt. Det är skillnad på alvar och skoj det vet jag. Men om någon skojar lite väl mycket som är irreterande så kan jag också lätt bli förbannad efter en stund. Och om du nu på alvar vill käfta med mig.. Höhö! Be my gest! Men förvänta dig inte en som sitter tyst och stilla.

7. Jag fullkomligt avskyr att känna mig instängd eller intryckt! Vet nästan inte vad som händer då.? Vet bara att allting mörknar för mig, paniken sätter igång. Antingen så börjar jag veva med armar och ben ( skyll dig själv i fall du blir träffad! ) eller så kan jag lätt börja störtböla och ramla ihop till en boll.

8. Grov dyslexi! Men vem har inte det i dagens läge. Det är nästan svårare nu för tiden att peka ut dom som inte har det "funktionshindret". Själv har jag det både i läs och skriv + konsentrationssvårigheter som det nu heter. Detta är ingenting jag skäms för!

9. Svårt att lita på folk! Kan erkänna det sjäv att jag nästan till och med har svårt att lita på mina närmsta ibland. Dom som jag känner väl har jag det lättare för att anförtro mig med någonting om. Nånting som jag verkligen måste arbeta med. Men själva grejen är att jag är rädd för att släppa någon för djupt innpå mitt liv och bli sviken/förråd. Det känns värre! Så därför är det nästan lättare att inte släppa in någon för mycket i ens liv.

10. Familjen är väldigt viktig för mig! Jag tror nästan att jag var en italienare i mitt förra liv, när jag ser på tv om hur familjära de folket är så känner jag nästan igen mig. Kanske inte just så extremt men jag älskar att ha familjemiddagar och bara vara samlade. Det är så mycket viktigare för mig nu i livet att ha familjen nära än vad det var för bara några år sedan. Kan det bero på att man har just flyttat hemifrån själv och har startat en egen liten "familj"? Livets mysterium,

11. Alltid älskat djur! Redan sen barnsben så har jag alltid varit fashinerad av djur. Har både lekt djur hela sommaren och räddat djur som liten. Kommit hem med både måsungar, ekorrungar, möss, råttor you name it! Som liten så ville jag inget hellre än att gifta mig med en rik bonde och vi skulle inte slakta/döda något djur alla skulle leva i harmoni. När jag växte ur det staiet så ville jag så gärna bli vetrinär eller något liknande bara det hade nånting med att hjälpa djur. Gillar/älskar djur fortfarande väldigt mycket men jag har defenetivt halt andra mål i livet nu.

12. Älskar att bli piercad och tattuerad!
Det är liskom nästan beroendeframkallande för mig. Har man väl börjat så har man svårt att sluta. Än så länge så har jag bara tre gaddningar på kroppen ( tro mig det kommer bli fler ) och en piercing i tungan för tillfället. Har däremot haft piercing i naveln, båda näsborrarna, tre i läppen + tungan som jag fortfarande har. Ska ta om den i navlen sen kommer det komma lite flera under tiden. Som sakt det är beroendeframkallande!

13. Är en "lägenhets-människa"!
Har inte någon dröm om det perfekta huset med med de vita knutarna. Nej! Inte jag inte. Är fast besluten om att jag vill bo i lägenhet för resten av livet ut. Antingen bostadsrätt eller hyresrätt. Tycker det är så mycket snyggare/finare/behändigare att leva så. Men alla är vi olika.

14. Vill jobba som frisör eller makeupartist!
En till utav mina drömmar. Detta är det riktiga drömm yrket för min del, skulle verkligen inte banga på att ta ett studielån på björn aksen. Får se vad livet har att erbjuda mig lite framöver.

15. Mitt första riktigta förhållande är med Viktor!
Är inte det lite gulligt om man nu tänker efter?! Mitt första riktiga seriösa förhållande och det har tagit mig så här långt. Vi har snart varit ett par i tre år och bott lika länge tillsammans som sambos + att vi väntar vårat första barn ihop som kan ungefär nästan komma vilken dag som helst.

Så där då, om ni nu har läst allt jag skrev ner här så vet ni lite mer om just vem "Mica" är.. Jag säger varsegoda men detta var bara toppen av isberget! ;)

V.38

DATUM: 2011-06-18 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Egna anteckningar: Kan knappt fatta att det är dags snart! Snart så har vi honom här i våra famnar och kan både pussa, krama och trösta honom. Har blandade känslor. Både förväntansfulla och nervösa. Tänk att han kan ungefär komma när som helst igentligen.. :)Vi saknar dig bebis och vill ha dig hos oss nu..

DATUM: 2011-06-18 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

 


..bara så att du vet de!

Jobbig natt

DATUM: 2011-06-17 KATEGORI: ALLMÄNT
*Ufh, pust, stön* Är inte sisådär jätte pigg i dag måste jag medge. Har haft mig en lite tuffare natt fullt med vrida och vända på sig samt springa fram och tillbaka till toaletten - så ja jag har inte sovit så bra!

Men inte ska det dra ner på mitt tempo idag. Först och främst så måste jag verkligen ner och boka en tid till tvättstugan ( hoppas det finns en tid redan idag ) vill ju inte ha ett berg med tvätt. Ska höra med Viktor också när han slutar idag, ifall jag ska komma och möta upp honom efter arbetet i sånna fall. Om nu vädret vill tillåta det idag?!

V.37 ( 36+3 )

DATUM: 2011-06-15 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN


Snälla söta rara Nicholaj kan du inte komma ut snart? Inte bara för att vi saknar/längtar efter dig så otroligt mycket, det är också för att mamma tror snart att hon kommer att spricka mitt itu. Och inte vill du det?! ;) :)

Redan kommit?

DATUM: 2011-06-14 KATEGORI: TILL LITEN
Yees box! Filtarna, babaljan och badcapen har redan kommit. Var och hämtade ut paketet på konsum idag. Måste nog ha sett lite smått roligt ut när jag gick hem med det stora paketet under armen och i den andra hade jag hunden. Hihi! Inte visste jag att det skulle vara en sån stor kartong! ;P


Bara jag som tycker att det gick ovanligt fort för varorna att anlända?!
Inte för att jag klagar!

Vi fortsätter med att gissa

DATUM: 2011-06-13 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Ni glömmer väl inte att gissa?Dom olika BF datumen vi fått är:
8 Juli - Sista mens
9 Juli - Ultraljud

Han vägde 1837g i vecka 34( 33+4 ), hans mått har en avvikelse på -19,9% av det normala. Följer sin egna kurva och är helt normal bara lite liten. Han fixerade sig redan i vecka 33.
Pappa Viktor tror redan att bebben kommer runt den 25/6 men han hoppas mer på att han dyker ut den 27/6 då vi firar 3år tillsammans.

Själv tror/hoppas jag att lillen kommer den 3/7, tidigare är också välkommet. :)

Era gissnigar
Linda - 29/6 & 4/7♥
Ida - 6/7♥
Sabina - 7/7♥
Nathalie - 8/7♥
Magnus - 10/7♥
Therese - 12/7♥
Felicia - 14/7♥
Viktoria( tror också på 6-9/7♥ ) - 15/7♥
Mamma ( Ewa ) - 18/7 & 19/7♥

BM V.37 ( 36+1 )

DATUM: 2011-06-13 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Vikt: 87kg ( 65kg vid inskrivningen )
SF-mått: 32cm
Järnvärde: 120
Blodtryck: 122/80
Fosterljud: 130 s/minut

Nicholaj ligger med huvudet långt ner i livmodern, redo för att anlända snart kanske?

Beställt hem

DATUM: 2011-06-13 KATEGORI: TILL LITEN


2st BabyDan gallerfiltar ( beige & marinblå )
1st Påslakan med motiv medaljong
1st badcape + 1st badbalja

Så skönt! Nu är det bara att luta sig tillbaka och invänta paketen som kommer i veckan redan.

Packar litens BB-väska ikväll

DATUM: 2011-06-12 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Jag får börja med att be så hemskt mycket om ursäkt för den urusla uppdatteringen - FY MIG! Nåja dom här senaste två dagarna har det faktiskt inte hänt så mycket i mitt liv som är värda att dela med sig av. Har varit lite små deppig också men det är över nu och är på ett toppen humör istället. Love my life! :)

Idag så hade jag tänkt mig att hälsa på min kära mor och titta på lite av bilderna från stugan i Norge, kommer antagligen att vilja åka upp dit på en gång. Men nu är det som det är. Får sluta ögonen lite och drömma mig dit en liten stund. Det kan väl inte skada så mycket?!

Ikväll så har Viktor och jag bestämt att vi ska börja packa lillens BB-väska, allting är ju färdig tvättat och hemma i lägenheten. Det enda vi behöver är lite filtar. Men dom kommer vi beställa hem ikväll så dom åker ner lite senare.

Till Bebisen( Nicholaj ):
Babyskydd till bilen
Gallerfilt
Overall ( enligt väder )
Body & byxor stl. 50
Pyjamas stl. 50
Strumpor
Mössa
Snuttefilt
Våtservetter
Blöjor
Napp

Är det nånting mer som man behöver packa med sig till bebisen? Eller räcker det med det jag har skrivit upp här? Uppskattar gärna lite tips.

V.37

DATUM: 2011-06-12 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.


Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Egna anteckningar: Allting är ungefär som vanligt inte mycket som skilljer sig från förra veckan tycker jag. Det enda måste nog vara att jag har mer molvärk och läcker väldigt mycket vätska från kroppen. Är väldigt jobbigt och tungt nu. Kom nu bebis, kom!

 

Gårdagens shopping

DATUM: 2011-06-10 KATEGORI: TILL LITEN

Ja igår så fick jag ju med mig hem lite saker till lillen. Var inne i farsta med min kusin Nathali, riktigt kul var det att få komma bort från nynäshålan ett tag. Behövdes verkligen! Men jag ljuger ju om jag säger att jag inte var helt slut när jag kom hem. Fick lida lite för allt spring mellan alla dessa affärer - det var värt det! Fick ju med mig så mycket kläder för inte en för dyr peng + en nässug och ett tre pack sommar strumper till moi. Lite stolt över mig själv att jag inte handlade allt som föllt mig i smak ( inredningsprylar, kläder m.m ) allt fokus var till den lille i magen.

 

Hihi! ME ♥ SHOPPING

V.36 ( 35+3 )

DATUM: 2011-06-08 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN


Badbollsmagen!♥
"Du får gärna titta ut nu bebis"

Doktorns order = vila?

DATUM: 2011-06-07 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Fick precis ett samtal från Dr. Obasi där hon undrade hur jag mådde, om jag hade tagit blodprovet och att jag skulle vila mycket pga tillväxten på bebis i magen. Hon undrade också vad jag gjorde på dagarna m.m.

Vad har jag missat? Får jag inte gå på "långa" promenader längre eller lyfta tyngre lyft? Måste jag "vila" som det nu kallas?

Mommy whants you out

DATUM: 2011-06-07 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Kan inte bekämpa det längre och kan inte skjuta upp på det mer. Nu måste den ut - navelpiercingen alltså. Börjar bli lite obehagligt att ha den i + att jag börjar bli lite röd runt den översta kulan. Men om det inte hade varit för det så hade den stannat där den sitter!

 

Man kan säga att jag har lite svårt att släppa greppet där oavsett om det handlar om en ynka liten piercing som man kan göra "om" efter gradiviteten. Tror det hela handlar mer om de psykologiska och jag vill fortsätta vara mig själv. Har märkt bara den senaste veckan hur min kropp förändras radikalt, utan att jag kan göra nånting åt saken. Pratar om bristningarna som jag har fått på magen och jag svär på att dom kom under en natt ungefär. Så fort gick det! Innan har jag bara haft på höft- partiet och då gjorde det mig inte så mycket bara det hölt sig i det området ( tyckte jag ). Säger bara att det vart väldigt chockartat när jag upptäckte ränderna på magen.

 

Kan jag bli mycket större nu? Skulle inte tro det! I sånna fall kommer jag ju bokstavligen att brista itu. Tycker att lillknodden kan ta och komma ut nu, för större det jag ju inte bli?!?!

Lite självberöm bara

DATUM: 2011-06-06 KATEGORI: ALLMÄNT
Nu har jag varit duktig, städat hela morgonen och blev klar nu. Återstår bara att lägga in dom vikta kläderna i byrån sen är allting klart! Tycker nog allt att jag är värd lite mörk choklad och jordgubbar nu. Kanske man ska ta och möta upp stor- älsklingen när han har slutat jobbet. Då kommer det garnaterat hem lite godsaker.. ;)

Det fullständigt bara vattnar i munnen av att kolla på bilderna under - omg jum jum!


 

V.36

DATUM: 2011-06-05 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Egna anteckningar: Har märkt skillnad i förvärkarna väldigt tydligt nu i det sista - dom har blivit mycket kraftigare och mer intensivare. Nu för tiden när man är ute och promenerar så måste man nästan förvänta sig att det kan komma någon samandragning eller värk i livmodern.
Så mysigt när man känner lill- älsklingens små fötter trycka mot sidorna av magen. Bara i enstaka fall kan det kännas lite obehagligt ( tex. när det skaver mot rebenen m.m. ), men det glömmer man snabbt bort när man smeker lite ömt om hans små fötter och får respons.

När kommer Nicholaj?

DATUM: 2011-06-04 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Ni glömmer väl inte att gissa?Dom olika BF datumen vi fått är:
8 Juli - Sista mens
9 Juli - Ultraljud

Han vägde 1837g i vecka 34( 33+4 ), hans mått har en avvikelse på -19,9% av det normala. Följer sin egna kurva och är helt normal bara lite liten. Han fixerade sig redan i vecka 33.

Lite saker till Nicho

DATUM: 2011-06-04 KATEGORI: TILL LITEN

Detta va vad vi fick med oss hem idag:
2st paket blöjor
våtservetter
skötunderlägg
tops
nappflaska
napp(ar)
modersmjölkersättning
vällingskopa/doserare
näsdroppar
inotyol
bepanthen

Förvärkar är inte att leka med

DATUM: 2011-06-03 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Ajajaj fy satan vilka förverkar jag hade igår kväll. Dom var verkligen inte att leka med, har fått det innan ett antal gånger men absolut inte sånna här kraftiga och intensiva. Var nästan så att jag började fundera på om dom "riktiga" verkarna hade satt igång. Tur att det hela började avta runt 12 tiden. Måste ju tillägga också att man kände sig rätt så mör i hela magen idag när man vaknade till på morgonen.

Hur ska det gå när det verkligen är på alvar och bebisen vill titta ut? Börjar bli skrämd när jag tänker på det särsklit efter det som inträffade igår och hur jag reagerade på just den smärtan.. Denna nojja säger jag bara!!

Gravidstatus

DATUM: 2011-06-03 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Status: Trött och ivrig
Svårigheter: Foglossningen och den retande halsbrännan
Cravings: Jordgubbar och choklad vill jag gärna ha
Info: Springer upp och ner till tvättstugan
Vikt: +20kg
Vecka: 35 ( 34+5 )

V.35 ( 34+3 )

DATUM: 2011-06-02 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN


Den "lilla" magen börjar drastiskt att sjunka ( eller rättare sakt det började den redan göra för någon/några veckor sedan, men nu är det mer märkbart )
Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin