Planer för dagen

DATUM: 2011-04-30 KATEGORI: ALLMÄNT
Vi säger väl godmorgon då. Har försökt med att ta en liten "längre" sovmorgon idag, gick ju sådär. Dagens planer idag är i alla fall att åka upp till byggmarknad och köpa lite material till skötrummet och köpa färg + sandpapper så vi kan få bebissängen helt klar. Runt halv sju snåret så är jag bort bjuden på middag hem till min pappa. Hoppas lite på att Viktor tänker följa med också, det skulle göra både mig och min far glada. :)

Ska försöka ha kameran uppe i högsta hugg! *Påminnelse till mig själv!*

Min vanliga tur

DATUM: 2011-04-29 KATEGORI: ALLMÄNT

Det är nog inte alla som lyckas spilla ner hela väggen och lite av kylskåpet med yoghurt på morgonen. Tur e att jag fick lite assistans av "päls- monstret", tack monstret!

 

Uppdaterad gissnigslista

DATUM: 2011-04-28 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Glöm inte att passa på att lägga era egna gissnigar här! Kommer att uppdatera denna lista oftare nu.

Dom BF datumen som vi har fått är:

8 Juli - Sista mens
9 Juli - UltraljudEra gissnigar
Viktor( pappa ) - 25/6♥
Sabina - 7/7♥
Therese - 12/7♥
Felicia - 14/7♥
Viktoria( tror också på 6-9/7♥ ) - 15/7♥

BM V.30 ( 29+4 )

DATUM: 2011-04-28 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Nu är det bestämt att jag ska få ta järnsprutorna tre gr i veckan under två veckors tid, det är ett måste nu om jag ska klara av en förlossning.

Vikt:
79.1kg ( 65kg vid inskrivningen )
SF-mått: 27cm
Järnvärde: 94
Blodtryck: 130/75
Fosterljud: 140 s/minut


Kramper i benen

DATUM: 2011-04-28 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Har aldrig haft problem med det innan. Om man ska räkna på hur många gånger jag har fått sendrag i mitt liv så kan jag räkna upp det på en hand. Så man kan ju säga att jag är inte riktigt van vid att få sånna smärtor.

Tills nu! Får det varje morgon i benen eller i ett av dom. Vilken smärta och det bästa som hjälper är att trycka bort smärtan. Nej det är inte kul att vakna hetsigt på morgonen bara för att man får det. Skulle gärna skippa det, ska prova att:


•Drick ett glas mjölk innan du går och lägger dig för att få en snabb boost av kalcium och kalium.

• Undvik att stå eller sitta med korslagda ben under längre stunder.


• Rör och vicka på fotleder och tår när du tittar på TV, äter middag eller sitter en längre stund.


• Stretcha vadmusklerna (se
Hur du blir av med benkramper nedan) flera gånger innan du går till sängs.

Uppdatering av bebislistan

DATUM: 2011-04-27 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Åka Vagn:
Vagn
Regnskydd
Myggnät

Kudde
Filt
Åkpåse
Vagnleksak
Reflexer

Åka Bil:
Babyskydd
Solskydd
Leksak

Sova gott:
Vagga
Spjälsäng
Spjälskydd
Madrass
Filt eller täcke
Kudde

Dra-på-lakan
Påslakan
Nattlampa

Sköta om:
Skötbord
Skötbädd
Våtservetter
Blöjor
Blöjhink
Leksaksmobil
Skötväska
Tops till navelrengöring

Mini-Apotek:
Inotyol, kräm mot röd bebisrumpa
Bepanthen
Renässans, näsdroppar för spädbarn
Febertermometer
Näs-Frida

Äta mat:
Amningsbh
Amningsinlägg/kupor
Amningskudde
Handdukar
(till eventuellt kräk)
Pump
Nappflaska
Flaskborste
Modersmjölkersättning

Bada:
Badbalja
Tvättlappar av frotté
Babyolja
Babyshampo
Badhanduk med huva

Övrigt:
Kläder
(men vi ska absolut ha mer)
Filtar
Bärsele
Babysitter
Snuttefilt
Nalle/gosedjur
Bitleksak
Babygym
Napp
Handdukar
Plastad frotté
Haklappar

V.30 ( 29+3 )

DATUM: 2011-04-27 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Gårdagen

DATUM: 2011-04-27 KATEGORI: ALLMÄNT
Hade det jätte trevligt igår förutom vänte tiden på sjukhuset. Blir nog aldrig av med min vanliga tur där inte, får alltid vänta i evigheter oavsett om jag har en bokad tid eller inte. Nåja när vi var klara med allt där så drog vi vidare till handen. Vi alla tre ( fyra ) var så uthungrade när vi kom fram så vi slängde i oss "mat" från subway på engång. Snabbt där efter så drog vi runt i en massa affärer. Hittade så mycket fint som jag ville ha med mig hem. Men snart så får jag föräldrapenning, håll ut Mica håll ut!

Direkt efter jag hade kommit hem igår så drog jag hem till min mamma. Hon har varit hund vakt åt Hendrixen hela påsken. Måste erkänna att det har varit väldigt skönt att få slippa tänka på honom ett tag men dock så har jag saknat de lilla yrvädret otroligt mycket. Men nu är han hemma igen.

zZzzZz

DATUM: 2011-04-26 KATEGORI: ALLMÄNT
Godmorgon, godnatt eller hur var det nu? Att jag går upp tidigt på morgonen är inget ovant för mig men det här är ju fasiken löjligt. Men ska man vara fin så får man lida pin. Tänker ju absolut inte åka utanför nynäs och se ut som ett troll där går gränsen! Därför detta tidiga inlägg.

Dagens planer är i alla fall att åka in till huddinge för spruta ( antikropps ), kommer att möta upp min kusin Nathali vid flempan. Efter de roliga läkarbesöket så ska vi vidare till handen. Ska passa på att fönstershoppa lite grann. Så att när pengarna rullar in är det bara att beställa hem dom kläderna som ska in till min nya garderob + lite av babys kläder, men där vill jag nog åka in fler gånger och köpa det mesta på plats.

Spjälsängen är nu hämtad

DATUM: 2011-04-24 KATEGORI: TILL LITEN
Idag så åkte Viktor och jag till vega i haninge och hämtade/betalade för babys säng. Måste ju säga att den var mycket finare i verkligeheten än vad den var på bild. Själva sängen var från babyland, höje på tre steg + madrass, kudde och "tummens" spjälskydd. Den enda skravanken som fanns var att färgen hade blivit lite nött men det var skit samma. Ska ju ändå slipa ner den lite och måla om den svart.

Tycker själv att vi har gjort en jätte bra affär och är jätte nöjd. 300:- är ingenting för det vi fick sen var ägarna till den innan så otroligt trevliga.Förutom att vi har hämtat sängen idag så har vi bara spenderat hela dagen utomhus hemma hos min mamma. Blev bjudna på tidig påskmiddag eller vi kan nog kalla det för grillning istället. Mysigt som alltid var det i alla fall! Fick mig ett påskägg också, som jag och Viktor ska dela på. Antar att vissa saker blir man aldrig riktigt för gammal för.

Det blev ingen hemlis

DATUM: 2011-04-24 KATEGORI: ALLMÄNT
Jag och Viktor hölt ju på med en "hemlis" som vi skulle lägga ut både på bloggen och facebook. Kan säga att det var i form av påskens tema. Vi skulle ha målat hela magen som ett stort påskägg m.m. och haft det som påskkort- tråkigt nog så hade vi köpt helt fel färg och pensel så vi kunde inte genomföra det. :(

Försökte ett tag men var tvungen att avbryta det hela för att jag fick så ont i huden av den rispiga penseln. Det blev inte heller bättre när färgen började torka in i huden. Så jag med familj får önska er en Glad Påsk så hära istället!


V.30

DATUM: 2011-04-24 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Egna anteckningar: Nu rör han sig så mycket så att hela magen nästan flyttar sig från sida till sida. Det är så ballt att se när hela magen rör på sig! Nu på tisdag ska jag in till huddinge och få antikropps-sprutor och på torsdag är det BM dags igen. Lovely, det börjar närma sig nu.

Hemlis

DATUM: 2011-04-22 KATEGORI: ALLMÄNT
Hihi idag ska jag och Viktor göra en sån rolig och kreativ grej. Tänker inte säga vad det är vi ska göra, lägger upp bilder senare på resultatet. Cant whait!

Barnvagnen är nu beställd

DATUM: 2011-04-21 KATEGORI: TILL LITEN

Äntligen har vi nu beställt hem barnvagnen. Vi tog ett paket pris så vi fick med babyskydd

( bilbarnstol ), myggnät, regnskydd och skötväska. Allt det för bara 4290:- som hittat eller hur?!?! Barnvagen som vi beställde hem är en helsvart Focus.

 

Hoppas den kommer snart! Vill ha den nu!

 

Video på rörelser

DATUM: 2011-04-20 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Så där ja, nu har jag äntligen fått med ett utav lill- älsklingens aktiva morgon stadier. Brukar alltid ha den turen annars med att han lägger av så fort man blockar upp kameran.

Men se jag lyckades!

 

 

Kolla noga! Annars kanske ni missar det roliga!

V.29 ( 28+3 )

DATUM: 2011-04-20 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Inköpslista till bebis

DATUM: 2011-04-19 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Åka Vagn:
Vagn
Regnskydd
Myggnät
Kudde
Filt
Åkpåse
Vagnleksak
Reflexer

Åka Bil:
Babyskydd
Solskydd
Leksak

Sova gott:
Vagga
Spjälsäng
Spjälskydd
Madrass
Filt eller täcke
Kudde
Dra-på-lakan
Påslakan
Nattlampa

Sköta om:
Skötbord
Skötbädd
Våtservetter
Blöjor
Blöjhink
Leksaksmobil
Skötväska
Tops till navelrengöring

Mini-Apotek:
Inotyol, kräm mot röd bebisrumpa
Bepanthen
Renässans, näsdroppar för spädbarn
Febertermometer
Näs-Frida

Äta mat:
Amningsbh
Amningsinlägg/kupor
Amningskudde
Handdukar
(till eventuellt kräk)
Pump
Nappflaska
Flaskborste
Modersmjölkersättning

Bada:
Badbalja
Tvättlappar av frotté
Babyolja
Babyshampo
Badhanduk med huva

Övrigt:
Kläder
(men vi ska absolut ha mer)
Filtar
Bärsele
Babysitter
Snuttefilt
Nalle/gosedjur
Bitleksak
Babygym
Napp
Handdukar
Plastad frotté
Haklappar

Tisdag

DATUM: 2011-04-19 KATEGORI: ALLMÄNT
Godmorgon på er allihopa, blir aldeles varm inuti mig när jag tittar ut och ser detta väder. Denna dag skall tillbringas ute! På med solglasögonen, ett lite tunnare linne och dra fram solstolen. Även denna "valross" ska få färg och hör sen!

Gammal bild från sum- 2009

Halsbränna

DATUM: 2011-04-18 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Om det är nånting som får mig att verkligen tröttna på att vara gravid så är det denna eländiga halsbränna. Missförstå mig inte, jag älskar att vara gravid för övrig men det är bara så tröttsamt att ha en konstant halsbränna under hela dagen jämt och ständigt. Finns nästan ingenting som hjälper i mot detta besvär. Den är så intensiv så att
jag hostar ibland extremt.Ska ta och sätta på en kastrull med te och en panna kaffe till Viktor. För att sedan invänta mitt favorit program "En unge i minuten", tror bestämt att jag kommer få höra samma visa från Viktors mun detta avsnitt också.

-Är det verkligen så bra att du ser det här? Jag tycker att du inte borde se det här!

Han kan bara vara tyst där och titta på programet gemensamt med mig istället. Jag blir ju inte mindre avskrämd för min egna förlossning bara för att jag tittar på när andra kvinnor genomgår det jag själv snart ska få uppleva. Men om ärligheten ska fram så kan jag ju konstatera att jag är lite små skraj inför allt som står framför en. Men då är jag också minst lika ivrig inför vad som ska ske. Längtar nått otroligt efter min egna lilla bebis!

Äntligen..

DATUM: 2011-04-18 KATEGORI: ALLMÄNT
..måste jag nog ändå säga. Mina anställningsbevis papper har nu kommit hem i posten. Så nu kan jag äntligen fylla i pappret som ska till försäkringskassan, kommer postas i morgon eftersom jag gärna vill göra kopior på bevisen innan.

Snart får man reda på vad jag får för mammapeng. Som planerat så ska jag börja ta ut dom redan 60 dagar innan beräknad förlossning, har ju ändå inget arbete för tillfället. Hoppas allting går fort nu! :)

Har ni glömt

DATUM: 2011-04-17 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Ni har väl inte glömt "Gissa datumet" här på bloggen.

Kom igen! Var inte blyga, alla får vara med. :)

V.29

DATUM: 2011-04-17 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Egna anteckningar: Nu börjar min sömn sakta men säkert att hamna i kläm. Sover väldigt oroligt om nätterna och vaknar ofta. Börjar drömma mer nu än innan! Förut tyckte jag själv att jag aldrig drömmde om något och att jag aldrig kom ihåg det dan efter. Nu är det tvärt om.

Snurrig mamma

DATUM: 2011-04-16 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kanske bara nått jag har fått för mig men fasiken vad jag tycker att folk stirrar på en när man är ute och traskar. Blir nästan lite irreterad när man känner av dessa stirrande blickar!

Nog om det tänkte nu berätta istället om mina extremt konstiga tankar som snurrar runt i huvudet. Jag och Viktor tog ju reda på könet när vi var på rutinultraljudet, såg tydligt snoppen på lillkillen. Eftersom man såg det så tydligt så tyckte inte BM att det var nödvändigt att kolla mer och extra "noga" ifall det kunde vara något annat. Trots det så tänker jag ofta nu på ifall det skulle kunna vara en flicka i magen.

Fråga mig inte varför jag håller på att innbilla mig sånna saker. Är så fundersam i dagens läge, tankarna fullkomligt bara sprakar i huvudet på mig.

* Vi vet ju att du är en liten kille, så vad håller mamma på med?*

Sparkar utanpå magen

DATUM: 2011-04-15 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Hihi! Man kan se utanpå magen nu när han sparkar, hur läckert är inte det på en skala 1 till 10?! Ska försöka få med detta på ett vidioklipp någon gång den här veckan eller nästa.

Bjuder på en liten bild- jämförelse. Ofattbart att det händer så mycket med kroppen på bara en sån kort tid. Inte undra på att man inte hänger med svängarna ibland och tror att man fortfarande kan smita förbi någon/nått. :)


v.20                                              v.22

v.24                                       v.28 ( nu tid )

Oförskämt trött

DATUM: 2011-04-13 KATEGORI: ALLMÄNT
Det är oförskämt hur trött jag är och ändå har man inte gjort nånting idag förutom att bara slappa. Vilket liv man har ibland! Ända "nyttan" man har gjort idag är väl att man har varit ute med hunden men det är ju snarare en självklarhet.

Nej nu får Viktor allt ta och komma hem, känner för lite närhet och någon att prata med.

V.28 ( 27+3 )

DATUM: 2011-04-13 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Vad gör du där inne ?

DATUM: 2011-04-12 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Den frågan ställer jag mig ofta nu, men särskilt igår.


Han har börjat med nått helt nytt nu. Blir nästan lite skrämd när han gör detta! Först så viprerar/skakar hela magen efter det så kommer det alltid mycket bök och stök. Men det är viprerandet som gör mig lite smått orolig. Ligger jag fel så att han tar skada eller är det bara en massa rörelser? Oavsett så är det ganska läskigt och obehagligt när detta händer. Igår så inträffade detta x-antal gånger under kvällen samt lite under natten då han höllt mig vaken.

 


Du är mitt hjärta

DATUM: 2011-04-11 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Extremt sjuk under kvällen

DATUM: 2011-04-11 KATEGORI: ALLMÄNT
Varning för känsliga läsare!

Ush, fy fan det är det ända jag kan säga om gårdagens spektakel. När jag och Viktor sitter och tittar lungt och stilla på BB så börjar jag först tycka att allting är så otroligt varmt och därför börjar jag svettas mer. Sen kommer det som magknip som sträker sig över hela magen, från buken till rebenen. Strax där efter går jag snabbt på toaletten ( behöver nog inte skriva vad jag skulle göra där ) men det slutade med att jag var tvungen att ställa en hink framför mig också. Det spruta från båda ändarna! Tillslut kunde jag med all min kraft krypa in i duschen och sitta där inne med rinnande kallvatten över hela mig för att senare ta mig till sängen och säga "go kväll".

Trodde jag, strax där efter var jag tvungen att springa till toaletten igen men denna gången var det bara en massa kräkningar. När det väl var över så fyllde jag en hink med lite vatten och tog med mig den till sängen. Så fick den stå där neranför min sängkant så fint, i fall jag nu inte skulle hinna till toan under natten.

Det var riktigt längesen jag kände mig så liten som jag gjorde igår kväll. Ville bara "dö" ungefär. Tur för mig att jag hade Viktor där i närheten som kunde agera lite slav en stund innan jag blundade till. Vad skönt det är att ha någon till person när man mår så dåligt. Utan en hjälpande hand hade man nog mått ännu sämre.

+et var ju också att jag hade det lite svårt att somna under natten pga bäckenet. Kunde knappt ligga på någon sida utan att snabbt byta ställning hela tiden.

När kommer Nicholaj ?

DATUM: 2011-04-10 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Då var det exakt 90 dagar kvar nu tills beräknat BF, spännande! Eftersom det nu inte är så lång tid kvar så tänkte jag starta en liten gissningslista till liten i magen. Tycker det är väldigt roligt att få höra vad folk tror själva. Så vad tror ni? Vilket datum tror ni våran efterlängtade lilleman kommer att komma till värden?


Dom BF datumen som vi har fått är:

8 Juli - Sista mens
9 Juli - Ultraljud

Han är precis under "svensson-linjen" i dagens läge, men mycket kan än hända.
Era gissningar

V.28

DATUM: 2011-04-10 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Egna anteckningar: Oj vad allt börjar bli tungt nu. Att bara böja sig ner är jobbigt och magen kommer alltid i kläm. Börjar bli mer nervös/förväntansfull för BF, tänker mer nu på vad som verkligen ska hända och vad jag ska genom gå. Tänker ofta på hur jag vill att min förlossning ska vara och hur det ska gå till.

Rulltrappa? Ja tack!

DATUM: 2011-04-08 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Springer upp och ner för dessa älskade ( NOT! ) trappor varje timme. Kan säga med all min ärlighet att foglossning kombinerat med trappor är verkligen inget att leka med! Om det ändå kunde finnas en rulltrappa ner till tvättstugan, då skulle jag vara glad. Men snart är tvätten klar och då kan jag tjocka ut mig i soffan och också ta fredag. En smekning av magen väntar mig också då Viktor har lovat mig det. Tycker det är så himmla skönt med lätta små smekningar över magen, nästan som en massage. Tar bort spänningarna på nått sätt.

Hektisk morgon eller ?

DATUM: 2011-04-08 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Si så där då har man ringt och avbokat tiden till läkaren ( järnsprutorna ), har pratat med Viktor lite smått om det. Men jag/vi vill helst av vänta ett litet ag till och verkligen ge pillrerna en chans. Tycker det är onödigt dyrt med dessa sprutor. 5st anpuller skulle gå på runt 800kr, jag känner mig frisk och kry så vid nästa MVC möte ska jag ta upp det igen och kolla hur mycket Hbt ligger på. Kommer nog att ta sprutorna om dom verkligen vill och starkt rekomenderar det.

Om inte så länge ska jag börja röra mig till arbetsförmedlingen för en uppföljning av mitt jobbsökande. Detta kan nog bli roligt! Det ända jag har sökt ungefär är på mina gamla jobb, har ringt och tjatat. Men jag har dessvärre inte skrivit upp något av det på det där pappret som man sedan ska ha med sig. Aja kan väl berätta vad jag har gjort istället?!?!


Nepp slänga i sig lite frukost låter inte så dåligt i mina öron just nu. Får bli fil och havrekuddar, en bra start på dagen! Medans ska jag bara mysa med magen som har hållt mig lite vaken i natt och kika lite på BB. :)

V.27 ( 26+3 )

DATUM: 2011-04-06 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Dagens

DATUM: 2011-04-05 KATEGORI: ALLMÄNT
Humör: Ledsen
Plus: Musik och apelsin jucie
Minus: Hur jag känner mig
Kläder: Mammajeans och tubtopp
Låt: Linkin Park - "The Catalyst"
Planer: Ta det lungt och försöka tänka på annat
Mat: Det jag orkar få i mig
Drog: Apelsin jucie m. fruktkött
Måste: Ta disken
Vill ha: Mig själv tillbaka
Ser fram emot: 9 juli

Vi alla kan ha..

DATUM: 2011-04-05 KATEGORI: ALLMÄNT
..sånna här dagar då vi bara vill dra täcket över huvudet eller sjunka in i golvet. Är riktigt deppig idag och vill bara gå under jorden ett tag.

Babysittern

DATUM: 2011-04-04 KATEGORI: TILL LITEN

Såå fucking adorable, tror jag smäller av. Kan inte sluta le när jag tittar på den och ha vetskapen om att snart så ska mitt lilla kärleksknyte sitta och gunga i den.

 

Åh som man längtar!♥

V.27

DATUM: 2011-04-03 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Egna anteckningar: Han är nu riktigt aktiv där inne och kan till och med röra sig lite på nätterna. Än så länge stör jag mig inte utav hans nattliga rörelser, tycker bara det är lite mysigt att känna av honom när man ska upp och gå på toan mitt i natten. Tyckte jag fick syn på när magen rörde sig här om dagen men det kan ha varit jag som inbilla mig också. Får vänta och se. Tittar ofta ner nu på magen så att jag inte missar nått! För övrigt så mår vi båda toppen om man bortser mitt Hb besvär och bäcken problem.

Du vet att du är gravid när..

DATUM: 2011-04-02 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- När det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar för att komma ur soffan
- När din sambo måste hjälpa dig av med jeansen
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/hostar.
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för processen att plocka upp det är alldeles för omständig
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd.
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna".
- När godisskålen får prioritet före middagen.
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan.
- När allt blir tungt.
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan måste sätta sig ner
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du gråter för något nytt du aldrig gråtit för innan.
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När du inte längre kan ligga ansikte mot ansikte med din partner för att magen är ivägen
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen är det enda du hinner pga graviditeten
- När din partner faktiskt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du helst vill gå i mjukisbyxor än andra byxor.

99 dagar kvar

DATUM: 2011-04-01 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN


Att det är 99 dagar kvar tills du är beräknad att komma till oss är ganska ofattbart. Tiden går ofantligt fort, känns som om det var bara igår man fick reda på att två skulle bli tre. Blir lite smått nervös när jag tänker på vad som ska hända eller vad som kommer hända. Men det råder ingen tvekan om saken att du är mycket älskad och att du blir bara mer älskad för var dag som passerar förbi. Jag avgudar redan dig fast du inte riktigt är här än. Vill inget annat än att ha dig i min famn i bland. Lukta på ditt hår, smeka din kind och trösta dig när du är ledsen. Det är du som är mitt liv, min framtid och mitt hjärta!

MVC

DATUM: 2011-04-01 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Var på MVC igår och mätte magen, kollade hjärtljuden och hur blodet var. Kommer fasiken inte ihåg vad jag hade för mått men det var tydligen bra. Kan säga att allting var perfekt förutom mitt blodvärde som alltid är lågt. Hade 90 i blodvärde denna gång fast jag har knaprat i mig en massa piller och ätit järnberikad mat. Lite konstigt att jag mår så bra som jag gör fast mitt låga Hb, nåja man kan ju inte göra så mycket mer där. Bara bebisen är okej där inne!

Haha måste ju få skratta lite åt ungen där inne. Han är så envis! Precis som förra gången när vi skulle lyssna på hans lilla hjärta så fick vi bara höra en pytte liten stund innan han sparkade till hårt och vände sig om. Vi försökte på nytt men nej han hade minnsan bestämt sig om att här ska ingen få höra på mig inte. Han börjar redan bli lik mig i sättet, är det en posivtiv grej?!?!

Fick min första prick på kurvan och tydligen så ligger jag precis snäppet under "svensson-linijen". Har varit lite orolig i fall det skulle bli ett stort barn men han brås på mig och sin far.  *Lättnad* Vi båda två var själva "normal stora" barn när vi föddes. Viktor var på 2800g och jag låg på 3200-3300g,


Glömde nästan berätta att Viktor följde med denna gången också. Det var otroligt skönt att han var med och fick höra med egna öron och få svar på sina egna funderingar som han har haft. Kan också till lägga att det nästan var som en tyngd från mina axlar som försvan när han följde med. Nu fick han höra med egna ord om vilka konsekvenser som finns ifall jag nu skulle inte äta min medecin, förlora mer än 1l blod m.m.
Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin