RING KLOCKA RING

DATUM: 2010-12-31 KATEGORI: ALLMÄNT
Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
mot rymdens norrskenssky och markens snö;
det gamla året lägger sig att dö...
Ring själaringning över land och vatten!

Ring in det nya och ring ut det gamla

i årets första, skälvande minut.
Ring lögnens makt från världens gränser ut,
och ring in sanningens till oss som famla.

Ring våra tankar ut ur sorgens häkten,

och ring hugsvalelse till sargad barm.
Ring hatet ut emellan rik och arm
och ring försoning in till jordens släkten.

Ring ut vad dödsdömt räknar sina dagar

och forngestaltningar av split och kiv.
Ring in ett ädlare, ett högre liv
med bättre syften, mera rena lagar.

Ring ut bekymren, sorgerna och nöden,

och ring den frusna tiden åter varm.
Ring ut till tystnad diktens gatularm,
men ring till sångarhjärtan skaparglöden.

Ring ut den stolthet, som blott räknar anor,

förtalets lömskhet, avundens försåt.
Ring in det rätta på triumfens stråt,
och ring till seger mänsklighetens fanor.

Ring, klocka, ring... och seklets krankhet vike;

det dagas, släktet fram i styrka går!
Ring ut, ring ut de tusen krigens år,
ring in den tusenåra fredens rike!

Ring in den tid, då andarna befrias

ur själviskhetens sammansnörda band.
Ring mörkrets skuggor bort ur alla land;
ring honom in, den bidande Messias.

NYÅRSAFTON

DATUM: 2010-12-31 KATEGORI: ALLMÄNT
Då var det nyår. Jäklar vad fort tiden går. Idag så är planerna att vi ska vara uppe hos Magnus och Viktoria vid klockan tre redan. Ska laga mat tillsammans och fira in det nya året. Trevligt! Tar med oss hunden också, ingen ska vara ensam på nyår. Och inte för att glömma. Kameran är ett måste den får vi absolut inte glömma!

♥( vårat första nyår tillsammans )♥


Hoppas ni alla får det lika trevligt idag som vi ska ha det.. Gott nytt år & en god fortsättning önskar Mica, Viktor & lilla bebis i magen♥

MINA NYÅRSLÖFTEN

DATUM: 2010-12-30 KATEGORI: ALLMÄNT

 


Vad är era nyårslöften?♥

DAG 13

DATUM: 2010-12-30 KATEGORI:
Den här veckan har varit fylld av kärlek och närvaro. Jag säger bara födelsedagar, julafton och en massa middagar med familjen. Det borde täcka hela min vecka.. Bara mys med the familja!♥

BESTÄLLT HEM

DATUM: 2010-12-29 KATEGORI: TILL MAMA&PAPA

lovleymamma REA pris


lovleymamma REA pris

H&M

H&M

H&M
( även i vit )H&M

H&M

Allt detta klickade jag hem för sammanlagt 1100:- nånting och då kan man bortse att alla produkter fån H&M inte var på någon REA. Försökte hitta nånting fint även där för ett mindre pris men allting som dom hade på rean tyckte jag inte var fint eller rättare sakt det var inte min stil. Och jag tycker det är viktigt att hålla kvar sin stil även fast man är gravid. Vill ju vara snygg för min man här hemma! ;)

DAG 12

DATUM: 2010-12-29 KATEGORI:
I min handväska möts man av en mobiltelefon, plånbok, tuggumin, Ipod, lepsyl, läppglans, handkräm, hundbajspåsar, vantar, nått enstaka kvitto och ett mynt eller två. Och allting ligger huller ombuller förutom plånkan och mobilen.

V.13 ( 12+3 )

DATUM: 2010-12-28 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Nu kan man se en kula även när jag har kläder på mig, dags att köpa mammakläder nu.

HUR SER DU UT

DATUM: 2010-12-28 KATEGORI: ALLMÄNT

Vilken underhållande application. Har suttit och gjort kanske samanlagt 10 bebisar och alla får sin fars näsa och mina ögon. Dom flesta fick lockigt eller vågigt hår som denna men det här var den enda som fick blont hår. Som jag är ganska så säker på att vårat barn kommer att få om inte det blir rödblont vill säga.

DAG 11

DATUM: 2010-12-28 KATEGORI:
Jag har två syskon. Innan brukade jag kalla dom för små monster men nu är dom bara för goa.

• Max 17år , vi två var små busfrön konstant och tyckte det var roligt med spänning. Kommer ihåg den så kallade "arga gubben" på vårat kvarter. Oj så läskig han var! Men ändå så skulle vi bestämt ta oss över genvägen som var brevid hans hus. Eller det där läskiga gamla huset där det bodde en häxa, fast ingen av oss hade någonsin sett nån häxa där. Ändå var man tvungen att kuta förbi detta hus varje gång det blev mörkt.

• Isac 12år , du har alltid varit den lilla och kommer tyvär att vara det livet ut. Kan inte knippa i huvudet att du ska bli större. Vill komma ihåg dig som den där lilla bebisen med krit vitt hår och pepparkaks hy uppe i norge. Men man måste inse fakta lillskiten blir större. Du fyller ju liksom 13år i sommar och blir tonåring.

VÄRDENS BÄSTA PAPPA

DATUM: 2010-12-27 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Nu sitter jag med den varma kaffekoppen i handen och kom på en "insedent" som hände igår. Det var mer en fin grej. Viktor låg och hölt om mig i soffan igår ( jag lika trött som vanligt ) så tog han sakta sin hand mot min mage. I vanliga fall så hade jag säkert tagit bort hans hand ganska så snabbt men den här gången så var det rätt så mysigt, så den fick vara kvar. Han hölt kvar handen ett bra tag och man kunde nästan känna att det var nånting i luften. Sen blixt snabbt så tog han bort handen och vände sig ifrån mig. Jag frågade honom vad det var för nått? Men han ville inte äns titta på mig. Jag blir lite engslig och frågar honom igen och tittar mer noga på hans ansikte. Då får jag snabbt syn på tårar i hans ögon som han torkar bort. Då fattar jag lite och frågar honom igen, mest bara som en bekräftelse.

Han svarar: Kom på nu att min son eller min dotter ligger där inne..

Hur rörd blir inte jag. Visst han har visat känslor för det här innan och sånt. Men jag tror att det riktigt sjönk in i honom att han skulle bli pappa igår. Han börjar nog boa sig själv mer och mer precis som jag har gjort. Men för min del så är det ganska enkelt. Jag menar, jag bär ju liksom på barnet och får mammakänslor nästan direkt när man får reda på att man är havande. För mannen så växer man in i det men inte lika snabbt..

En sak som jag är säker på det är att mitt barn kommer få "värdens bästa" pappa.

TRÖTT

DATUM: 2010-12-27 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN


Tröttheten tar över mig. Känns som om jag bara sover och är sömnig hela tiden. Är inte roligt att vara så här när man är van att ha full energi hela tiden. Har provat det mesta men inget hjälper. Dom på MVC sa att jag skulle bli så mycket piggare när jag skulle börja äta järntabletterna. Men jag tycker att det bara har blivit tvärt om! Sen jag började med dom så har jag blivit så mycket trögare.

Får ta mig själv i nackskinnet och dra mig till affären och handla lite mjölk till kaffet, kanske en kopp ger mig lite snabb energi till att städa. Tar med mig hunden också.

Om någon har ett tips så vill jag jätte gärna höra det.?

DAG 10

DATUM: 2010-12-27 KATEGORI:
Har aldrig riktigt trott att man kan ha en "bästa" vän. Hur kan man ha de? För min del så är det flera vänner/ vänninor som jag riktigt tycker om och litar på till 100%. Visst ibland kan det hända att man umgås med just en person lite mer under en tid men sen så skiftar det igen. Men man tycker ju inte mer om den som man umgås mest med. Kan säga att man har olika kärlek till allihopa. Men alla är vi olika och tur är väl det! Annars hade det varit en riktigt tråkig värd vi hade levt i.

GRATTIS BROR

DATUM: 2010-12-26 KATEGORI: ALLMÄNT
Jag får ta och gratulera. Min fina "lillebror" Max fyller 17år idag, vart tar tiden vägen. Känns som om det vore i går när vi bara var små skitungar som sprang runt på mörbyvägen och gjorde hyss. Så grattis på dig *bamsekram* !

Igår så vart jag och Viktor bjudna på middag hemma hos min pappa och jenny. Åh vad hon hade lagat mat! Det fanns köttbullar, prinskorvar, kött, potatisgratäng, sallad och bröd ( jag äter inte rött kött så jag tryckte i mig det i fet text ). Men det var jätte gått. Var tvungen att ta mig två portioner. Det var inte bara en mängd mat. Det var en mängd av människor också. Jennys släkt var där + min farmor och farfar + max och jennys två barn. Efter ett tag så bad vi min mamma att hämta upp oss. Åkte hem till henne och spelade charader tills klockan blev 11. Hur kul som helst! Det var länge sen jag skrattade så mycket.

Nånting mer... Jo jag gick in i 4 månaden igår också, snart är jag STOR...!♥

V.13

DATUM: 2010-12-26 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
( tagen från familjeliv.se )

Kroppen:
Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

DAG 9

DATUM: 2010-12-26 KATEGORI:
Jag har ingen tro.

GOD JUL

DATUM: 2010-12-24 KATEGORI: ALLMÄNT
Då önskar jag mig från oss alla till er alla en riktigt God Jul.

DAG 8

DATUM: 2010-12-24 KATEGORI:
Ögonblicket var när jag plussade på gravtestet. Visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta? Kunde ändå inte riktigt fatta, fast det var svart på vitt. Efter ett tag så började man slappna av och insåg fakta "jag ska bli mamma". Tänkte aldrig riktig på abort den här gången. Har redan gjort det och det var en utav dom hämskaste sakerna jag har någonsin har vart me om. Det stod redan klart nånstans i huvudet på mig redan och Viktor frågade inte ens en ända gång.

Nu har vi riktigt boat oss i just mammarollen och papparollen. Vi tycker att det ska bli så otroligt roligt men ack så spännande. Nu börjar äventyret!

DAG 7

DATUM: 2010-12-23 KATEGORI:
Detta hade jag på mig idag...

 

*min favvo stick-tröja, 2st linnen & leggings*

+

*boleran mamma gav mig ( den är putsad nu )*

ALLA JULKLAPPAR, SHECK!

DATUM: 2010-12-23 KATEGORI: ALLMÄNT
(x)Viktor , en av dom får jag köpa senare när den finns
(x)Max
(x)Isac
(x)Casper
(x)Oliver
(x)Mamma & Mike
(x)Pappa & Jenny
(x)Mormor & Morfar


Jag hade fått min lön som tur var. Har redan blivit klar med julklappshandeln, inslagning av alla paketen och lämnat Olivers och Caspers paket till Viktoria och Magnus. Så man kan ju säga att jag har legat i ordentligt. Sitter och funderar på om jag ska ta tag i och städa lite här hemma. Eller i alla fall bara fixa till de lite grann så att man får en mysfaktor här hemma. Får se, får se..

Ska sätta på en panna kaffe och fundera lite mera.

Ikväll så har Viktor och jag bestämt att vi ska hälsa på min mamma och Mike. Se vad dom ska göra på uppersittarkvällen. Viktor har pratat om att han vill spela bingolotto, jag kan ju inte direkt säga att jag är riktigt 100 på de. Men det kanske kan vara trevligt om man sitter samlade ett gäng och spelar detta spel dåra.

DAN FÖRE DOPPARE DAN

DATUM: 2010-12-23 KATEGORI: ALLMÄNT
Tiden har gått asevärt snabbt, imorgon är det julafton och om en vecka är det nyår. Ufh mår nästan dåligt när man tänker på hur fort tiden bara rinner iväg. Känns som att den sista tiden av året nu har bara tillbringats åt att sitta i soffan och att sova ungefär. Men jag gör så gott jag kan och kan inte gå över de.

Hoppas verkligen för mitt så kallde jobbs del att jag har fått min lön idag. Fick inte hem lönesspecen igår men det brukar jag ju inte heller få den dagen man ska ha den i brevlådan. Men jag säger då de, om inte lönen är på mitt lilla fina bankkort när jag går ut för att handla julklappar om bara någon timme. Då blir det hus och helvete! Det kan jag lova!

Ingen förstör min jul ostraffat...

SÅ NÄRA, MEN ÄNDÅ SÅ LÅNGT BORTA

DATUM: 2010-12-22 KATEGORI:
Jag är rädd att misslyckas
uppgiften är ju så stor
Men jag lovar dig att jag ska göra allt i min makt
för att bli världens bästa mor

Du är så otroligt efterlängtad
och vi håller dig redan så kär
Det kanske låter konstigt
med tanke på hur liten du faktiskt är

Vi kallar dig redan
för våran lilla skatt
Och om sanningen ska fram
så drömmer jag om dig nästan varje natt

"Så nära, men ändå så längt borta",
sa din pappa en dag
Och visst är det sant
men snart får vi träffa dig, om bara ett litet tag

Jag kan inte med ord beskriva
hur mycket jag längtar efter dig
Tänk första gången jag får hålla dig i min famn
det kommer betyda oerhört mycket för mig

Jag är rädd att misslyckas
uppgiften är ju så stor
Men jag lovar dig att jag ska göra allt i min makt
för att bli världens bästa mor


DAG 6

DATUM: 2010-12-22 KATEGORI:
Så här är min dag planerad än så länge. Ska ta och fixa i ordning mig lite snabbt. Diska de lilla som finns. Ta en promenad med hunden innan jag går upp till Viktoria och håller henne sällskap. Efter de så är det hem och titta lite   på "dumburken" för att sedan somna för natten. Måste vara utvilad tills i morgon då man har precis alla julklappar att handla!

V.12 ( 11+3 )

DATUM: 2010-12-21 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

ta i hänsyn att jag har precis drukit två koppar kaffe också

FLADDER

DATUM: 2010-12-21 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Vad är det för fladder jag känner i magen? Kan det vara det vara bebis mån tro? Det känns inte som bubblor i alla fall! De brukar komma ungefär efter när jag har ätit eller när jag är allmänt nöjd. Och det är på samma ställe varje gång de händer, precis under naveln känner jag fladdret.


Vad tror ni?

DAG 5

DATUM: 2010-12-21 KATEGORI:
Kärlek är ett sånt starkt ord, man kan hysa kärlek till så mycket. Men det första som kom upp i min skalle var familjen och saker som gör en lycklig. Så om jag nu måste beskriva kärleken med ord så blir det de. Annars tycker jag att kärleken bara är och kommer bara fram när den själv vill.

Men alla har vi olika åsikter..

DAG 4

DATUM: 2010-12-20 KATEGORI:
Idag har jag ätit än så länge ett litet russinpaket, två varma mackor, drukit två koppar kaffe och en flaska vatten.

GRATTIS MAMMA

DATUM: 2010-12-20 KATEGORI: ALLMÄNT

Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva uti hundrade år!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva uti hundrade år!

Och när hon har levat
Och när hon har levat
Och när hon har levat uti hundrade år!
Ja, då ska hon skjutas.
Ja, då ska hon skjutas
Ja, då ska hon skjutas på en skottkärra fram!

Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits på en skottkärra fram!
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas på en häst bak-och-fram!

Och när hon har hängts
Och när hon har hängts
Och när hon har hängts på en häst bak-och-fram!
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas i en flaska champagne!

GULDKLIMP

DATUM: 2010-12-20 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
200 dagar kvar till beräknad BF ( än så länge ) har haft den lilla i magen nu i 80 dagar, tiden har gått så fort. Guldklimpen växer och knakar så det inte är klokt! Att du redan har fingeravtryck tycker jag är helt otroligt.. ♥

SUSHI

DATUM: 2010-12-19 KATEGORI: ALLMÄNT

Får skylla mig själv att jag mår som jag mår nu. Har man tryckt i sig nästan 15 st sushibitar så mår du inge bra efteråt. *Pustar och frustar* vad klumpig jag känner mig nu! Magen är jätte spänd och stor som en ballong, känns som om jag ska spy ungefär men är inte illamående. Jag kommer inte få något människobarn det kommer plumsa ut en fisk i stället det är en sak som är säker..

NYA KLÄDER, TACK!

DATUM: 2010-12-19 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Nu är det fan snart dags att klicka hem nya kläder. Får ju knappt på mig mina kläder längre och jag fattar att jag inte blir mindre direkt. Hoppas Viktor tog min lilla "vink" till sig idag! Sa att jag inte behövde nån julklapp från hans del, bara att jag skulle få beställa hem lite bas mammaplagg.
DAG 3

DATUM: 2010-12-19 KATEGORI:
Mina föräldrar;

Roland ( pappa ) Ericson heter min pappa men kallas för "Rolle", har själv fått säga det under hela min uppväxt. Han lyssnar liksom inte riktigt på sitt riktiga namn. Född 1964 den 16 december så han fyllde år för bara nån dag sen. Han är uppväxt här i nynäshamn ute på torö med sina två små systrar och självklart sina föräldrar. Målare har han alltid jobbat som, det är det han brinner för. Snickra kan han också göra väldigt bra men han är bäst på målandet. Nu bor han ihop med sin festmö Jenny och dom har precis köpt ett nytt hus som dom ska flytta in i idag.

Ewa ( mamma ) Johansen heter min mamma. Född 1965 den 20 december, måste skynda mig med en present åt henne nu. Min mamma har bott lite överallt kan jag säga. Det jag har lakt mest på minnet är dom gångerna hon har pratat om när hon bodde i norge med sin mamma och pappa. Hennes lillebror kom till världen under deras tid där uppe. Hon jobbar som glasögon stillist inne i hammarbysjöstad på synsam och jag märker att hon trivs med de jobbet. Innan så har hon jobbat på konsum, gottlandslinjen och på ett hotell mer än så kommer jag inte på. Det är säkert mer. Hon bor här i nynäshamn med sin pojkvän Mike.

V.12

DATUM: 2010-12-18 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
( tagen från familjeliv.se )

Kroppen:
Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90 procent före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som till exempel lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.
Moderkakan har tagit över tillförseln av näring och syre till barnet. Moderkakan och fosterhinnorna skyddar även barnet mot infektioner. Som skydd för bakterier bildas det också slem i körtlarna i livmodertappen. Du bör ändå avstå från att äta sådant som kan innehålla bakterier och parasiter som är skadliga för barnet under graviditeten. Vanligtvis har illamåendet och tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något.
Nu har du säkert haft ditt inskrivningssamtal med din barnmorska. Om inte så är det hög tid nu.

Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

Ha koll på vad du äter
Listeria och toxoplasma är två infektioner som kan smitta via mat. Risken att smittas är liten, men om man skulle bli smittad kan infektionerna orsaka skador på fostret eller missfall. Enligt Livsmedelsverket dör båda bakterierna om maten hettas upp riktigt ordentligt. Toxoplasma dör också om maten fryses i tre dygn, medan listeria överlever frysning. Det är viktigt att känna till smittorisken, men det är väldigt ovanligt att utsättas för smittan i Sverige.

RÄKNAT FEL?

DATUM: 2010-12-18 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Såg det här på min familjelivs sida nu och har jag räknat fel? Är jag redan i v.12? För det står både att jag är i v.12 och att jag har gått 11 fulla veckor + 0 dagar. Hmmm nu tänker jag så att det sprakar om huvudet..

 

•Din graviditet startade Lör 2 okt 2010.
•Din menscykel är ca 28 dagar
•Du blev gravid ungefär Lör 16 okt 2010 (ägglossningen).                                                                                                                                                   •Du är i vecka 12

•Du har gått 11 fulla veckor och 0 fullla dagar ( v.11+0 )

Du är på dag 78 av 280. (27,9%).


•Du är i 3:e kalendermånaden.
•Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
•Du är i trimester ett.
•Beräknat förlossningsdatum Fre 8 jul 2011
•Du har 202 dagar kvar till beräknad förlossning.

V.11

DATUM: 2010-12-18 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
( tagen från familjeliv.se )

Kroppen:
Det syns fortfarande inte att du är gravid, men du kan känna det mycket tydligt. Den trötthet som många känner är ett tecken på att man ska ta det lugnt. Vissa kan känna sig svimfärdiga om de tvingas stå upp en längre tid, till exempel på bussen. Det beror på att blodtrycket är lägre.

Fostret:
Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnats och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek. Ännu kan du inte känna att fostret rör sig, men vid ett ultraljud kan man se rörelser.

DAG 2

DATUM: 2010-12-18 KATEGORI:
Min första kärlek är faktiskt Viktor, tror det eller ej! Men det var han som lärde mig vad just älska var. Innan honom så brydde jag mig knappt om någon. Det var bara jag som var i fokus då. Som ett exempel; vet inte hur många gånger min mamma har sakt att jag har blivit så mycket lungnare och gladare sen jag träffa Viktor. Så han har ju påverkat mig nått enormt. Och lärt mig nya saker, lika mycket som jag har lärt han saker.


Han gör mig glad
Han gör mig ledsen
Jag vet att han finns där
Jag litar på honom
Han har lärt mig att älska någon på helt andra vilkor
Han har fått mig att bli en annan människa

En sån här lista kan fortsätta i evigheter men ni förstår vinken.

ALMENACKA

DATUM: 2010-12-17 KATEGORI: ALLMÄNT
Då har man beställt hem en liten julklapp åt sig själv. En personlig almenacka fick det bli. Har varit på jakt efter en ganska länge nu, så fick jag syn på sidan och tänkte varför inte. Nån gång ska man unna sig!

Nu blev det ganska speckat fram till klockan 18.00, måste hinna upp till kvantum och lämna tillbaka filmerna som Viktor och jag lånade igår, posta ett brev på vägen, få i mig nån mat snabbt så jag inte svimmar på vägen upp och gå ut med hunden. Kommer jag hinna med allt detta på en timma? Skulle inte tro det! Får skynda mig snabbt hem igen och släppa ut vovsingen då.

DAG 1

DATUM: 2010-12-17 KATEGORI:
Mitt namn är Mica Christina Ericson, dom flesta tror att Mica är ett smeknamn för Mickaela. Men så är det inte! Blev faktiskt döpt med de namnet. Är född i södertälje(BB) den 2 oktober 1990 och uppvuxen i nynäshamn. Mitt så kallade "barnhem" ligger på mörbyvägen och där bodde jag med min mamma, pappa och mina två små bröder tills jag blev 10-11år gammal. Sen funkade det inte mellan min mor och far så det blev flytt och skilsmässa. Mamma flyttade först till järnvägsgatan sen till båtsmansvägen och där bor hon än idag. Pappa flyttade till hamngatan och har precis köpt ett nytt hus och håller på att flytta in i det dom här dagarna. Själv så bor jag med min sambo Viktor på fredsgatan 12b, här har vi bott i över ett år.

Min grundskola hette svandammsskolan. Gick där i 10 är om man räknar med sexårsverksamheten. Sen bar det av till nynäshamns gymnasium, det gick inte så bra där för min del. Lyckades hoppa av två gånger och fick sedan reda på efter andra gången jag hade hoppat av att jag hade grov disiluksi i läsning och skrivning. Dom konstaterade också att jag hade konserations svårigheter också men det kunde dom inte skriva på mina papper, skulle vart tvungen att gå till en annan specialltist på. Orkade inte vänta 10 månader till! Har planer på att plugga upp mina grundämnen på komvux snart.

Läget nu är att jag ska bli mamma i Juli och är jätte spänd och nyfiken inför det. Vad har min framtid planerat för mig? Det återstår att se...

JAG HÄNGER PÅ

DATUM: 2010-12-17 KATEGORI:
Har sett att i många bloggar att dom håller på med detta. Och det ser lite underhållande ut, så jag hakar på. Mest som tidsfördriv dåra men men.

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Det här hade jag på mig idag.

Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 –
Min bästa vän.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första.
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats.
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

LILLA DU DÄR INNE

DATUM: 2010-12-17 KATEGORI:
Lilla du där inne
Jag undrar så vem du är
Att jag vet så lite om dig
Fast du redan är här

Är det dina tår jag känner
Är det ditt hjärta jag hör slå
Är det sant att du har ögon och naglar
Och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om dig
Fast du redan är här
Men jag älskar dig som tokig
Vem du nu än är!!!

Åsa "Lycke"

PENGAR INSATTA

DATUM: 2010-12-16 KATEGORI: ALLMÄNT
Då har man vart på banken och satt in lönen från hotellet. Men dom kommer nog inte att räka så länge, julklappar måste handlas vilken dag som helst nu. Ska höra med Viktor när han kommer hem om vi ska beställa hem dom där grejerna som vi snackade om innan. Så får man det gjort!

Det var nästan ett mirakel att jag kom fram till banken i det här vädret. För varje steg jag gick så åkte jag tillbaka en liten bit. Så kan det gå när det är halt och snöstorm ute. Ja jag har ju i alla fall varit ute och rört på mig lite så nu behöver jag inte gå ut igen. Jippie!

BUBBLER I MAGEN?

DATUM: 2010-12-16 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
Konstigaste saken hände mig igår. Låg och pratade lite smått med Viktor i sängen innan jon blund kom på besök och fick någon konstig pirrande känsla i magen. Först tänkte jag att det bara var bubblor i magen men så kom det åter igen något snäpp under naveln. Kan det ha varit så att jag har känt av den lilla nu eller är det bara jag som inbillar mig? Har ju både läst och hört att man kan känna av fosterrörelser och när den får hicka, men det är ganska ovanligt när man fortfarande är så tidig.

Jag blir jätte nyfiken och exalterad..

FÄRDIG TILLSLUT

DATUM: 2010-12-15 KATEGORI: ALLMÄNT
Äntligen färdig med allt ( förutom disken )! Har tänt upp ljus och väntar på att min käresta ska komma hem från jobbet. Hoppas han lägger märke i vad jag har fixat och donat.

Ikväll tänkte jag ta och gå över till min mamma och mike. Tigga till mig en kopp kaffe och snacka lite. Måste ju höra med morsan om hon vet nånting om hur morgondagen kommer att bli? Min pappa fyller nämligen 46år imorgon, ja vet att han har fullt upp med flytten till huset men han måste väl ändå vilja bli firad..

BORT FRÅN SOFFAN NU

DATUM: 2010-12-15 KATEGORI: ALLMÄNT
Hade tänkt mig att göra lite nytta idag så man får hem en glad sambo/pojkvänn. Måste bara slita min röv från soffan och börja med allt. Det är det svåra.. Bara efter det så kan jag börja med dammsugningen, tårkandet och svabbandet. Ska klämma in lite tid till mig själv också. Måste verkligen göra nånting åt mina ögonbryn nu. Noppa och färga låter inte så dumt i mina öron!

Hämta ut lönen från hotellet skall göras också men det får bli imorgon.

HUR PÅVERKAS BARNET AV RÖKNING

DATUM: 2010-12-15 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Exempel på hälsorisker är

  • för tidig avlossning av moderkakan
  • missfall
  • hämmad fostertillväxt
  • för tidig förlossning.

Efter förlossningen ökar också risken för att barnet får

  • plötslig spädbarnsdöd
  • luftvägsinfektioner
  • astma.
Riskerna vid gradivitet ökar med antalet cigaretter. "Ju fler cigaretter mamman röker under gradiviteten, desto större är risken att förlossningen kommer igång för tidigt."

FRI FRÅN CIGG

DATUM: 2010-12-15 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Hur illa ser det liksom inte ut?


Nu har man allt varit duktig, har inte rökt på över 8 dagar. Men det är ju en självklarhet att man inte ska röka när man är gravid tycker jag. Har alltid tyckt att det ser så fel ut när en gravid kvinna står och röker eller när dom går med sina barnvagnar och tänder en cigg. Nej ush det ska inte vara jag ( har jag tänkt hela tiden )! Men jag trodde verkligen att det skulle vara lättare med att lägga av med rökandet. Mer fel kunde jag inte ha. Har haft det mycket svårare den här gången med att lägga ner rökandet, varför vet jag inte? Kan det bero på att man var stressad i början? Huvudsaken är i alla fall att jag har lakt ner det nu och att jag inte har några som helst planer på att börja igen. Vill absolut inte utsätta mitt barn för det eller för min egna del heller. Jag har ett väldigt stort ansvar redan för något som är så litet och oskyldigt. Så nej inga som helst droger i min kropp, jag och bebisen ska vara rena..

BILDER I VECKA 10+3

DATUM: 2010-12-14 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Snyggaste & brunaste kroppen ever..

Bjuder på två magbilder, är i v.10+3 nu. Vad jag ser så börjar det synas lite grann. Magen har gått från bara svullen vid buken till att vara nästan jämn upp till rebenen. Men det kanske bara är jag som ser det än.

BLOGGTORKA + STAFFLICOCKER

DATUM: 2010-12-14 KATEGORI: ALLMÄNT
Har haft en blogg-torka på två dagar nu men nu är det över.

Söndags; Tredje advent firande hos mormor och morfar. Blev bjudna på hemma gjord tomtegröt med en skinkmacka till, glögg ( must till mig ), saffranskaka och kaffe. Vi pyntade pepparkakshus och granerade apelsiner med nejlikor. Det var inte bara tredje advent vi firade de var också min morfars dag. Han hade fyllt år dagen innan så vi satte två flugor i en smäll. Nej men jätte mysigt hade vi!

Måndags; Följde jag med min mamma och hennes kille Mike till svandammsskolan. Kollade på när min lillebror Isac lussade med sin klass. Efter hade jag bokat tid för vetrinären kl.10.30, Hendrix har haft problem med sitt öra nu ett tag. Vi bestämde oss för att det var dags att han skulle bli kollad av en vetrinär nu när hans andra öra också hade blivit lika dåligt. Hela summan gick på 6200:- + 250:- för medecinen. Vi får provsvaren från hans odling om ungefär en vecka och jag kan nog inte vara mer spänd. Han hade tre bakterier i öronen och dom kunde bara se en utav dom ( där utav odlingen ) stafflicocker. Hoppas verkligen på att det inte är nått ännu värre som kommer fram senare..

Hur ska jag göra nu när man har fått reda på att sin hund har stafflicocker? Jag vet att det är farligt för barnet som jag bär och jag vill absolut inte att den ska ta nån skada av detta. Måste kolla upp det här ordentligt nu och om det visar sig att jag inte äns ska vara i närheten av hunden så får han bo hos min mamma ett tag framöver tills det har lagt sig..

V.10

DATUM: 2010-12-12 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN
( tagen av familjeliv.se )

Kroppen:
Nu är det många som är känsligare än vanligt. Det beror på att man påverkas av en mängd hormoner. Trötthet, irritation och många funderingar kring framtiden är vanligt. Som partner kan det vara svårt att förstå vad som händer då det ofta går mycket fort från det att den blivande mamman mår bra till att hon känner sig gråtfärdig.

Alla kvinnor som fyller 35 år innan barnet föds erbjuds ett så kallat KUB-test, men även yngre kvinnor kan göra det vid särskilda omständigheter. KUB-testet används för att beräkna sannolikheten för att du väntar ett barn med Downs syndrom. KUB-testet består av en ultraljudsundersökning där man mäter nackuppklarningen (NUPP) hos fostret, samt ett blodprov som tas minst fyra dagar före ultraljudet.
Om testet visar på riskfaktorer kan man gå vidare med ett fostervattensprov eller moderkaksprov. Dessa provtagningar är dock inte riskfria, utan kan innebära en ökad risk för missfall.


Fostret: Nu är embryoperioden över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.

INTE KUL

DATUM: 2010-12-12 KATEGORI: ALLMÄNT
Nej nu är jag trött på det hära blödande tandköttet. Det är en sak om man borstar tänderna och det börjar små blöda lite då. Men när man börjar vakna med blödande tandkött, då har det gått för långt! Jag vet att det beror på att man är gravid men va faan. Nått hjälpmedel mot det måste det ju finnas.

Tips på att få bort det?

SMULPAJ

DATUM: 2010-12-11 KATEGORI: ALLMÄNT
Kom igen nu Viktor, strunta i den där smulpajen så drar vi och lämnar hunden hemma hos min mamma och hälsar på hos din syrra. Eller bara vi gör nånting.. Snälla?!

zZz GODMORGON zZz

DATUM: 2010-12-10 KATEGORI: ALLMÄNT
Kaffet i största hugg så att man inte sommnar igen. Dagens planer består av ingenting och jag vet ingenting. Vad finns det att hitta på? Visst jag skulle väl kunna ta disken för att vara snäll mot Viktor, men sen då?

( Tycker det är så fint/vackert när det blir en massa frostbildning på grenarna. Bilden är tagen från köksfönstret. )Kom på nu en sak som Viktoria och jag gjorde i veckan. Vi räknade ut när jag skulle ha blivit gravid. Hur skumt som helst! Om det nu är så att det stämmer att jag är i v.9+6 nu som barnmorskan säger. Så blev jag gravid den 2 oktober, min födelsedag. Själv så tycker jag att det inte kan stämma för jag kommer inte ihåg ifall jag och Viktor hade nått fuffens för oss? Men sen så vet man att spermier kan ju överleva i några dygn i livmodern.

BREV

DATUM: 2010-12-09 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Nu har det blivit ännu mer verkligare än vad det redan är. Fick hem brevet igår från Huddinge Sjukhus. Ultraljudet tar plats den 8 februari kl.11.30, jag är så förväntansfull.. Vill bara få en titt nu!Mitt mammahjärta bara bankar

VECKA 9

DATUM: 2010-12-09 KATEGORI:
( tagen från familjeliv.se )

Kroppen:
Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor. En del kvinnor har små blödningar tidigt under graviditeten, det är inte ovanligt att det sker när mensen brukade komma. Det kan bero på alla hormonförändringar och på att slemhinnorna i kroppen blöder lättare när man väntar barn. Om blödningen skulle göra ont ska du söka hjälp.


Embryot: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

BÖRJAR IGEN

DATUM: 2010-12-09 KATEGORI: NICHOLAJ I MAGEN

Har bloggat innan men la av ganska så snabbt, hade ju inget att blogga om ungefär. Men nu så sätter jag igång igen!

 

Det var inte riktigt meningen att man skulle bli förälder nu. Men det blev som det blev. Jag och min sambo ”Viktor” har varit tillsammans nu i snart 3år och har ett stabilt förhållande, egen bostad och vi jobbar så mycket som vi båda kan. Så vi såg ingen anledning till att ta bort ”det”, vi välkommnar hon eller han med öppna famnar. Den 6 december så var jag på besök hos MVC och skulle kolla upp hur allting hade gått. Det visade sig att jag var då i v.9+2 ( mer än vad jag trodde ) nu är jag v.9+5 så jag aldelles strax in i vecka 10. Det var inte det ända vi kollade upp när jag var där! Fick göra en till sänka för att kolla vad man hade för blodgrupp, nån sjukdom och hur mitt blodvärde var den här gången. Förra gången så låg jag på 99 ( normalt 120-125 ) och den här gången så var det 110, antar att dom där järntabletterna funkar. Men hon vill att jag ska öka dosen med två om dan.

 

Mvh//Mica♥

Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin