Gravid i vecka 19

DATUM: 2012-02-05 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR

Barnet,

Nu syns naglar, hår och ögonbryn.

Vikt 280 gram.


Mamma,
Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, men det är olika från kvinna till kvinna. Magen börjar märkas tydligt nu. Kom ihåg att äta rätt och röra på dig. Promenader är jättebra motion. Du vill kanske läsa mer om graviditeter, förlossningar och hur det är att bli mamma. Här på Vårdguiden har vi samlat många artiklar om olika saker som rör graviditeten men det finns också en mängd böcker, tidningar och andra internetsidor om graviditet och förlossning.

Pappa/partner,

De senaste åren har det börjat skrivas en hel del även för män. Böcker och artiklar tar upp hur det är att vara med om graviditet och förlossning, och hur det är att bli pappa. Det bästa sättet för dig att få veta mer är kanske att prata med kompisar och vänner. Pappaskapet engagerar och de flesta pratar gärna om sina erfarenheter. Det finns vissa saker du inte kan läsa dig till.

 

På föräldrautbildningsträffarna har du möjlighet att träffa nya, blivande vänner. Ni kan träffas och stötta varandra under föräldraledigheten och i många andra sammanhang.

 

I föräldragrupperna får ni bland annat information och möjlighet att diskutera hur förlossningar kan gå till, olika typer av smärtlindring och vad du som partner kan göra. Ni får möjlighet att ställa alla era frågor. Ta tillfället i akt och prata med andra par om hur de tänker inför förlossningen och inför föräldraskapet.

 

Egna funderingar,
Nu har vi äntligen varit på det fruktade men ack så efterlängtade rutinultraljudet. Lättnanden i kroppen som blir när man får veta att allting är bra den är himmelsk. Känns som om man har slängt ut en utav dom större stenarna som man har packade i ryggsäcken.

Tycker att det ska bli lite spännande att bara få se hur magen kommer att bli denna gången - eftersom jag både har moderkakan i framläge och en flicka i magen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin