Gravid i vecka 30

DATUM: 2012-04-22 KATEGORI: GRAVIDITETSVECKOR
Barnet,

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

 

Mamma,

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.


Hos barnmorskan/kontroller,

Har ni fått inbjudan till föräldrakurs? Om inte, fråga barnmorskan! Hon kan informera dig om var, när och hur. De flesta barnmorskemottagningar erbjuder idag föräldrakurser i grupp. Kurserna kan gestalta sig lite olika beroende på vilken barnmorskemottagning man går på, antingen i mindre eller större grupper som träffas en eller flera gånger. Under träffarna brukar man ha en förlossningsförberedande del men även diskutera ämnen som graviditeten, amning, förädraskap, relationer mm. Det brukar vara deltagarnas frågor och önskemål som formar innehållet i träffarna.

Kurserna brukar vara populära så anmäl er i tid!

 

Egna funderingar,

Då passerar vi ännu en milstolpe, vecka 30. Hur fort har det inte gått. Tycker att tiden bara flyger iväg i en raskande fart. Det både skrämmer mig, ger mig lycka, hopp och förväntningar till att det faktiskt inte är så lång tid kvar tills Lillis faktiskt kommer att vara här med oss! Vågar man hoppas för mycket denna gång? Vi är ju "säkrare" denna gång än vad vi var förra gången pga alla extra koller m.m. men samtidigt så vet vi bättre, jag menar vi har ju redan varit där en gång så vi vet att faktiskt det värsta kan inträffa.

 

Vi längtar tills vi får den första stunden med henne. När hon är helt ny och ligger på ens mage och skriker. Det där skriket. Vi behöver det! Det är då man vet att allting är ok.

 


Kommentarer
Postat av: Naliie

Det kommer gå superbra gumman! :D

2012-04-22 @ 10:25:11
URL: http://naliie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mica heter jag & är en tjej på 22år Bosatt i nynäshamn med sambon Viktor

Sommarn år 2011 fick vi tillsammans vårat mirakel Nicholaj som föddes den 20 juni klockan 10.32. på morgonen Jag hade drabbats av moderkaksavlossning på vägen in till BB & det tog också våran sons liv ifrån oss Vi både sörjer & kämpar dagligen vidare med våra liv

Vändpunkten och ljuset i våra liv anlände till oss den 21 juni 2012 Våran älskade prins hade blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Tindra
bloglovin